Recept Provensálská rajská jablíčka s vejci

(Hodnoceno 3x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Provensálská rajská jablíčka s vejci

Postup

Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj klademe naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nasekanou cibuli. Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat. Nakonec na pánev, mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželkou, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 10750x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 rajčat
  • 6 vajec
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • lžička cukru
  • zelená petržel
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bamboosman 10.9.15 21:13

Jednoduché a výborné!

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.6.14 08:34

Čím ďalej z väčšieho množstva surovín .....
Super!

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.5.14 22:25

Dobrota velikááá, prevelikááá.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 11.5.14 10:22

Dobrota veliká, preveliká …

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 25.4.14 13:53

Tohle Pepino opsal z Francouzské domácí kuchyně a dobře udělal. S rajčaty, sluníčkem masírovanými, domácími vajíčky a raději s pažitkou, než petrželkou, je to mana nebeská.
Během roku je dělávám s vařenými bramborami, ale v létě, když je vedro a vařit se moc nechce, je podávám s bagetou, kterou se krásně vytírá lahodný sůsek …
Dala bych tisíc hvězdiček, kdyby to šlo!
(pro 2 osoby bohatě stačí 2 vajíčka, 3 - 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Provensálská rajská jablíčka s vejci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provensálská rajská jablíčka s vejci

Eja
3883 příspěvků 18.5.14 08:28
Snídaně

Snídaně po noční - takže vlastně večeře? 1 větší rajče - trochu našikmo k získání větší plochy dva silnější plátky - vydlabána dužina, zbytek na větší kousky. Trocha cibulky a pidistroužek česneku na kousek másla na pánvičku, kterou lze dát do trouby ( ta předehřáta na 200, budu pak ještě péct). Kousky rajčat a „ohrádka“ z vydlabaných plátků. Špetičkou hnědého cukru, solí a pár otočeními pepřového mlýnku okořenit, po malé chvilce do každé ohrádky jedno vajco, chvíli na plotně a pak po přidání pár hoblinek parmezánu do trouby přepnuté na gril, chvilička. Posypáno posekanými lístečky řapíkatého celeru. S bagetkou. :potlesk:

Recepis - pro 4 osoby 6 vajec? :think: :nevim:

tlustá bába
1212 příspěvků 26.4.14 00:50

@jolana
Chybí mi tu tlačítko „To se mi líbí“. Takhle musím napsat: to se mi líbí. Mě by se k tomu líbil i kus masa na grilu. :D

tlustá bába
1212 příspěvků 26.4.14 00:46

@majoš Aj! A nezapomeň bodat!
Mimochodem - česnek přidávám zároveň s cibulí, hned ji na pánvi rozhrnu a vyklepnu tam vajíčko. Osolím, opepřím, přihodím pažitku a přiklopím pokličkou. Srážející se pára nedovolí, aby se cibulka s česnekem připálila, ale způsobí vznik skvělého sůsku.
A rozhodně ta rajčata nemučím nejdřív čtvrt hodiny a pak ještě s vajíčkem, to je z nich pak kaše.
Ale jak se komu líbí! :mavam:

jolana
5068 příspěvků 25.4.14 22:07

..ja tu furt podstrkujem Gelaje..podla mna je Gelaje lepsie,,ma to jeden normalny ludsky dovod ze vajcia jednoducho mozem asi tak ako sviatky..teda najviac! dvakrat do roka..
:mavam:

http://www.labuznik.cz/…oradzos-mos/

Příspěvek upraven 25.04.14 v 22:08

M.Suskova
206 příspěvků 25.4.14 20:56

Já dám na pánev tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, slabě osolit opepřit, pak na kolečka nakrájená rajčata znovu osolit a opepřit a na to rozklepnout vejce osolit a opepřit. Nemíchat v případě potřeby na chvíli přikrýt poklicí. Nikdy mne však nenapadlo dát tam i česnek. Je to pochoutka i tak.

majoš
5 příspěvků 25.4.14 19:59
??

Rajčata aj se slupkó?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz