Recept Proslazená Veltrusská tykev

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dužinu nakrájíme na krychličky o hraně asi 2cm, které necháme vařit 15 minut v cukerném roztoku. Povařenou tykev necháme necháme ležet přes noc v cukerném roztoku a druhý den ji v témže roztoku znovu povaříme sai 10 minut. To opakujeme celkem 5 dnů. Poslední den vyjmeme tykev z roztoku, necháme ji důkladně okapat a obalíme jemným krystalovým cukrem. Tykev potom rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a necháme na vzduchu usušit.Proslazenou tykev používáme do různých moučníků.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 06.10.07 vloženo
  • 2882x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ‚Ëťden

Ingredience

  • 1000g rozkrájené dýně
  • 500g krystalového cukru
  • 0,12 litru octa
  • 0,25 litru vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Proslazená Veltrusská tykev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Štika na smetaně Štika na smetaně
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz