Recept Proslazená Veltrusská tykev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dužinu nakrájíme na krychličky o hraně asi 2cm, které necháme vařit 15 minut v cukerném roztoku. Povařenou tykev necháme necháme ležet přes noc v cukerném roztoku a druhý den ji v témže roztoku znovu povaříme sai 10 minut. To opakujeme celkem 5 dnů. Poslední den vyjmeme tykev z roztoku, necháme ji důkladně okapat a obalíme jemným krystalovým cukrem. Tykev potom rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a necháme na vzduchu usušit.Proslazenou tykev používáme do různých moučníků.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.10.07 vloženo
  • 2396x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ‚Ëťden

Ingredience

  • 1000g rozkrájené dýně
  • 500g krystalového cukru
  • 0,12 litru octa
  • 0,25 litru vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Proslazená Veltrusská tykev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz