Recept Proslazená Veltrusská tykev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dužinu nakrájíme na krychličky o hraně asi 2cm, které necháme vařit 15 minut v cukerném roztoku. Povařenou tykev necháme necháme ležet přes noc v cukerném roztoku a druhý den ji v témže roztoku znovu povaříme sai 10 minut. To opakujeme celkem 5 dnů. Poslední den vyjmeme tykev z roztoku, necháme ji důkladně okapat a obalíme jemným krystalovým cukrem. Tykev potom rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a necháme na vzduchu usušit.Proslazenou tykev používáme do různých moučníků.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.10.07 vloženo
  • 2373x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ‚Ëťden

Ingredience

  • 1000g rozkrájené dýně
  • 500g krystalového cukru
  • 0,12 litru octa
  • 0,25 litru vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Proslazená Veltrusská tykev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz