Recept Propadlá buchta

Labužník lucian.ka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve připravíme těsto (nejlépe je použít metličky ručního šlehače). Vejce utřeme s cukrem a kakaem, přilijeme olej a vodu - té raději méně, později jí ještě můžeme dodat dle finální konzistence. Do mouky namícháme prášek do pečiva a postupně ji vmícháváme do předešlé směsi. Mělo by nám vzniknout hladké ne příliš husté těsto, které vlijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný menší plech s vyšším okrajem. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 stupňů (horkovzdušnou o 20 méně). Oba tvarohy dáme do mísy, přisypeme vanilkový cukr, přidáme 2 žloutky, pudinkový prášek a vymícháme (nejlépe opět metličkami) na hladkou hmotu. Podle hustoty přidáme trochu mléka či likéru, podle vlastní chuti cukr a hrozinky (osvědčily se mi třeba i namočené v griotce - to má pak náplň jemně růžovou barvu :-) Tvarohovou hmotu pravidelně či méně pravidelně natřeme (nebo spíše něco mezi vlijeme a vložíme) na těsto na plechu a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 30 minut, pak vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a pokud ne, vypneme troubu a necháme koláč dojít. Pokud na špejli zůstanou zbytky těsta, pečeme dokud není špejle po vytažení z těsta čistá. Poznámka: tento recept je od mé maminky a dovolím si ho věnovat jedné slečně, co třeba už dlouho slečnou nebude, pokud bude vařit a péct pečlivě dle Labužníka :-)

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 14707x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + peÄŤ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • těsto:
  • 3 vejce
  • sklenka oleje
  • sklenka cukru
  • sklenka vlažné vody
  • 3 PL kakaa
  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • náplň:
  • 2 měkké polotučné tvarohy
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • případně trochu mléka na zředění dle konzistence tvarohu (jde použít i vaječný koňak či jiný likér)
  • případně cukr na doslazení
  • případně 1 PL hrozinek předem namočené v rumu či jiném alkoholu - jak kdo má rád.
  • poznámka: PL = polévková lžíce

Doporučená příloha

  • společnost, která to, že pro ně pečeme, docení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Propadlá buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Propadlá buchta

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

omluva - oprava

měním spíž v předešlém příspěvku za spíš! a kaju se za takový ošklivý překlep :-)

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

Dendo,
právě s ovocem tu už jednen moučník myslím je, ale já ho znám opravdu bez toho.
Věřím, že mřížka vypadá pěkně, občas se ale, podle použitého tvarohu, může tvaroh podařit hodně hustý a do sáčku by prostě nešel, nebo spíž z něj by šel celkem špatně…

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

Moc hezky vypada, kdyz se tvaroh na testo nastrika do mrizek (pomoci zdobiciho sacku) - pak se tomu ale rika „Prosivana deka“. A jeste jeden tip - do kazdeho ctverecku mrizky dat pulku merunky, to taky vypada (a chutna) moc dobre. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz