Recept Propadlá buchta

Labužník lucian.ka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve připravíme těsto (nejlépe je použít metličky ručního šlehače). Vejce utřeme s cukrem a kakaem, přilijeme olej a vodu - té raději méně, později jí ještě můžeme dodat dle finální konzistence. Do mouky namícháme prášek do pečiva a postupně ji vmícháváme do předešlé směsi. Mělo by nám vzniknout hladké ne příliš husté těsto, které vlijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný menší plech s vyšším okrajem. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 stupňů (horkovzdušnou o 20 méně). Oba tvarohy dáme do mísy, přisypeme vanilkový cukr, přidáme 2 žloutky, pudinkový prášek a vymícháme (nejlépe opět metličkami) na hladkou hmotu. Podle hustoty přidáme trochu mléka či likéru, podle vlastní chuti cukr a hrozinky (osvědčily se mi třeba i namočené v griotce - to má pak náplň jemně růžovou barvu :-) Tvarohovou hmotu pravidelně či méně pravidelně natřeme (nebo spíše něco mezi vlijeme a vložíme) na těsto na plechu a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 30 minut, pak vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a pokud ne, vypneme troubu a necháme koláč dojít. Pokud na špejli zůstanou zbytky těsta, pečeme dokud není špejle po vytažení z těsta čistá. Poznámka: tento recept je od mé maminky a dovolím si ho věnovat jedné slečně, co třeba už dlouho slečnou nebude, pokud bude vařit a péct pečlivě dle Labužníka :-)

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 12879x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + peÄŤ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • těsto:
  • 3 vejce
  • sklenka oleje
  • sklenka cukru
  • sklenka vlažné vody
  • 3 PL kakaa
  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • náplň:
  • 2 měkké polotučné tvarohy
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • případně trochu mléka na zředění dle konzistence tvarohu (jde použít i vaječný koňak či jiný likér)
  • případně cukr na doslazení
  • případně 1 PL hrozinek předem namočené v rumu či jiném alkoholu - jak kdo má rád.
  • poznámka: PL = polévková lžíce

Doporučená příloha

  • společnost, která to, že pro ně pečeme, docení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Propadlá buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Propadlá buchta

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

omluva - oprava

měním spíž v předešlém příspěvku za spíš! a kaju se za takový ošklivý překlep :-)

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

Dendo,
právě s ovocem tu už jednen moučník myslím je, ale já ho znám opravdu bez toho.
Věřím, že mřížka vypadá pěkně, občas se ale, podle použitého tvarohu, může tvaroh podařit hodně hustý a do sáčku by prostě nešel, nebo spíž z něj by šel celkem špatně…

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Propadlá buchta

Moc hezky vypada, kdyz se tvaroh na testo nastrika do mrizek (pomoci zdobiciho sacku) - pak se tomu ale rika „Prosivana deka“. A jeste jeden tip - do kazdeho ctverecku mrizky dat pulku merunky, to taky vypada (a chutna) moc dobre. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz