Recept Prokládané řezy střecha

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Světlý korpus: Změklý tuk, vejce, cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva vložíme do mísy a šleháme 1 -2 minuty elektrickým šlehačem na hladké těsto. Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto rozetřeme do plechu a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě 175°C asi 30 minut. Tmavý korpus : Připravíme stejně jako světlý s tím rozdílem, že do mísy s ingrediencemi přidáme vychladnutý kakaový prášek, který jsme rozmíchali v horké vodě. Máslový ořechový krém : V míse utřeme vločky másla, ke kterým po lžících zašleháváme prosátý moučkový cukr. Připravíme hladký krém, do něhož na závěr zašleháme mleté ořechy, rum, aroma a smetanu a uložíme jej na 30 minut do chladničky, aby částečně ztuhnul. Oba korpusy rozkrájíme na pruhy široké 10 cm a dlouhé 30 cm. Ořechový krém rozdělíme na 5 dávek. Světlý pruh korpusu rovnoměrně potřeme dávkou krému, přitiskneme na něj kakaový plát, opět jej potřeme krémem a takto pokračujeme dále. Připravený dortový základ necháme hodinu ztuhnout v chladu, pak jej položíme na pracovní desku a pilkovým nožem uhlopříčně rozkrojíme. Vzniknou dva trojúhelníky. Neproříznutou kratší stranu jednoho trojúhelníku potřeme zbylým krémem a spojíme s druhou částí. Řezy zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Nakonec střechu přelijeme čokoládovou polevou, kterou posypeme mletými ořechy a necháme v chladu opět ztuhnout.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 12.08.04 vloženo
  • 8761x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1 čtvercový světlý korpus 30 x 30 cm potřebujeme :
  • 170 g hladké mouky
  • 170 g krupicového cukru
  • 170 g změklého tuku
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Na 1 čtvercový tmavý korpus 30 x 30 cm potřebujeme :
  • 170 g hladké mouky
  • 170 g krupicového cukru
  • 170 g změklého tuku
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL prosátého kakaového prášku
  • 2 PL horké vody
  • MÁSLOVÝ OŘECHOVÝ KRÉM :
  • 250 g moučkového cukru
  • 125 g změklého másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 PL rumu
  • 1 PL smetany
  • několik kapek vanilkového aroma
  • POLEVA :
  • 120 g čokoládové polevy
  • 60 g mletých ořechových jader

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prokládané řezy střecha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prokládané řezy střecha

Tak jsem si zopakovala starého Pythagora a střechu jsem vytvořila. Mám jen dvě praktické poznámky: první - krém je dobrý, ale na můj vkus příliš sladký, doporučuji cukru ubrat; druhá - těsto je rychlé a vláčné, ale pláty dost vyskočí do výšky a jsou vysoké víc jak 1 cm, takže „střecha“ je potom pěkně rozkročená do šířky a jednotlivé porce jsou hóóódně velké. Příště asi rozetřu na celý plech a ne jen na 30×30 cm. Jo a ještě jedna poznámka: krém rozdělit na 6 dávek, protože jinak by nebylo čím spojit dvě poloviny rozříznutého hranolu (6 plátů potřebuje 5 vrstev krému, šestou slepíme dohromady pláty z „odvěsen“ obou trojúhelníků. Ale chuťově výborné a vzhledově zajímavé. Děkuji.

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prokládané řezy střecha- Deliso
  • možná by se to lépe hledalo, kdyby to bylo pod zákusky.
pa.mira
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prokládané řezy střecha

delisko, moc děkuji, co já jsem se nasháněla po všech známých, na Labužnáka jsem narazila úplně náhodou při hledání receptu a nezklamal :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz