Recept Professorns Glögg - svařené víno

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat prvních 10 ingrediencí a nechat přikryté stát po 12 hodin. Těsně před podáváním přidat Aquavit a cukr. Na prudkém ohni přivéct k varu a ihned sundat s ohně. Zamíchat dovnitř mandle a podávat v hrnéčcích. Ve Švédsku se dává do hrnéčků lžička, na vyjezení hrozinek a mandlí.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 02.12.02 vloženo
  • 5805x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1.2 l suchého, kvalitního, červeného vína
  • 1.2 l muscatel
  • 450 ml sladkého Vermouth
  • 1 lžíce Angostura (nemusí být)
  • 1 hrnek hrozinek
  • z 1/2 vosku zbaveného pomeranče kůra
  • 6 kardamomů, roztlučených
  • 5 celých hřebíčků
  • 1/2 skořice v celku
  • 3 cm čerstvého zázvoru v celku
  • 170 ml Aquavit, nebo vodky
  • 170 g krystalového cukru
  • 250 g celých, oloupaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Professorns Glögg - svařené víno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz