Recept Přírodní vepřové plátky

aneb Přírodní vepřový plátek na bylinkách a portském víně

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Přírodní vepřové plátky

Postup

Bylinky (sušené, jako koření) promísíme s trochou citrónové šťávy, přidáme sůl, vklepeme do plátků z obou stran. Rozpálíme olej, vložíme plátky. Asi dvě minuty před dokončením přidáme portské víno; pro zjemnění můžeme trochu másla. Nic více není třeba.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 16.11.08 vloženo
  • 21686x zobrazeno

Čas přípravy

  • 19 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 plátky vepřového na řízky (kotleta bez kosti je také možná)
  • tymián
  • oregano
  • koriandr
  • kulička másla
  • trochu citrónové šťávy
  • asi deci portského vína (nejlépe nejtmavší: tawny)
  • olivový olej (nikoli panenský!)
  • sůl

Doporučená příloha

  • Výborné s nasucho opečenými brambory; vyzkoušeno i s ovsem. Aperitiv: portské. Digestiv: portské…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 25.05.19 15:51

Na domácím sádle, výborný oběd.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Přírodní vepřové plátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květáková polévka Květáková polévka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz