Recept Přírodní řízek s pikantním zelím

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zelí očistíme a drobně nakrouháme. Řízky po obou stranách opepříme a osolíme. 2. Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme pokrájené zelí. Instantní vývar rozpustíme v šálku horké vody a nalijeme na zelí. Vše dusíme 20 min. Potom vmíchamé mletou sladkou papriku a zakysanou smetanu. Postavíme do tepla. 3. Zbytek přepuštěného másla rozpustíme na pánvi. Řízky pečeme po obou stranách asi 3 min. Podáváme s pikantním zelím a posypeme několika lístečky libečku. Jemně nastrouhané syrové zelí lze přípravit jako salát: pokapeme je citronem a asi 1 lžící oleje a ochutíme solí a pepřem. **Tip:** Libeček má chuť polévkového koření. Jemně posekaný a smíchaný se solí slouží jako univerzální koření.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 3487x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 4 vepřové řízky
  • pepř
  • sůl
  • 20 g přepuštěného másla
  • 20 g instantního vývaru
  • sladká paprika
  • 40 g zakysané smetany
  • libeček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Přírodní řízek s pikantním zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz