Recept Příprava lineckého těsta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spracovat a zabalit do potravinářské folie. Nechat nejlépe do druhého dne v lednici.

Recept je z kategorií: Cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.11.13 vloženo
  • 1626x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod

Ingredience

  • 25dkg cukr moučky
  • 50dkg másla
  • 75 dkg mouky hladké
  • 1 vajíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Příprava lineckého těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3790 příspěvků 14.12.13 09:02

U těsta na další dávku rohlíčků se velmi osvědčilo :mavam:

 
di
2451 příspěvků 13.12.13 21:21

K přípravě lineckého (a jakéhokoli jiného) doporučuju toto .;-)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 18:36

Jdu pokračovat, abych nakonec nebyla okresní béčko!

 
Eja
3790 příspěvků 13.12.13 18:33

To tak jsem se hluboce zamyslela, jak kupuju ostupně, tak jsem to asi podcenila. Jetšě 3 čtvrtky jsou v lednici a ty zítra padnou. Hodně jsem to omezila, něco pro děti, pro návštěvy a do práce na košt.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 18:26

Mě štve, proč to není na pultě běžně.
@Eja
Kilo a půl másla? Tak teď se styď! No, ale je fakt, že peču pro tři famílie…
Dnes dodána třetí taška, vždy s obsahem dvě kila nejm.

 
Eja
3790 příspěvků 13.12.13 18:22

Hlásím problém s citronovo/po­merančovo/čoko hvězdičkami. Někde bude chyba, asi v receptu :roll:. Sublimují :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prostě mizí… :think:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 18:18

Tak jsme se pěkně postyděly, to stačí! Nebude to ojedinělý jev, tuším, kamarádka trpí stejnou poruchou.
Chuťově výrazné rohlíčky jsou nejlepší. Jelikož jsou první. A všichni jsou natěšení, jako na Ježíška! Pracky jim urazit!

 
Eja
3790 příspěvků 13.12.13 18:15

Poděbradské žádný problém, letos favorit, už ho zmizelo…no…kilo a půl určitě, možná dvě.
Madeta do krémů…

Příspěvek upraven 14.12.13 v 10:11

 
di
2451 příspěvků 13.12.13 18:12

Jolanko (a ostatní dámy), dobré máslo ještě existuje - dá se koupit v prodejnách firmy Orrero (to jsou ti, co dělají sýr Gran Moravia). Cena velice příznivá, chuť vynikající.

 
Eja
3790 příspěvků 13.12.13 18:03

No moc se nenafukuj, soutěž bys možná nevyhrála :mavam: první adventní plech, tedy první plech rohlíčků, je vždy o několik odstínů tmavší než všechny zbývající, chuťově výrazné :mrgreen: a v cukrovém kabátku k nerozeznání :oops:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 17:53

:oops: :oops: :oops:
Mno! Každý rok, když začínám péct, pravidelně první plech připálím… mohla bych s tím do soutěže. Nějaké.
Leč!
Hbitě promažu, cukrem popráším… a nastražím to na nenechavce. A jak to mizí!
S máslem to mám dobré, nedaleko je taková mlékárnička a výrobna sýrů a mám věrnou kamarádku, takže mám každý týden čerstvou dodávku. Óó, já se mám!
To je neskutečný rozdíl! Chleba s máslem… případně s medem… hrnek mléka…! Nebo syreček! Tohle kdyby měly všechny ženské pro děti, to by byl asi velký dar!

 
jolana
5064 příspěvků 13.12.13 17:35

Konecne to dakto povedal, to o masle…babo, vies ze to snad uz ani nie je pravda ze take maslo existuje?! nasla som na cestach minule, kukala sa ako na zazrak prisaham!..
Navyse malinka stat o peceni :palec: JO! ANO! a este to natenko vyvalaju aby mali co najviac, do rury to pomaly ani nedaju bo by zhorelo..skoda reci.. :roll:
:mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 17:24

… nebo studenou tchýní! To by byl fígl!

 
Eja
3790 příspěvků 13.12.13 17:19

No právě, to jsem měla na mysli v prvním příspěvku - základní finta je tuhé máslo a nůž, nasekat, nožem promíchat a pak bleskovka zpracovat, nejlépe studenýma rukama :mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 13.12.13 14:16

Opravdické, pravé a nefalšované máslo - i když se vyndá z mrazáku, jde za chviličku krájet.
Jsem stará páka - linecké se má zpracovávat co nejrychleji, všechno (včetně rukou) má být co nejchladnější. Jinak se máslo vsákne do mouky a do válu a vznikne nějaká podivná gumovitost a lemtavost (pak to lidi podsypávají další moukou a je to tvrdé, lámavé a hnusné).
Všimněte si, jak kvalita cukroví klesá, když se znovu a znovu zpracovávají odřezky a odřezky z odřezků a nedej bože - rukama! Taky jsem lakomá a snažím se vytěžit, co nejvíc, ale odřezky hned odkládám do lednice k ostatnímu těstu. Až mi zbude ten poslední kousek - z toho udělám takového šišouna nevzhledného, upeču ho také, ale s tím, že vím, že to bude ošklivý tvrdolín ihned k sežrání.
Ale každý nechť činí dle svého. :mavam:

 
radium
34 příspěvků 13.12.13 11:46

Mě se taky nezdá 1 hodina přípravy. Za tu dobu mi máslo vyndané z lednice nezměkne natolik, aby šlo dobře Spracovat těsto na linecké. My ho necháváme na lince 2 hodiny, někdy i déle.

 
gmp
1603 příspěvků 13.12.13 00:04
-

Teeda, von je tak nedovtipneej, že von zas někde fixíroval pohledem

 
Frantiska
927 příspěvků 12.12.13 17:18

@casino cas pripravy :)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 12.12.13 17:17

Čas přípravy - 1 hodina! To musí to máslo téct i po zemi.

 
casino
4463 příspěvků 12.12.13 17:14
Hodinu?

…gde, co, jak hodinu? :nevim: :)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 12.12.13 16:37

Hodinu? No, nechtěla bych to těsto po hodině snad ani vidět. Z toho se nedá nic udělat! Nebo tak dlouho váží?
Budu zlá - takhle NE!

 
Dadooa
268 příspěvků 01.12.13 18:40

A po tom Spracovani by to chtelo hned Spraskat…

 
gmp
1603 příspěvků 30.11.13 20:33
+

Nebude! dávno tomu JE

 
Eja
3790 příspěvků 30.11.13 16:04

Bude hůř… :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 30.11.13 16:03
Nikoletta905102

Brzděte! a napřed se tu na LABUŽNÍKOVI porozhlédněte, kam jste vlez…, pardon, vstoupila ;) 8o :)

 
Eja
3790 příspěvků 30.11.13 15:48
Linecké

Je na Labu minimálně 5× :nevim: a když už je název receptu „příprava“ tak bych čekala nějakou fintu…která na linecké samozřejmě existuje… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz