Recept Příprava lineckého těsta

Nikoletta905102 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Spracovat a zabalit do potravinářské folie. Nechat nejlépe do druhého dne v lednici.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 30.11.13 vloženo
  • 2148x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod

Ingredience

  • 25dkg cukr moučky
  • 50dkg másla
  • 75 dkg mouky hladké
  • 1 vajíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Příprava lineckého těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Příprava lineckého těsta

Eja
3865 příspěvků 14.12.13 09:02

U těsta na další dávku rohlíčků se velmi osvědčilo :mavam:

di
2452 příspěvků 13.12.13 21:21

K přípravě lineckého (a jakéhokoli jiného) doporučuju toto .;-)

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 18:36

Jdu pokračovat, abych nakonec nebyla okresní béčko!

Eja
3865 příspěvků 13.12.13 18:33

To tak jsem se hluboce zamyslela, jak kupuju ostupně, tak jsem to asi podcenila. Jetšě 3 čtvrtky jsou v lednici a ty zítra padnou. Hodně jsem to omezila, něco pro děti, pro návštěvy a do práce na košt.

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 18:26

Mě štve, proč to není na pultě běžně.
@Eja
Kilo a půl másla? Tak teď se styď! No, ale je fakt, že peču pro tři famílie…
Dnes dodána třetí taška, vždy s obsahem dvě kila nejm.

Eja
3865 příspěvků 13.12.13 18:22

Hlásím problém s citronovo/pomerančovo/čoko hvězdičkami. Někde bude chyba, asi v receptu :roll:. Sublimují :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prostě mizí… :think:

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 18:18

Tak jsme se pěkně postyděly, to stačí! Nebude to ojedinělý jev, tuším, kamarádka trpí stejnou poruchou.
Chuťově výrazné rohlíčky jsou nejlepší. Jelikož jsou první. A všichni jsou natěšení, jako na Ježíška! Pracky jim urazit!

Eja
3865 příspěvků 13.12.13 18:15

Poděbradské žádný problém, letos favorit, už ho zmizelo…no…kilo a půl určitě, možná dvě.
Madeta do krémů…

Příspěvek upraven 14.12.13 v 10:11

di
2452 příspěvků 13.12.13 18:12

Jolanko (a ostatní dámy), dobré máslo ještě existuje - dá se koupit v prodejnách firmy Orrero (to jsou ti, co dělají sýr Gran Moravia). Cena velice příznivá, chuť vynikající.

Eja
3865 příspěvků 13.12.13 18:03

No moc se nenafukuj, soutěž bys možná nevyhrála :mavam: první adventní plech, tedy první plech rohlíčků, je vždy o několik odstínů tmavší než všechny zbývající, chuťově výrazné :mrgreen: a v cukrovém kabátku k nerozeznání :oops:

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 17:53

:oops: :oops: :oops:
Mno! Každý rok, když začínám péct, pravidelně první plech připálím… mohla bych s tím do soutěže. Nějaké.
Leč!
Hbitě promažu, cukrem popráším… a nastražím to na nenechavce. A jak to mizí!
S máslem to mám dobré, nedaleko je taková mlékárnička a výrobna sýrů a mám věrnou kamarádku, takže mám každý týden čerstvou dodávku. Óó, já se mám!
To je neskutečný rozdíl! Chleba s máslem… případně s medem… hrnek mléka…! Nebo syreček! Tohle kdyby měly všechny ženské pro děti, to by byl asi velký dar!

jolana
5068 příspěvků 13.12.13 17:35

Konecne to dakto povedal, to o masle…babo, vies ze to snad uz ani nie je pravda ze take maslo existuje?! nasla som na cestach minule, kukala sa ako na zazrak prisaham!..
Navyse malinka stat o peceni :palec: JO! ANO! a este to natenko vyvalaju aby mali co najviac, do rury to pomaly ani nedaju bo by zhorelo..skoda reci.. :roll:
:mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 17:24

… nebo studenou tchýní! To by byl fígl!

Eja
3865 příspěvků 13.12.13 17:19

No právě, to jsem měla na mysli v prvním příspěvku - základní finta je tuhé máslo a nůž, nasekat, nožem promíchat a pak bleskovka zpracovat, nejlépe studenýma rukama :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 13.12.13 14:16

Opravdické, pravé a nefalšované máslo - i když se vyndá z mrazáku, jde za chviličku krájet.
Jsem stará páka - linecké se má zpracovávat co nejrychleji, všechno (včetně rukou) má být co nejchladnější. Jinak se máslo vsákne do mouky a do válu a vznikne nějaká podivná gumovitost a lemtavost (pak to lidi podsypávají další moukou a je to tvrdé, lámavé a hnusné).
Všimněte si, jak kvalita cukroví klesá, když se znovu a znovu zpracovávají odřezky a odřezky z odřezků a nedej bože - rukama! Taky jsem lakomá a snažím se vytěžit, co nejvíc, ale odřezky hned odkládám do lednice k ostatnímu těstu. Až mi zbude ten poslední kousek - z toho udělám takového šišouna nevzhledného, upeču ho také, ale s tím, že vím, že to bude ošklivý tvrdolín ihned k sežrání.
Ale každý nechť činí dle svého. :mavam:

radium
34 příspěvků 13.12.13 11:46

Mě se taky nezdá 1 hodina přípravy. Za tu dobu mi máslo vyndané z lednice nezměkne natolik, aby šlo dobře Spracovat těsto na linecké. My ho necháváme na lince 2 hodiny, někdy i déle.

gmp
1603 příspěvků 13.12.13 00:04
-

Teeda, von je tak nedovtipneej, že von zas někde fixíroval pohledem

Frantiska
927 příspěvků 12.12.13 17:18

@casino cas pripravy :)

tlustá bába
1212 příspěvků 12.12.13 17:17

Čas přípravy - 1 hodina! To musí to máslo téct i po zemi.

casino
4496 příspěvků 12.12.13 17:14
Hodinu?

…gde, co, jak hodinu? :nevim: :)

tlustá bába
1212 příspěvků 12.12.13 16:37

Hodinu? No, nechtěla bych to těsto po hodině snad ani vidět. Z toho se nedá nic udělat! Nebo tak dlouho váží?
Budu zlá - takhle NE!

Dadooa
268 příspěvků 1.12.13 18:40

A po tom Spracovani by to chtelo hned Spraskat…

gmp
1603 příspěvků 30.11.13 20:33
+

Nebude! dávno tomu JE

Eja
3865 příspěvků 30.11.13 16:04

Bude hůř… :mavam:

casino
4496 příspěvků 30.11.13 16:03
Nikoletta905102

Brzděte! a napřed se tu na LABUŽNÍKOVI porozhlédněte, kam jste vlez…, pardon, vstoupila ;) 8o :)

Eja
3865 příspěvků 30.11.13 15:48
Linecké

Je na Labu minimálně 5× :nevim: a když už je název receptu „příprava“ tak bych čekala nějakou fintu…která na linecké samozřejmě existuje… :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz