Recept Příprava lineckého těsta
Nikoletta905102 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Spracovat a zabalit do potravinářské folie. Nechat nejlépe do druhého dne v lednici.
Recept je z kategorií: Cukroví
- 30.11.13 vloženo
- 2734x zobrazeno
Čas přípravy
- 1hod
Ingredience
- 25dkg cukr moučky
- 50dkg másla
- 75 dkg mouky hladké
- 1 vajíčko
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Příprava lineckého těsta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Příprava lineckého těsta
U těsta na další dávku rohlíčků se velmi osvědčilo
2453 příspěvků 13.12.13 21:21
K přípravě lineckého (a jakéhokoli jiného) doporučuju toto .;-)
Jdu pokračovat, abych nakonec nebyla okresní béčko!
To tak jsem se hluboce zamyslela, jak kupuju ostupně, tak jsem to asi podcenila. Jetšě 3 čtvrtky jsou v lednici a ty zítra padnou. Hodně jsem to omezila, něco pro děti, pro návštěvy a do práce na košt.
Mě štve, proč to není na pultě běžně.
@Eja
Kilo a půl másla? Tak teď se styď! No, ale je fakt, že peču pro tři famílie…
Dnes dodána třetí taška, vždy s obsahem dvě kila nejm.
Hlásím problém s citronovo/pomerančovo/čoko hvězdičkami. Někde bude chyba, asi v receptu
. Sublimují
prostě mizí… 
Tak jsme se pěkně postyděly, to stačí! Nebude to ojedinělý jev, tuším, kamarádka trpí stejnou poruchou.
Chuťově výrazné rohlíčky jsou nejlepší. Jelikož jsou první. A všichni jsou natěšení, jako na Ježíška! Pracky jim urazit!
Poděbradské žádný problém, letos favorit, už ho zmizelo…no…kilo a půl určitě, možná dvě.
Madeta do krémů…
Příspěvek upraven 14.12.13 v 10:11
2453 příspěvků 13.12.13 18:12
Jolanko (a ostatní dámy), dobré máslo ještě existuje - dá se koupit v prodejnách firmy Orrero (to jsou ti, co dělají sýr Gran Moravia). Cena velice příznivá, chuť vynikající.
No moc se nenafukuj, soutěž bys možná nevyhrála
první adventní plech, tedy první plech
rohlíčků, je vždy o několik odstínů tmavší než všechny zbývající,
chuťově výrazné
a v cukrovém kabátku k nerozeznání 
Mno! Každý rok, když začínám péct, pravidelně první plech připálím… mohla bych s tím do soutěže. Nějaké.
Leč!
Hbitě promažu, cukrem popráším… a nastražím to na nenechavce. A jak to mizí!
S máslem to mám dobré, nedaleko je taková mlékárnička a výrobna sýrů a mám věrnou kamarádku, takže mám každý týden čerstvou dodávku. Óó, já se mám!
To je neskutečný rozdíl! Chleba s máslem… případně s medem… hrnek mléka…! Nebo syreček! Tohle kdyby měly všechny ženské pro děti, to by byl asi velký dar!
5068 příspěvků 13.12.13 17:35
Konecne to dakto povedal, to o masle…babo, vies ze to snad uz ani nie je pravda ze take maslo existuje?! nasla som na cestach minule, kukala sa ako na zazrak prisaham!..
JO! ANO! a este to natenko vyvalaju aby mali co
najviac, do rury to pomaly ani nedaju bo by zhorelo..skoda reci.. 

Navyse malinka stat o peceni
… nebo studenou tchýní! To by byl fígl!
No právě, to jsem měla na mysli v prvním příspěvku - základní finta je tuhé máslo a nůž, nasekat, nožem promíchat a pak bleskovka zpracovat, nejlépe studenýma rukama
Opravdické, pravé a nefalšované máslo - i když se vyndá z mrazáku, jde za chviličku krájet.
Jsem stará páka - linecké se má zpracovávat co nejrychleji, všechno (včetně rukou) má být co nejchladnější. Jinak se máslo vsákne do mouky a do válu a vznikne nějaká podivná gumovitost a lemtavost (pak to lidi podsypávají další moukou a je to tvrdé, lámavé a hnusné).
Všimněte si, jak kvalita cukroví klesá, když se znovu a znovu zpracovávají odřezky a odřezky z odřezků a nedej bože - rukama! Taky jsem lakomá a snažím se vytěžit, co nejvíc, ale odřezky hned odkládám do lednice k ostatnímu těstu. Až mi zbude ten poslední kousek - z toho udělám takového šišouna nevzhledného, upeču ho také, ale s tím, že vím, že to bude ošklivý tvrdolín ihned k sežrání.
Ale každý nechť činí dle svého.
34 příspěvků 13.12.13 11:46
Mě se taky nezdá 1 hodina přípravy. Za tu dobu mi máslo vyndané z lednice nezměkne natolik, aby šlo dobře Spracovat těsto na linecké. My ho necháváme na lince 2 hodiny, někdy i déle.
Teeda, von je tak nedovtipneej, že von zas někde fixíroval pohledem
@casino cas pripravy
Čas přípravy - 1 hodina! To musí to máslo téct i po zemi.
…gde, co, jak hodinu?

Hodinu? No, nechtěla bych to těsto po hodině snad ani vidět. Z toho se nedá nic udělat! Nebo tak dlouho váží?
Budu zlá - takhle NE!
268 příspěvků 1.12.13 18:40
A po tom Spracovani by to chtelo hned Spraskat…
Nebude! dávno tomu JE
Bude hůř…
Brzděte! a napřed se tu na LABUŽNÍKOVI porozhlédněte, kam jste vlez…, pardon, vstoupila

Je na Labu minimálně 5×
a když už je název receptu „příprava“
tak bych čekala nějakou fintu…která na linecké samozřejmě
existuje… 