Recept Příprava cottage cheese v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Příprava cottage cheese v pomalém hrnci

Postup

V pomalém hrnci rozmíchejte mléko s podmáslím. Nechte stát pri pokojové teplote az se obsah zacne srázet. To muze trvat 12-18 hodin! Srazenou hmotu rozrezte nozem na vetsí kostky a dejte ji zpet do hrnce. (Rozrezání se dá delat dlouhým nozem i prímo v hrnci.). Hrnec zapnete na HIGH a za obsaného zamíchání zahrívejte az se sýr oddelí od syrovátky - trvá 8-12 hodin!! Sýr precedte pres plátno a pridejte do nej tolik smetany aby mel pozadovanou konzistenci. Nakonec osolte a opeprete. Pozn.: Tento recept je na velký pomalý hrnec. Pokud pouzijete hrnec o obsahu 3,5 l pouzijte jen 2/3 mnozství surovin (2,5 l mléka; 80 ml podmáslí; 40 ml smetany.).

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.07.10 vloženo
  • 12893x zobrazeno

Čas přípravy

  • ca. 1½ dne

Ingredience

  • 3,8 l mléka
  • 120 ml podmáslí
  • asi 60 ml smetany
  • sul
  • pepr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Příprava cottage cheese v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Příprava cottage cheese v pomalém hrnci

lencula
1 příspěvek 25.08.10 06:17
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Ziju v Dnasku teprve nekolik mesicu, ale co se tyka mleka, tak rozdil mezi ceskym a danskym je ten, ze danske mleko je pokud jsem to pochopila ceske cerstve. I presto, ze je v Dansku v krabici, vydrzi maximalne 14 dni a ne jako ceske trvanlive, ktere vydrzi nekolik mesicu. Takze si myslim, ze jde jen o to aby jste v CR pouzili cerstve mleko. A pro Spisera sødmælk je v CR plnotučné mléko. Jeste me napada - jak vyrabis ten tvaroh?

venezia
41 příspěvků 15.08.10 04:00
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

pro SPISER: Ano, patrně je to potřeba, díky.
Pro ostatní, co neznají čerstvé mléko: Je to mléko čerstvě nadojené, odebrané ihned po dojení, vložené v kameninovém hrnci do lednice. Zde je po týdnu stále dobré, nezkyslé ani jinak znehodnocené. Prodává farmář, který vlastní 2 krávy a protože nemá moc vysoký výnos, mlékárny od něj nevykupují, proto mlékem krmí ostatní domácí zvířata a pár sousedů, bývalých Pražáků, viz. mojí rodinu. Proto mám mléko tak čerstvé, jak jen to jde a to prostě rychle nezkysne.

spiser
717 příspěvků 09.08.10 22:17
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Venezia.

Já uz mozná vím proc se Ti to nepodarilo. Pokud bys to chtela znovu vyzkouset, treba jen z malé dávky, potom to cerstvé mléko z farmy povar. Stací jen aby preslo varem. Poté je nech zchládnout tak, aby bylo jen vlazné a postupuj podle receptu. To by melo fungovat i kdyz ruku do ohne za to dát nemohu.

spiser
717 příspěvků 03.08.10 23:15
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Také by mne zajímalo co je to za mléko. Nevím jak v CR ale u nás nekterí farmári pridávají kravám (a i jiným zvíratum) do krmiva antibiotika. Mléko od takových krav obsahuje zbytky antibiotik a na výrobu sýru se nehodí. Opravdu bych rád vedel proc se mi to podarí z obycejného dánského kartonového mléka a Venezii se to nepodarilo. Pokud nekdo muze poradit tak poradte! Díky!

jolana
5066 příspěvků 03.08.10 00:47
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Venezia:)… prosim ta, ake to je mlieko ktore ani po tyzdni nezkysne. To ma vazne a nazoaj zaujima, lebo s takym dacim som sa este nestretla…si myslim, ze normalne prave zive mlieko musi skysnut…

oldsoft
682 příspěvků 02.08.10 20:59
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Tady je mlékomat na obrázku (Karlovo nám., Praha). Hned vedle je automat na PET lahle za pětikorunu.

venezia
41 příspěvků 02.08.10 19:56
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Tak jsem to vyzkoušela, ale nezadařilo se. Vlastně se mléko s podmáslím vůbec nezachovalo tak, jak je popsáno v receptu. Po 18 hod. stání to neudělalo nic, po 30 hod. mělo 2 cm silnou vrstvu zhora, dole byla syrovátka. I tak jsem to dala zahřívat, ale nakonec to šlo do WC. Docela škoda mléka, kupuji jen výborné z farmy, dokonale čerstvé, které normálně nezkysne ani po týdnu. Dál již pokoušet nebudu.

klaaarka
222 příspěvků 25.07.10 22:29
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Aha, jasně. Ted už rozumím a vyzkouším, díky :-)

spiser
717 příspěvků 25.07.10 20:06
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Klaaarka.

Díky za vysvetlení co je to mlékomat! U nás zádný mlékomat není a vzdy pouzívám „kartonové“ mléko z obchodu. Treba tohle:

Zatím jsem nemel problémy ani pri príprave tvarohu který zde také není. Pri príprave tvarohu ovsem nepouzívám „kurkovou“ metodu ale pouzívám syridlo z lékárny. Snad Ti tohle stací - víc Ti poradit nedovedu.

klaaarka
222 příspěvků 25.07.10 01:37
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

To u nás jsou nově automaty, kam vozí farmáři mléko rovnou od krav, nezpracované a lidé si ho tam můžou natočit do lahve za peníze. Ale hygienici ho doporučují převařit, někdo to dělá a někdo ne. Prostě, jestli to může být mléko ze supermarketu zpracované UHT, pasterované) nebo musí být čerstvé přímo z kravína. Například tvaroh, kyška apod. nejde podle mě doma z mléka z obchodu dělat, proto se ptám.

spiser
717 příspěvků 24.07.10 23:42
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Klaaarka.

Pouzil jsem dánské mléko „sødmælk“ coz sice znamená „sladké mléko“ ale je to jeden z nejbjeznejsích druhu mléka v obchodech v DK. Co je to „mlékomat“ nemám tusení. Muzes mne o tom trochu poucit? Moc dekuji!

klaaarka
222 příspěvků 24.07.10 23:18
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Prosím, co to musí být za mléko? Normální z obchodu, nebo musí být neupravené z mlékomatu?

venezia
41 příspěvků 24.07.10 21:44
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Díky za odpověď, jednoduché a přece nepochopila, že?!

spiser
717 příspěvků 24.07.10 18:41
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Medjo.

Kolik sýra na konci bude zálezí na mléku. Já to nevázil. Co se týká pouzití trouby tak to je zajímavý nápad. Fungovat by to melo, je snad jedno jestli to zahrívá pomalý hrnec nebo trouba. Teplota v pomalém hrnci nastaveném na HIGH dosahuje necelých 100 st. C - zálezí na typu hrnce a tech je víc. Pokud bych to zkousel, potom jen z mensího mnozství a troubu bych nastavil na asi 150 st. C. Potom by to trvalo kratsí dobu. To je ale jen muj názor a za výsledek nerucím!! Pokud to budes zkouset, dej laskave vedet jak to dopadlo.

spiser
717 příspěvků 24.07.10 18:29
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Oldsoft.

Je to tak a uz jsem to opravil. Díky!

Medjo
145 příspěvků 24.07.10 15:18
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Kolik sýra na konci zhruba bude? A myslíš, že to bude fungovat i v troubě (neb pomalý hrnec nemám, ale troubu od 50 stupňů Celsia ano)?
Zkusila bych to v největším hrnci pro partu:)

oldsoft
682 příspěvků 24.07.10 06:00
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Ten prepocet pro mensi hrnec je asi spatne, dal bych 80 ml podmasli a 40 ml smetany, abych zachoval pomer. Je to tak?

spiser
717 příspěvků 24.07.10 03:27
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci. Venezia.

Samozrejme ze muzes ale potom stejne pouzijes PH. Takze, jak to píse „oldsoft,“ proc spinit dalsí kus nádobí? Udelej si to klidne po svém. Hlavne aby se Ti to povedlo. Zdravím! Spiser.

oldsoft
682 příspěvků 24.07.10 01:25
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Asi jo, ale proc spinit dalsi kus nadobi?

venezia
41 příspěvků 23.07.10 23:31
Re: Příprava cottage cheese v pomalém hrnci.

Nerozumím začátku, máme to rozmíchat v pomalém hrnci a nechat stát?! To mohu tedy rozmíchat v čemkoliv a pak teprve dát do PH, ne?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz