Recept Příprava česnekové pasty

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané stroužky česneku pomeleme na masovém strojku, smícháme se solí a necháme hodinu odpočinout. V kastrolu rozpustíme tuk, přibližně asi na 90 stupňů, přidáme česnek a mícháme až je směs dobře prohřátá. ( česnek nesmí pěnit!!) Jakmile začne pěnit, ihned ji odstavím z plotny a mícháme až vystydne. Plnáme do menších skleniček. Několik let jsem každoročně dělávala tuto česnekovou pastu a ještě nikdy se mi nezkazila. Všichni, komu jsem dala předpis, jsou velmi spokojeni. Takto konzervovaný česnek vydrží až 2 roky v nezměněném stavu. Osobitá vůně i chuť čerstvého česneku zústávají zachovány. Při vaření stačí pak otevřít skleničku a česnek použít. Na výrobu této česnekové pasty je lépe použít česnek jarní (menší), ten má silnější aroma. Můžeme samozřejmě konzervovat i ten zimní ( ten je větší).

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.04.02 vloženo
  • 33805x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg oloupaného česneku
  • 150 g soli
  • 200 g ztuženého pokrmového tuku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Příprava česnekové pasty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Příprava česnekové pasty

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Příprava česnekové pasty

Pampelisko, ozaj ma velmi mrzí, že si chorá. Želám ti úplné a skoré vyzdravenie a teším sa zasa na tvoj návrat na Labužníka po Veľkej noci.

Pampeliska191
1075 příspěvků 3.3.04 16:23
Mamut

Rada bych Ti vsechno presneji vysvetlila, ale asi se k tomu dostanu az po velikonocich, ponevadz ted jsem nemocna a za tyden odjizdim na dovolenou, tak se chci skutecne polecit. Jenom strucne Ti chci napsat, ze pokud chces cesnek vice aromaticky, tak to je jarni cesnek a ne zimni. Cesneku je hodne druhu. Ten jisty problem (sehnat ten nejlepsi cesnek) mam ja tady v Lucembursku. Stale vzpominam na kvalitni a vynikajici cesnek, ktery se pestoval ve velkem na Banovsku. Urcite Ti napisi neco vice o cesneku po mem navrartu.
Mej se moc hezky

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Příprava česnekové pasty

Ozaj, ešte k tomu cesnaku - to by som skutočne rada vedela, kam sa podel domáci cesnak. Neviem, ako kde, ale u nás sa v poslednej dobe predáva iba čínsky. V hypermerketoch priam stopercentne. A to je taký cesnak, že ak sa v recepte píše „jeden-dva strúčiky“, tak tam dám celú hlavičku, a potom ešte ľutujem, že som nedala viac. Pokiaľ si spomínam, kedysi ozaj stačili tie dva strúčiky, a bolo ich cítiť až na ulicu. Na tento recept sa budem musieť pokúsiť zohnať na trhu nejaký ozajstný cesnak.

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Příprava česnekové pasty

Vďaka za želanie, to by som teda určite potrebovala, aby sa mi darilo, a ešte na prvý raz, zatiaľ to tak celkom nie je :-(. Keď hovoríš, že máš plno receptov na konzervovanie, nenašlo by sa aj niečo s feferónkami? V poslednej dobe, ako deti odrástli, sa v našej kuchyni priostruje a práve uvažujem o tom, že by sa celkom hodili aj vlastné feferónky na zimu. Možno by boli lepšie ako tie z obchodu. Keby si náhodou niečo také mala, prosím zverejni recept. Už som aj tak chcela napísať do rubriky Hledám recept. Vďaka dopredu.

Pampeliska191
1075 příspěvků 3.3.04 02:20
Mamut

Zdravim a dekuji za mily prispevek. Kdyz jsem zila v Cesku, bydlela jsem v obci, kde se cesnek pestoval na velkych polich i lanech. Takze receptu na konzervaci mam dost a ruznych. Vetsinou je mam jiz vsechny vyzkousene. Priznam se, ze i zavarovani a konzervovani byl vzdycky muj oblibeny konicek.
Preji Ti, aby se Ti darilo vsechno co prvne zkousis. Mej se hezky a zdravim Kosice

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Příprava česnekové pasty

Pampeliško, tento recept sa mi strašne páči, určite ho na jar využijem. Nejde ani tak len o samotný recept, ako o ten impulz, ktorý mi dal, aby som sa začala zaujímať o konzervovanie aj niečoho iného ako ovocia. Inak na tento recept som vlastne prišla tak, že som si prešla dozadu všetky tvoje recepty, pretože sú mi veľmi blízke. Rozhodne to nebol stratený čas.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz