Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jako příloha ale také jako bezmasé jídlo.
Houby rozkrájejte na čtvrtky nebo osminky podle velikosti. Na pánvi rozehřejte máslo, dejte na ně cibuli a houby a za stálého míchání orestujte dohněda. Snižte teplotu, přidejte petrželku, creme-fraiche, rajčatový protlak a hořčici. Osolte, opepřete a vařte až vše zhoustne. Před podáváním posypte evt. nakrájenou petrželkou. Pozn.: Recept je z Německa, odkud ale původně pochází nevím.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.6.13 19:52
Chuťovo absolútne vynikajúce. Určite budem opakovať.
Mala som 3 veľké šampiňóny (200 g - po očistení) a dala som pol veľkej
cibule, množstvo ostatných surovín podľa receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Přílohové žampiony à la Stroganoff
@casino, já mám rozmarýnek coby jeden trapný výhonek zvící délky 13 cm. Razantně jsem jej zastříhla a on to odmítal přežít
, téměř zemřel - pak vstal z mrtvých a já
jen čekám, až zesílí. Pak jej s opatrností a láskou sestříhnu, aby
obrazil.
To vše na parapetu za oknem,
i když mám skleník. Obávám se horka, hmyzu, přemíry slunce. Prostě jej
hýčkám a doufám, že přežije

… blbý nápad


Vy ujíždíte na jalovci, já jedu v rozmarýnu, jak pýýýšu ZDE v komentářích
Už se těším, jak MAKRONKY které se sjíždějí ginem, budou chrochtat blahem nad panna cotta s jalovcem
jolana, vdaka
@birkana

No, já měl rozmarýnek ještě v lednu zelený… Ale avšak stačilo 1× zapomnět schovat jej na noc do domu (kdo by čekal že v lednu bude mrznout, že
A že jsem ho ještě neprohnal krbem? Ctím zkušenosti zahradníků, že někdy se stane zázrak a zmrzlík obrazí… Tož čekám…
@jolana, já také jalovec jako koření miluji - a s ním zvěřinu. Na fotce ti posílám „ten můj“ a zdravím

5068 příspěvků 21.6.13 16:32
Je to ako pise Lyduska, v y n i k a j u c e!
a premenovala se na Jalovcova keby konkurencia
nebola velka..
Ja som vynechala petrzlen a dala jalovcinky, pretoze ja keby som mohla dam jalovcinky aj do vanilkoveho kremu
http://www.labuznik.cz/…l/jalovcova/?…
Spiser, vdaka
A já teď čučím jak tydýt

Admini, v Upozornění jsem měla, že mě @casino kdesi v kterémsi příspěvku zmínilo. Protože jsem měla momentální (nebo mentální) absenci na Labu, později jsem onen příspěvek s určeným časem vložení nenašla
A ono to bylo asi zde
Jen nevím, jak moc mě @casino „propralo kožich“

Alibistko!!!

5068 příspěvků 20.6.13 22:38
Jóóóó..houby su tezko stravitelne
Óóóóóóó… a těžko stravitelné!
5068 příspěvků 20.6.13 21:39
Teraz uz vieme ake su nase drahe myslienky nepopularne
PS: Ak existujem nie som nik iny.
Lautreamont:Spevy Maldororove
Ta první husa budu já. Ale, prosím, když tak - kachna.
Milí admini, teď vypadám jako kretén a můj výrok v prvním příspěvku, bez reakce gmp na královnu Amazonek, je v této podobě žalovatelný.
Takže si vyžerte, co jste nadrobili a dejte to do pořádku!
@casino Komentáře rušit netřeba… spíše třeba zrušit dětinskou ješitnost a unáhlenost bez rozmyslu vedenou pouze momentálním „nakrknutím“…

Nebojte se, to se netýká vás… ale to je vám doufám jasný i bez mojeho ujištění
Většinou se potrefená husa vždy ozve… tak pojďme číhat… esli to funguje i tady…
… bych zrušilo KOMENTÁŘE a Consummatum est!
@casino
NO JOOO
máte recht… po vymazání (nejen) vašeho
příspěvku teď vypadám jako tydýt… 
Admini… v tom případě ale musíte vymazat i moji reakci… a vaši reakci… a vlastně znova chuděru casina, pode mnou - jeho reakce na reakci na reakci… fuj, to je jak jazykolam
… já možná ano, ale co vostatní


No jo, no, esli to není těma hicama

Pýýýšu tu snad něco? Aby si neřekli: No jo, děvče, esli to není těma hicama…
A nééémlich tlustá bába v 1. komentáři
Admin Labužník cz


Takže napsat sem, že některá jídla by snad bylo lepší nefografovat, není podle vás žádoucí
To není jenom mazat, gumovat, čistit,,, ale měl by být zachován kontext, že aby kolegyňky nebyly za oběti veder…
a gdy že se chystáte na dovolenou, he?
Příspěvek upraven 20.06.13 v 18:39
@Zuzka1973 To se mi líbí se vztahuje k „uvaření“ - s fotkou i bez fotky
@casino Ono se to „to se mi líbí“ vztahuje jen k fotkám?
Já to beru, jako že i k receptu… a ten se
mi líbí… 
5068 příspěvků 20.6.13 00:13
..len prehaaaanajte, slusi vam to a ide to k pleti
..aj tak vam neverim ani slovo aby ste vedeli vy
dve.. take skvele kucharky totizto obrazek neoodradi, to vesajte na nos dakomu
inemu.. 
A mě nezbude, než se omluvit ještě jednou. Ale ta fotografie mě naprosto odradila, Spisere, promiň.
A vám ostatním gratuluju k odvaze a chuťové představivosti. Já jsem ji neměla.
Mně se to líbí… líp, než birkana, to ale napsat neumím

Díky za recept, už se těším, až dorostou další žampiny
5068 příspěvků 19.6.13 19:27
Birkano, presne si opisala moj pocit uz len pri cteni… se recept moc libi..diky Jane
No, fotečka je zajisté nedobře nasvícena.
Když si přečtu Ingredience, mám hubu plnou slin
Já, houbomilec, již cítím ten lahodný
chuťový koncert lehce restovaných aromatických žampiónů (pokud možno
Pečárky ovčí z přírody) se smetanovou „tečkou“. To ostatní být
může a nemusí - to je jen jemné doladění - „ocásek“

@hippolyta

Tááák a teď všichni víme, co gmp zajímá nejvíc. A kuřecí - ta prsíčka určitě nebudou!
Náš pes v tuto dobu svačí, ale tohle by si nedal ani on.
Spiserovi se omlouvám za příkrý odsudek, možná se to dá jíst, ale vyfotit se mu to nepodařilo. K barvě mi 1 kávová lžička protlaku nesedí. Pardon, Spisere, nemyslím to zle!