Recept Přílohová kukuřice Bezlep Pra

(Hodnoceno 1x) birkana Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Přílohová kukuřice

Úvod

Prilog od kukuruza

Kukuřice cukrová nám již dozrává a já si vzpomněla na starý chorvatský recept. Kukuřice takto upravená je dobrá jen tak samotná k svačině nebo večeři, ale hlavně se uplatní jako příloha k pečeným masům.

Postup

Kukuřičné palice uvaříme v osolené vodě. Necháme částečně vychladnout a zrna odrolíme. Použijeme-li kukuřičná zrna zmražená nebo konzervovaná, tato operace odpadá. V nádobě rozpustíme máslo, přidáme zrna, osolíme, opepříme. Chceme-li, přidáme jemně nasekanou papričku a necháme podusit, aby se odpařila zbývající voda. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a strouhaný sýr. Podáváme horké. *Poznámka: Listeny kryjící kukuřičnou palici nevyhazuji! Opatrně je odstraním a použiji k přípravě* "***tamales*** .{color:teal}"

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro alergiky (mléko, vejce) Zeleninová jídla Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 03.08.17 vloženo
  • 4539x zobrazeno

Čas přípravy

  • chvíle (bez předváření kukuřice)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • ¾ kg vařených kukuřičných zrn
  • 50 g másla
  • 150 g strouhaného sýra, nejlépe goudy nebo čedaru
  • petrželová nať
  • pálivá paprička (nemusí být)
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 2.10.17 14:03

Kukuřice Bonduelle, feferonka, gouda, petrželka…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 3.8.17 12:06

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Přílohová kukuřice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Přílohová kukuřice

birkana
1724 příspěvků 4.8.17 12:33

@Putin, dík za radu :mavam:. Já zrna získávám tak, že ruce s klasem pohroužím do velkého hrnce a tam odkrajuji nožem. Což je velmi nešikovné :zed:.

Putin
66 příspěvků 4.8.17 09:37

Drobné doporučení k tomu. Nejlepší způsob jak „vydolovat“ zrna kukuřice je podložit konec do otvoru bábovkové formy a nožem odkrojit. Zrna padají rovnou do toho „okapu“ místo všude kolem. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz