Recept Přílohová kukuřice Bezlep Pra

(Hodnoceno 1x) Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Přílohová kukuřice

Úvod

Prilog od kukuruza

Kukuřice cukrová nám již dozrává a já si vzpomněla na starý chorvatský recept. Kukuřice takto upravená je dobrá jen tak samotná k svačině nebo večeři, ale hlavně se uplatní jako příloha k pečeným masům.

Postup

Kukuřičné palice uvaříme v osolené vodě. Necháme částečně vychladnout a zrna odrolíme. Použijeme-li kukuřičná zrna zmražená nebo konzervovaná, tato operace odpadá.

V nádobě rozpustíme máslo, přidáme zrna, osolíme, opepříme. Chceme-li, přidáme jemně nasekanou papričku a necháme podusit, aby se odpařila zbývající voda.

Nakonec vmícháme sekanou petrželku a strouhaný sýr. Podáváme horké.

Poznámka: Listeny kryjící kukuřičnou palici nevyhazuji! Opatrně je odstraním a použiji k přípravě tamales

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro alergiky (mléko, vejce) Zeleninová jídla Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.08.17 vloženo
  • 946x zobrazeno

Čas přípravy

  • chvíle (bez předváření kukuřice)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • ¾ kg vařených kukuřičných zrn
  • 50 g másla
  • 150 g strouhaného sýra, nejlépe goudy nebo čedaru
  • petrželová nať
  • pálivá paprička (nemusí být)
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 02.10.17 14:03

Kukuřice Bonduelle, feferonka, gouda, petrželka…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 03.08.17 12:06

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Přílohová kukuřice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1661 příspěvků 04.08.17 12:33

@Putin, dík za radu :mavam:. Já zrna získávám tak, že ruce s klasem pohroužím do velkého hrnce a tam odkrajuji nožem. Což je velmi nešikovné :zed:.

 
Putin
44 příspěvků 04.08.17 09:37

Drobné doporučení k tomu. Nejlepší způsob jak „vydolovat“ zrna kukuřice je podložit konec do otvoru bábovkové formy a nožem odkrojit. Zrna padají rovnou do toho „okapu“ místo všude kolem. :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní mletý biftek


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz