Recept Převalované koláčky
delisa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Z mouky, žloutků, celého vejce, oleje a soli vypracujeme spolu s vykynutým kváskem těsto. Rozdělíme je na poloviny, dáme na vál, vyválíme na placky a na každou nastrouháme 1/2 kostky 100% tuku. Přeložíme, rozválíme a ještě 3x přeložíme a rozválíme. Pak rozválíme na prst silný plát, nakrájíme rádýlkem čtverečky, dáme tvarohovou náplň, zabalíme a koláčky klademe na vymazaný plech. V každém koláčku vytvoříme jamku, do které dáme kousek povidel a posypeme posypátkem. Upečeme dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme. Také můžeme péct pouze kuličky, které po upečení namáčíme v rumu a ihned v mletých vlašských ořechách. Poté pocukrujeme.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 15.07.04 vloženo
- 15271x zobrazeno
Ingredience
- 1/4 l mléka
- 42 g droždí
- 3 kostky cukru
- 500 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 1 celé vejce
- 8 PL oleje
- sůl
- 250 g 100% tuku
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Převalované koláčky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Převalované koláčky