Recept Prekvapenie alebo plesnivy syr inak

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Filo cesto (3-4 vrstvy cesta) nakrajame na stvorce vacsie ako je bochnicek syra. Omastime olejom/roztopenym maslom, dame do vymastenej primeranej formicky, dovnutra vlozime cely syr, pokapeme octom, poukladame mesiaciky jablcka do vejarika kol dokola, kto chce posype stipkou cukru. Neuzatvarame. Okraje nechame. Po upeceni su krasne zlatave, chrumkave a ozdobne..
Dame piect do vyhriatej rury do zlatava.
Podavame s bagetkou (opecenou cesnakovou ak chceme) alebo zemiaciky vyprazane alebo opecene v rure, k tomu chutny salatik alebo.....daky chutny dip/omacku -jednoducho na co mame chut..
Dobrou chut!

Listkove cesto spracovavame takisto ako filo cesto ale uz nemastime.
Na vrch nemusime davat jablcko, moze byt aj bez alebo paradajka alebo papricky/ opecene feferonky/ susene paradajky/oliv­ky/bylinky…
Zemlu primerane velku zrezeme, vydlabeme, do nej ulozime syr (cely),
na neho na co mame chut alebo aj nic, vrskom zatvorime, zabalime do alobalu, dame zapiect.....

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.02.08 vloženo
  • 4134x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • plesnivy syr v krabickach "encian"
  • filo cesto alebo listkove cesto alebo velka fajnova velka zemla
  • kvapka octu dobreho ( nemusi byt)
  • jablcko zelene neosupane nakrajane na mesiaciky
  • stipka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prekvapenie alebo plesnivy syr inak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prekvapenie alebo plesnivy syr inak

Diky Svato,mas pravdu, naozaj zakapneme balsamic octom alebo jablkovym…teda kto ma chut ..
Balsamic ocot je fantasticky na vsetko mozne… chef a v super hviezdickovych podnikoch ho pouzivaju ako "dochucovadlo' jednoducho tak, ze sa prevari cukor( trosinka na salku octu malu asi dve-tri KL cukru) alebo sa trosku cukor skaramelizuje, zalejeme octom (mala salka octu) len prevarime a uchovavame v keramickej nadobke, polejeme/pokapeme ozdobne uz na tanieri na ktorom podavame vysledny produkt naseho varenia ako steak/prirodny rezen/prsicka k tomu zeleninku len na oriesku masla/oliv.oleja osmahnutu…takto sa dopracujeme k super hviezdickovemu menu, nad ktorym vonku dumame cim ze takym chutnym a lahodnym nam to tam dochutili a ozdobili…zdravim a krasny den…:)

 
svato
1416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prekvapenie alebo plesnivy syr inak

viem si to predstaviť aj s balzamikovým octom a hruškou…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz