Recept Předvánoční trifle
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Experimentovala jsem s první várkou https://www.labuznik.cz/recept/cokoladove-susenky-black-white-choco-crinkles/ a pár jich nechala. Ztvrdnou a už nikdy nezměknou. V lednici se mi nějak přemnožily pomeranče, bylo tam granátové jablko, včera jsem koupila mučenky(maracuju). A dnes odpoledne jdu na sousedskou předvánoční návštěvu. No a tak vlastně vznikl tento recept - je to tak trochu online reportáž, na vrstvení teprve dojde a foto bude taky až dodatečně. Ale bude. Recept vkládám teď, protože 1. jsem uklidila kuchyň ( ev. se můžete osprchovat, záleží na technice dobývání granátového jablka), 2. zapomněla bych suroviny, 3. pak už nebude čas. Pokud máte pocit, že je to tak trochu " co dům dal"...tak máte pravdu.
Postup
Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice. Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice. Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalejeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout. Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. ( Můžeme použít jen jedno ovoce, ale měla jsem jen tři mučenky a to by nestačilo). Dáme chladit. Čokoládovou polevu ( v mém případě zbytek) rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu. Čokoládové sušenky - v mém případě ty testovací jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku. Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou. Pokud se pokusíme z uvedeného množství získat 6 porcí, tak navrch přidáme ušlehanou šlehačku s trochu cukru - to jsem neměla v plánu.
- 21.12.14 vloženo
- 3997x zobrazeno
Čas přípravy
- dlouhá
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 200 g mascarpone
- 190 g 12% zakysané smetany
- 1 vrchovatá PL želatinového ztužovače za studena (Oetker)
- 1 vanilkový cukr + další dle chuti
- cca 2 dcl pomerančové šťávy
- 3 plátky želatiny
- 1 vanilkový pudink ( já Oetker s "pravou vanilkou")
- 4 dcl mléka
- cukr dle chuti
- maracuja
- granátové jablko
- čokoládová poleva či jiné zdobení dle fantazie
- čokoládové sušenky - viz úvod
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Předvánoční trifle
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Předvánoční trifle
395 příspěvků 21.12.14 20:08
Mandarinky v kompotu nejsou loupané, myslím. To jsem zjistila, když jsem se právě neúspěšně pokoušela o loupání dílků do mandarinkového karamelu, což je spíš karamelový mandarinkový sirup. Nakonec jsem je tam vztekle mrskla celé, ty dílky a ejhle, za chvilku vypadaly stejně, jako ty z kompotu, jako oloupané. proto píšu, že bych jepoválela v nějakém sladkém nálevu.
@daduuja no jejda, nad tím jsem nikdy nepřemýšlela, ale máš pravdu, jak?
princip svlékání rajčat - horká…studená…?
dílky v mandarinkovém kompotu nevypadají, že by technika bylo okrájení slupky a pak vybrání filátek, jsou docela jako oloupaná…
hm…
ctěné Casino neví?
1151 příspěvků 21.12.14 17:25
Ani já neloupu, protože to nejde
, zajímalo by mě, jak loupou nebo spíš
zbavují se v průmyslovém zpracování do kompotů?
Pokaždé si představuju ty malinké štíhlé prstíčky Číňanek sedících u pásu linky
@hippolyta dostala…jako bych Tě slyšela když jsem se podívala na fotku…
395 příspěvků 21.12.14 16:11
Teda teď jsi mě fakt dostala :- ))). No, já bych ty dílky mandarinky vyválela v trošce cukrového sirupu, ty bílé nitky zmizí. Vyloupávat filátka z mandarinky jsem zkusila jen jednou a po první mandarince jsem to - no, slušně řečeno vzdala. Jinak to vypadá báječně.
Daduuja + Hippolyta

Dívky, já vás obě slyším - co ten dílek mandarinky?
Jo, špatně. Vím to. Pomeranč na vyfiletování dílků došel a čas se taky začal krátit. Ale při „kolmém bagrování“ to bylo velmi dobré. Ta neplánovaná skoro neslazená šlehačka nahoře nakonec byla dobrý nápad.
Dámy, krásné Vánoce