Recept Předkrm z červené řepy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuličky řepy procedíme z nálevu, osušíme a uřízneme vršek, ten si schováme a dole upravíme seříznutím plošku, aby kulička stála. V kuličce vytvoříme důlek, hmotu si opět schováme a důlky naplníme nádivkou ze zdobičky. Tvarohová - tvaroh, sůl, pepř a změklé máslo vložíme do mísy a ručním šlehačem za přidávání smetany nebo mléka naředíme do správné hustoty, t.j. ne řídké, nakonec přidáme najemno ukrouhaný křen. Pokud nebude spotřeba příliš velká, volíme polovinu ingrediencí. Sýrová - měkký sýr, sůl, pepř a změklé máslo ušleháme v míse za přidání smetany, nakonec přidáme najemno posekané zbytky červené řepy. Nádivky jsem uvedla jen pro orientaci, každý může tvořit podle své vlastní fantazie, přidáním mletých oříšků, oliv, parmské šunky, ančovičky, bylinky atd. Jsou to perfektní minisoustíčka... Zdroj: sousedka Jana Kohuláková

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 30.12.06 vloženo
  • 4844x zobrazeno

Ingredience

  • 1 sklenice naložené červené řepy (nejlepší je polská v podobě kuliček) nebo vlastní výroby- váha kolem 500 g
  • křen.
  • Nádivky:
  • -tvarohová
  • 1 tvaroh 250 g
  • pepř
  • sůl
  • 1 PL změklého másla
  • smetana nebo mléko podle potřeby
  • čerstvý krouhaný křen
  • - sýrová
  • 100 g sýr měkký
  • odřezky z červené řepy
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL změklého másla
  • smetana
  • čerstvý krouhaný křen.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Předkrm z červené řepy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz