Recept PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Postup

Suchú fazuľu na noc namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju varíme v dostatočnom množstve vody cca. 45 minút. Počas varenia fazule na drobno pokrájame cibuľu a pomaly ju osmažíme na olivovom oleji. Potom pridáme na rezance pokrájaný kel a na prúžky postrúhanú mrkvu, a ochutíme koreninami a soľou. Dusíme cca. 15 minút. 1/3 uvarenej fazule rozmixujeme na kašu resp. pretlačíme cez sito, zvyšok si odložíme. Vývarom, v ktorom sa varila fazuľa, podlejeme zeleninovú „zmes“, ktorú sme predtým dusili a ku všetkému pridáme rozmixovanú fazuľu a tiež celú fazuľu. Všetko ešte povaríme cca. 5 minút. Na záver primiešame paradajkový pretlak, kečup a roztlačený cesnak. Pri podávaní odporúčam posypať postrúhaným syrom.

Nahlásit recept

  • 25.05.07 vloženo
  • 2987x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400g suchej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 500g kelu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 5 PL kečupu
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • ½ ČL provensálskeho korenie
  • soľ resp. vegeta
  • olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 03.02.13 14:04

Namiesto zmesi provensálskeho korenia som použila čerstvý tymián, sušený rozmarín, majorán, oregano, aníz, koriander, 2 bobkové listy. S provensálskymi bylinkami treba opatrne - každá z nich je svojím spôsobom pomerne výrazná. Výsledná chuť je vyvážená, dobrá. Tú dusenú zeleninu by som si vedela predstaviť aj ako prílohu k mäsu.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
w0550
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf -> jolana

to tedy jo. ale chutná bezwa.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf-w0550

… a je hodna sveho nazvu-nebo nee?! o) ;-)

w0550
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Konečně jsem se k tomu dostal tu prďačku si uvařit, opravdu „nomen est omen“
nebo jimak řečeno jméno je program. Přial jsem k cibulce při smažení asi 200g kostičkovaného špeku a co budu říkat na to tata byl hrnec prázdný. Díky

Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Tak to mohu posloužit informací já, kel je kapusta. A vidím to na moc velikou dobrotu.

vlastibulka
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

kel je u vás kapusta :-)

w0550
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

nazdar Lydie,

prosím Tě, co je to kel?

Pozdrav

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz