Recept PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

(Hodnoceno 1x) LydiaB Do oblíbených Chci uvařit Tisk

PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Postup

Suchú fazuľu na noc namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju varíme v dostatočnom množstve vody cca. 45 minút. Počas varenia fazule na drobno pokrájame cibuľu a pomaly ju osmažíme na olivovom oleji. Potom pridáme na rezance pokrájaný kel a na prúžky postrúhanú mrkvu, a ochutíme koreninami a soľou. Dusíme cca. 15 minút. 1/3 uvarenej fazule rozmixujeme na kašu resp. pretlačíme cez sito, zvyšok si odložíme. Vývarom, v ktorom sa varila fazuľa, podlejeme zeleninovú „zmes“, ktorú sme predtým dusili a ku všetkému pridáme rozmixovanú fazuľu a tiež celú fazuľu. Všetko ešte povaríme cca. 5 minút. Na záver primiešame paradajkový pretlak, kečup a roztlačený cesnak. Pri podávaní odporúčam posypať postrúhaným syrom.

Nahlásit recept

  • 25.05.07 vloženo
  • 3105x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400g suchej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 500g kelu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 5 PL kečupu
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • ½ ČL provensálskeho korenie
  • soľ resp. vegeta
  • olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 3.2.13 14:04

Namiesto zmesi provensálskeho korenia som použila čerstvý tymián, sušený rozmarín, majorán, oregano, aníz, koriander, 2 bobkové listy. S provensálskymi bylinkami treba opatrne - každá z nich je svojím spôsobom pomerne výrazná. Výsledná chuť je vyvážená, dobrá. Tú dusenú zeleninu by som si vedela predstaviť aj ako prílohu k mäsu.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

w0550
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf -> jolana

to tedy jo. ale chutná bezwa.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf-w0550

… a je hodna sveho nazvu-nebo nee?! o) ;-)

w0550
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Konečně jsem se k tomu dostal tu prďačku si uvařit, opravdu „nomen est omen“
nebo jimak řečeno jméno je program. Přial jsem k cibulce při smažení asi 200g kostičkovaného špeku a co budu říkat na to tata byl hrnec prázdný. Díky

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

Tak to mohu posloužit informací já, kel je kapusta. A vidím to na moc velikou dobrotu.

vlastibulka
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

kel je u vás kapusta :-)

w0550
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: PRĎAČKA - Fazuľovo-kelový eintopf

nazdar Lydie,

prosím Tě, co je to kel?

Pozdrav

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz