Recept Pravý vídeňský řízek

Pepino Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pravý vídeňský řízek

Postup

Maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Na pánvi rozpálíme tuk a řízky smažíme dozlatova. Tuk nesmí vychladnout, jelikož by nasákl do řízku. Pozor! Při obrácení nesmíme do řízku píchnout, vytekla by šťáva.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 37559x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 telecí (vepřové) řízky
  • sůl
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravý vídeňský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravý vídeňský řízek

Sylvie
2302 příspěvků 8.5.10 00:26
Re: Pravý vídeňský řízek

Telecí jsem jedla poprvé minulý týden zrovna v téhle úpravě. Moc nám chutnalo.

casino
4497 příspěvků 7.5.10 21:03
Re: Pravý vídeňský řízek

Milánská kotleta - Cotoletta alla milanese :
„Najdou se malé odchylky v přípravě, ale staré klasické recepty jsou bez mouky. Obal je tenký a křupavý. Právě tím se liší od vídeňského řízku, který je bez kosti, naklepaný, v trojobalu, někdy z vepřového, smažený na sádle.
Dlouhá debata o tom, který recept je starší, byla ukončena nalezenou korespondencí a skutečností, že recepty na tento lombardský pokrm sahají do středověku.“

Alis
2617 příspěvků 7.5.10 19:20
Re: Pravý vídeňský řízek

Drahomíra Peukertová - Rakouská kuchařka:

„Tady nutno uvést věci na pravou míru: tato pochoutka se totiž nezrodila ve Vídni, ale objevil ji přo svém tažení v Itálii maršál Radecký jako costoletta alla milanese. Originál se smažil na másle, zatímco povídeňštělý na sádle a aby byl pěkně nadýchnutý, přidávalo se do rozšlehaného vejce několik kapek oleje.“

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz