Recept Pravý vídeňský řízek

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pravý vídeňský řízek

Postup

Maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Na pánvi rozpálíme tuk a řízky smažíme dozlatova. Tuk nesmí vychladnout, jelikož by nasákl do řízku. Pozor! Při obrácení nesmíme do řízku píchnout, vytekla by šťáva.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 34633x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 telecí (vepřové) řízky
  • sůl
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravý vídeňský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravý vídeňský řízek

Sylvie
2302 příspěvků 8.5.10 00:26
Re: Pravý vídeňský řízek

Telecí jsem jedla poprvé minulý týden zrovna v téhle úpravě. Moc nám chutnalo.

casino
4491 příspěvků 7.5.10 21:03
Re: Pravý vídeňský řízek

Milánská kotleta - Cotoletta alla milanese :
„Najdou se malé odchylky v přípravě, ale staré klasické recepty jsou bez mouky. Obal je tenký a křupavý. Právě tím se liší od vídeňského řízku, který je bez kosti, naklepaný, v trojobalu, někdy z vepřového, smažený na sádle.
Dlouhá debata o tom, který recept je starší, byla ukončena nalezenou korespondencí a skutečností, že recepty na tento lombardský pokrm sahají do středověku.“

Alis
2617 příspěvků 7.5.10 19:20
Re: Pravý vídeňský řízek

Drahomíra Peukertová - Rakouská kuchařka:

„Tady nutno uvést věci na pravou míru: tato pochoutka se totiž nezrodila ve Vídni, ale objevil ji přo svém tažení v Itálii maršál Radecký jako costoletta alla milanese. Originál se smažil na másle, zatímco povídeňštělý na sádle a aby byl pěkně nadýchnutý, přidávalo se do rozšlehaného vejce několik kapek oleje.“

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cibulačka Cibulačka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz