Recept Pravý dánský øllebrød

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pravý dánský øllebrød

Postup

Chléb nakrájejte na drobné kostky, zalejte v kastrole vodou a nechte stát 1 den. Privedte k varu a varte za stálého míchání slabým varem tak dlouho az se chléb dá protrít hrubsím sítem. Vlozte zpet do vypláchnutého hrnce, zalejte pivem a varte spolu s cukrem pomalým varem 8-10 minut. Podávejte s mlékem, smetanou nebo uslehanou smetanou. P.S. Název je slozen ze dvou dánských slov: øl = pivo a brød = chléb. Je to spís kase nez polévka.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 2452x zobrazeno

Čas přípravy

  • víc než 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g starého zitného chleba
  • ca. ½ l vody
  • 1 láhev (0,33 l) piva hvidtøl
  • 75 g cukru

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravý dánský øllebrød

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz