Recept Pravý dánský øllebrød

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pravý dánský øllebrød

Postup

Chléb nakrájejte na drobné kostky, zalejte v kastrole vodou a nechte stát 1 den. Privedte k varu a varte za stálého míchání slabým varem tak dlouho az se chléb dá protrít hrubsím sítem. Vlozte zpet do vypláchnutého hrnce, zalejte pivem a varte spolu s cukrem pomalým varem 8-10 minut. Podávejte s mlékem, smetanou nebo uslehanou smetanou. P.S. Název je slozen ze dvou dánských slov: øl = pivo a brød = chléb. Je to spís kase nez polévka.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 2374x zobrazeno

Čas přípravy

  • víc než 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g starého zitného chleba
  • ca. ½ l vody
  • 1 láhev (0,33 l) piva hvidtøl
  • 75 g cukru

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravý dánský øllebrød

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz