Recept Pravý dánský øllebrød

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pravý dánský øllebrød

Postup

Chléb nakrájejte na drobné kostky, zalejte v kastrole vodou a nechte stát 1 den. Privedte k varu a varte za stálého míchání slabým varem tak dlouho az se chléb dá protrít hrubsím sítem. Vlozte zpet do vypláchnutého hrnce, zalejte pivem a varte spolu s cukrem pomalým varem 8-10 minut. Podávejte s mlékem, smetanou nebo uslehanou smetanou. P.S. Název je slozen ze dvou dánských slov: øl = pivo a brød = chléb. Je to spís kase nez polévka.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 2725x zobrazeno

Čas přípravy

  • víc než 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g starého zitného chleba
  • ca. ½ l vody
  • 1 láhev (0,33 l) piva hvidtøl
  • 75 g cukru

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravý dánský øllebrød

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz