Recept Pravé českotřebovské jabkance

Svitel Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory se uvaří ve slupce. Oloupou se, nechají vychladnout a umelou se (v Třebové se podle starého zvyku tlučou ve starodávných necičkách). Těsto se malinko osolí a na mírně pomoučeném vále se nakrájí na kousky, které se vyválí na placičky cca 1 cm vysoké. Placky se potřou jemným tvarohem umíchaným s cukrem, přeloží a na rozpálené plotně se upečou. Mastí se máslem a sypou cukrem. Jabkance se připravují o Kateřinské pouti v České Třebové. (Zdroj: stránky upce.cz)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.04.05 vloženo
  • 15079x zobrazeno

Ingredience

  • 10 q brambor (nesmí být moučné!) – pouťová dávka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravé českotřebovské jabkance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravé českotřebovské jabkance

josef_no
1 příspěvek 17.11.13 00:39

:) :) Napadlo mě, že jabkance jsou na SLADKO, co tedy místo bramor, použít „sladké brambory“-batáty. To by přece mělo být to pravé. Nemusel by se použít cukr, batáty jsou ppro pečení ještě vhodnější než brambory. Zkoušel to někdo? O Vánocích to zkusím.

Petr

Petulka28
1 příspěvek 17.11.12 10:21
pravé českotřebovské jabkance

Mám dotaz, kolik je potřeba surovin a množství na tento recept. :)

Svitel
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Je pravdou, že babička mojí ženy je dělala také z teplých brambor

pajinka.paja
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Tohle je opravdu moc dobrý. Jsem taky z Třebový a občas tuhle mňamku dělá švára. Doporučuju =)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Tady nefunguje a nevim proč. Takže ještě jednou tady nebo přímo www.sweb.cz/…jabkance.htm

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Více jak před rokem jsem tady tenhle předpis hledala viz diskuse a díky Pendě i našla tady a k tomu i „obrázky“: http://ct.upce.cz/…ozvanka.html / . Díky, že jsi mi tenhle recept připomněla. Ale myslím, že jabkance mají být z teplých brambor.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz