Recept Pravé českotřebovské jabkance

Svitel Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory se uvaří ve slupce. Oloupou se, nechají vychladnout a umelou se (v Třebové se podle starého zvyku tlučou ve starodávných necičkách). Těsto se malinko osolí a na mírně pomoučeném vále se nakrájí na kousky, které se vyválí na placičky cca 1 cm vysoké. Placky se potřou jemným tvarohem umíchaným s cukrem, přeloží a na rozpálené plotně se upečou. Mastí se máslem a sypou cukrem. Jabkance se připravují o Kateřinské pouti v České Třebové. (Zdroj: stránky upce.cz)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.04.05 vloženo
  • 18747x zobrazeno

Ingredience

  • 10 q brambor (nesmí být moučné!) – pouťová dávka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravé českotřebovské jabkance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravé českotřebovské jabkance

josef_no
1 příspěvek 17.11.13 00:39

:) :) Napadlo mě, že jabkance jsou na SLADKO, co tedy místo bramor, použít „sladké brambory“-batáty. To by přece mělo být to pravé. Nemusel by se použít cukr, batáty jsou ppro pečení ještě vhodnější než brambory. Zkoušel to někdo? O Vánocích to zkusím.

Petr

Petulka28
1 příspěvek 17.11.12 10:21
pravé českotřebovské jabkance

Mám dotaz, kolik je potřeba surovin a množství na tento recept. :)

Svitel
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Je pravdou, že babička mojí ženy je dělala také z teplých brambor

pajinka.paja
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Tohle je opravdu moc dobrý. Jsem taky z Třebový a občas tuhle mňamku dělá švára. Doporučuju =)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Tady nefunguje a nevim proč. Takže ještě jednou tady nebo přímo www.sweb.cz/…jabkance.htm

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé českotřebovské jabkance

Více jak před rokem jsem tady tenhle předpis hledala viz diskuse a díky Pendě i našla tady a k tomu i „obrázky“: http://ct.upce.cz/…ozvanka.html / . Díky, že jsi mi tenhle recept připomněla. Ale myslím, že jabkance mají být z teplých brambor.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz