Recept Pravá ovesná kašička

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pravá ovesná kašička

Postup

Předem upozorňuji, že recept neexistuje, a kaši vařím od oka, takže zvlášť poměr vloček a mléka je značně nejistý, pokud zjistím něco přesnějšího, určitě doplním. Mléko nalijeme do rendlíku, přidáme vločky (směs by neměla být příliš hustá, neustále byste měli narážet na spousty vloček, ale nikoliv se jimi brodit, směs je stále tekutá, lépe to asi popsat neumím) podle chuti osladíme a přihodíme velkou špetku soli (právě sůl dodává kaši výbornou chuť, ačkoliv je sladká), a postavíme na plyn (sporák). Když dosáhneme varu, stáhneme, ale tak, aby směs stále bublala, a mícháme, aby se to nepřichytlo (ale klídek, nijak zběsile). NEJPOZDĚJI do deseti minut by se mléko mělo stát vazkým a vločky dost nabobtnat. Když necháte směs v klidu, tak je sice vidět jen světlounce béžové mléko, ale jakmile mícháte, je z toho poměrně hustá kaše. V tomto stádiu kaši odstavíme a nalijeme na talíře. To polotekuté mléko co původně bublalo na povrchu, se na talířích do vloček chladem zatáhne, nemějte strach. Zdobíme stejně jako krupičnou kaši, já mám nejraději kombinaci cukr - máslo - skořice. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 10666x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30minut

Ingredience

  • cca hrnek ovesných vloček
  • cca 1/2 litru mléka
  • cukr,sůl
  • cukr, máslo, granko / hořké kaao / skořice...

Doporučená příloha

  • bílá káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 4.10.12 20:30

Ovesnou kaši, tak jak ji měl rád můj tatínek k snídani, dožil se 93 let. Svařila jsem mléko, přidala oves.vločky a nechala do rána, potom jsem do toho přidala nastrouhané jablíčko, strouhané ořechy a osladila medem, je to dobré a zdravé.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 16.5.12 21:47

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pravá ovesná kašička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravá ovesná kašička

Ribanna
16 příspěvků 27.12.12 03:50

Kaši si vařím už roky-ale brzy jsem přešla z méka na vodu. Dávám na jeden díl vloček tři díly vody, nechám stát přes noc a ráno povařím. Vlastně je to pak neutrální chutˇ-může se dosladit, nebo na slano, dát třeba opraženou cibulku…

Sylvie
2302 příspěvků 6.10.12 20:41

Vločky jsou namočené v mléce. Už se těším na ráno. ;)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravá ovesná kašička

Já zase tuhle kaši miluju s ostružinama. A stačí jich na jeden talíř šest.
Ostružiny si mrazím, abych měla tuhle dobrotku i v zimě.
Pro evinku: ten banán a med budu muset odzkoušet, jinak to nevidím… ;-)))

Labužník Evinka02
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Pravá ovesná kašička

Také nechám namočené vločky a třeba i ve vodě,pak přidám mléko.Zkuste přidat nejen rozinky,ale i lžíčku skořice hned při varu a nakonec nakrájený banán a kdo toho nemá málo,lze ke všemu přidat i místo části cukru med.Fantazie.

Jari
67 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravá ovesná kašička

Než začnu kaši vařit, nechám vločky namočené v mléce klidně i přes noc. Taky přidávám do mléka třeba rozinky. Rodina tuto pochoutku láduje nejraději s meruňkovým kompotem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz