Recept Pravá italská pizza

aneb Pravá pizza po Italsky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cesto: Do vyššej nádoby nasypeme múku. Do šálky asi 250ml nalejeme skoro do plna vodu a hodíme do nej droždie. Droždie rozmiešame vo vode do hnedej masy. Druhú šálku vody naplníme asi 1cm oleja do výšky a dolejeme vodou. Tie obe šálky (skôr obsah šálok ) vylejeme do tej misky. A aby sme nezabudli prisypať tú štipku soli. Dôkladne premiešame obsah misky aby sa nám vytvorila taká masa. Potom zoberieme cesto na lopár a prekladáme ho a roztláčame (prekladáme ho na polovicu a roztlačíme pasťou a zase,...) až dokým nebude úplne hladké, to je asi 10min roztláčania. Potom z cesta urobím šulček a rozsekáme ho na 6 kusov. A najdôležitejšie je každý ten kus dať kysnúť do igelitového sáčku, každý do iného. Minimálne deň nechať v chladničke! Ja osobne doporučujem tie dva dni. Oni v chladničke nadobudnú takú pizzovú konzistenciu a budú chutiť ako z pizzerie. Omáčka: Do vyššej panvice nalejeme olej a za minútku tam hodíme úplne nadrobno nasekanú cibulu. Hneď prihodíme aj prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak a dobre premiešame. Opražíme do žlta a prihodíme paradajky a pommodorri. A koreníme (podľa mňa je lepšie trochu viac nakorenené, lebo to bude mať takú arómu), nezabudnite na soľ. Prikryjeme a podusíme asi 5MIN. na slabšom ohni. Potom premiešame a omáčka je hotová. Cesto, ktoré sme si pripravili dopredu vyvaľkáme na úplne tenko (asi 2mm). A hlavne ho treba poriadne namúčniť hladkou múkou. Pekáč si nevymastíme! Cesto zdobíme až na pekáči podľa chuti. Potrieme ho pizza omáčkou a potom až zdobíme. Pečenie: Pizza by sa mala piecť na 300 stupňoch, ale domáce trúby to neumožňujú. Takže to budeme piecť na najvyššom stupni aký máme. Necháme ju tam asi 7 min. až dokým pizza nezozlatie. Ak čakáte na úplne hnedé a prepečený korpus radšej nečakajte, lebo vaša pizza bude chutiť skôr ako keks. Najlepšie je použiť sy mozzarella a parmezán. Dá sa použiť aj syr eidam , ale potom to už nebude mať takú pravú chuť. A ďalej posypeme hocičím čo vás napadne. Zapamätajte si! ,ani kuchár bez čapice všetko nemeria na micrometre a neváži na miligrami. "Na mojich stránkach www.mm-bobor.szm.sk":http://www.mm-bobor.szm.sk" title="podrobnejšie recepty s plno radami a tipmi" accesskey="m nájdete tento recept podrobnejšie. **Rada: Plech nevymasťujte ,ale ho len posypte hladkou múkou a nie inou!**

Recept je z kategorií: Pizzy

Nahlásit recept

  • 06.03.05 vloženo
  • 31637x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Cesto:1kg hladkej múky ,2mm po dlhšej strane droždia
  • 2 šálky vody ,1cm šálky oleja ,štipka soli
  • Omáčka:2 paradajky (väčšie)
  • 2 balenia (cca 300 ml 1 balenie) prepasírovaných paradajok-pommodorre (nie pretlak!)
  • 2 cibule
  • 3 struky cesnaku
  • oregáno
  • bazalku
  • soľ

Doporučená příloha

  • Broskyňový alebo marhuľový džús

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pravá italská pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
brehule
5 příspěvků 17.07.19 14:29

Výborný recept, jednoduchý, chutný…Asi nejlepší co znám.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky - Beaver

Díky za vyčerpávající odpověď.:-)

Beaver
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Tu sú upresnenia pre tých, ktorí majú problém s 2 mm droždia a 1 cm oleja (môj otec to pre vás vyčíislil): 2 mm drozdia = 4,2 gramu , 1 cm šálky oleja = 0,3 dcl. Je to takto lepšie? Aj keď som dal 4,15 gramu droždia a 0,27 dcl oleja, pizza bola rovnako dobrá, tak nemusíte zháňať lekárnické váhy ani merať 2mm laserovým meračom :-)

Beaver
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

www.mm-bobor.szm.sk - moja stránka

Beaver
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Na mojich stránkach (mám len 14) nájdete recepty talianskej kuchyne aj s obrázkami a radami či trikmi.

Beaver
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Sorry,ale ja mám len 14 rokov ,ale ďakujem za rady ,lebo ja pizzu zbožňuju a testujem jej prípravu už 5 rokov a stále experimentujem. S tým olejom je to tak ,že úplne stačí 1 plná lyžica.

helga
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Jenoféfo děkuji moc :-))

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Prst?

Vždyť šálek je malinkatej a když na dno odhadem naleji jeden cenťák a pak tam strčím prst, tak hladina hodně stoupne. Lenka s tím strkáním je to dobrý nápad, ale zkusila bych špejli nebo špendlík. A ten šálek bude taky možná každej jinej. Takovej šáleček na čaj je jednou širokej „jak pánev“, jednou ouzoučkej jak panák na tvrdej alkohol. No ale to je jedno.

Dobrej kuchař to odhadne. Pro lajka recept zatrest.:-)

Jen ještě jedno rejpnutí.;-) Šálek nemá 250ml. 250ml má prachobyčejný hrnek. Šálek má tak jednu decku. - No tak na tom sem se zasekla.:-))

Nemám nic proti srandovnosti receptu. Myslím, že podání je příjemné. Takové podomácky, jak od babičky.

Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Já nevím, ale mně se ten recept líbí, je napsán takovým zvláštním - mně srandovním - stylem. S tím odměřováním oleje - zkus, DanaJko, strčit do hrnku prst (nebo konec vařečky) a uvidíš, kolik cm prstu (vařečky) bude zaolejováno, takže přileješ nebo odleješ. Ten kuchtíček je fakt moc hezký, ale je mi jasné, že tak bravurně vytočit pizzu se mi v životě nemůže podařit.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky - Helgo

Tajemství pramene, ze kterého Eja získala obrázek, zjistíš, když na něj najedeš kurzorem, zmáčkneš pravé tlačítko, vybereš „vlastnosti“ a naskočí ti údaje o obrázku včetně adresy.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Nevím teda jak vy, ale já když si koupím „kostičku“ droždí, tak to nikdy není pravidelná krychlička, takže vždycky tam ta jedna delší strana je, nevidím problém. A ono když se tam dá o trošičku toho droždí víc, tak to podle mě nemůže ničemu vadit. A ty „kostičky“ droždí jsou všechny stejně veliké. Spíš bych vyděla problém s tím olejem, protože když „chlejstnu“ olej do šálku - který nemám - tak vůbec neuvidím, jestli je ho centimetr a nebo ne. Jestli by nebylo lepší kdyby Beaver zadal olej třeba na lžíce.

Ale holky a kluci, přece jednou se to povede. Pár pokusů a omylů a máte to.:-))

helga
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Jé Eji to je hezkej kuchtík, taky bych to takhle chtěla umět.. kde jsi ho sehnala :-))

Eja
3859 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Já mám droždí vždycky jako kostičku…nemá dlouhou stranu…

helga
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Nebylo by přijatelnější převedení milimetrů droždí na gramy?- 2mm po dlhšej strane droždia- docela zajímavé, ale nevím jestli bych to odřízla správně:-))

helga
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pravá pizza po Italsky

Teď už je mi jasné že se člověk učí celý život, protože droždí měřené na milimetry a olej na centimetry vidím poprvé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz