Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem, přimíchat pivo, sůl a žloutky. Dobře zamíchat. Přilít smíchané mléko s vodou. Míchat, až je těstíčko hladké. Nechat odležet po 30min. Našlehat bilky a lehce zamíchat do těstíčka. Hranolky: Oloupat brambory, nakrájet je na 1cm proužky a nechat je namočené ve vodě. Rozehřat olej na 160stupnůC. Vyndat brambory z vody, dobře osušit a dat je do oleje. Až jsou usmažené, nechat je okapat. Zvýšit teplotu oleje na 180stupnůC, přidat brambory a smažit, až jsou hnědé a křupavé. Vyjmout, osušit na papírovém ubrousku a posolit. Ryba: Omýt a usušit rybu, okořenit a obalit v mouce. Namáčet rybu po částech v těstíčku a smažit v oleji po hranolkách asi 4-5min. do zlatohněda. Vylmout a osolit. Podavat s octem.
Recept je z kategorií: Ryby
Pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.2.14 17:18
Recept jsem zkoušela s hranolkami McCain - rychlé a chutné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi26.9.13 22:22
Vařil jsem podle uvedeného receptu, jen jsem měl 1/2 kg tresky tmavé, tak jsem upravil i poměry dalších ingrediencí. Vyšlo to super a opravdu malt vinegar můžu jen doporučit. Prošel jsem kvůli němu celé Brno, až ho měli stejně jen v M&S v Olympii, ale stálo to za to. Děkuji za recept
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pravá Anglická smažená ryba a hranolky - Fish and Chips
1 příspěvek 1.10.16 20:20
Příprava hranolků podle Fish and Chips Praha
http://video.aktualne.cz/…02590604f2e/
Sice po dlouhatanske dobe, ale narazila jsem na tento recept a rada bych upresnila detaily…recept je primo z Anglie a divila bych se, kdyby nebyly dalsi variace na dane tema. Testicko pracuje perfektne a takto usmazene hranolky jsou klasicke. V Anglii se na pokapani hranolek pouziva ocet a ano, je to ocet sladovy/maltovy (Vyrábí se sladováním ječmene, díky čemuž se škrob v zrnu přemění na maltózu. Z ní se pak uvaří ale, které se nechá zoctovatět. Výsledný ocet posléze zraje. Obvykle má světle hnědou barvu…web)oproti ceskemu beznemu bilemu kvasnemu, nebo destilovanemu. Kanadane maji dokonce automat na hranolky, kde na spodu nadobky je prichyceny sacek se soli a dalsi s octem. Osobne mne take lepe chutnji hranolky s octem lepe nez s kecupem

A jeste k tem novinam…jiz nejakych tricet let se u nas pouzivaji tiskarske barvy, nekdy napriklad z boruvek se zakladem ze soji misto petroleje. Noviny se pouzivaly pro jejich savost mastnoty, coz dobre nahradi napriklad hnedy papirovy sacek
Zdravim!
Příspěvek upraven 07.05.12 v 21:15
Myslím že by bylo vhodné upozornit,že se jedná o sladový ocet a nikoliv náš vinný.Je nasládlý a nemá takovou čistě kyselou chuť,jako náš „tuzemák“.Mě osobně ty hranolky ani jinak nechutnají.
…sice se to sem vůbec nehodí, ale nedalo mi to zavzpomínat, tak promiňte… i na WC se používaly za mého dětství noviny i když jízdní řád byl fajnovější… a taky to nikomu nevadilo… jojo, žilo se skromněji a možná i spokojeněji…
ale ten ocet poradím taťkovi vyzkoušet na ty hranolky, on rád experimentuje, když si klidně bramborák namaže marmeládou…
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano Esmeraldo, mas pravdu, balilo se to do novin, drive to nikomu nevadilo. Ted to ale vadi a tak na to maji bily papir.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
i tady v Oz je to přesně tak jak říkáš.
Tradičně se to ale nebalilo do lecjakého papíru, ale do novin.
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Anglicane si ten ocet opravdu lejou na rybu a i na ty hranolky. Kdyz si to jidlo jdes koupit do toho jejich Fish and Chips obchodu tak tam na pultu maji ocet a sul a lidi si to posypou a pokapou nez se to jidlo zabali do papiru.
díky za vysvětlení
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Angličani si možná na hranolky ocet dávají, chipsy taky mají rádi s octovou příchutí. Já jsem si je koupila jednou a nechutnalo mi to. Ale, jiný kraj, jiné chutě
Scarlet, s tím už nic neudělám, já to mám od narození v popisu práce. Sluníčkový den přeji.
Já si myslím, že když sem někdo vkládá obrázek tak by si ho měl nejdříve upravit do patřičné velikosti. Scarlet, Bedla tím přece nic nemyslela, jenom Tě upozornila. A Ty se hnedle čertíš. To se přeci nedělá.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
bedlo, ano obrázek je veliký… a mohla bys mi prosím poradit, jak ho mám opravit pod receptem????????A mimochodem, myslím že to není tvoje starost. Nech to napomínání PROSÍM na Pepíčkovi. Děkuji.
Hezký den.
Už to vidím…obrázek je skutečně moc velký 1024×768, až budeš mít čas…tak si to oprav, to bychom to pepíčkovi tady brzy zbourali.
Scarlet, nevím jak komu, ale mně se celý recept i s foto hrozně zvětšil. Nepoužila jsi velký formát foto? U jiných receptů, tomu tak není.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc se omlouvám, toto je správný obrázek. (Asi už blbnu).
Scarlet, děkuji Ti za informaci. Příště ji také vyzkouším ;o)
Dobrou noc!
577 příspěvků 25.1.09 03:43
použila jsem Aljašskou tresku a byla moc dobrá!
dík za vyzkoušení receptu, který je opravdově anglický. Musím říct, že na tom pěkném detailu těstíčka to vypadá tak, jak to má vypadat ;o) Jsi moc hodná, žes recept nafotila! Jenom pro zajímavost, jaký druh filé jsi použila?
Pa,
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, ryba byla výborná a jemňoučká. Moc jsme si pochutnali. " Tady je obrázek.":http://muj.labuznik.com/…dlo/ryby.jpg
Děkuji za recept a přeji hezký den!
49 příspěvků 25.1.09 03:43
A hranolky polít octem
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Tady je další, velice jednoduchá varianta na těstíčko na rybu: Do hrnku hladké mouky přidejte špetku soli, dvě lžičky prášku do pečiva a přilijte tolik piva nebo sodovky, aby vzniklo poměrně husté hladké těsto. Před tím než do tohoto těstíčka namočíte rybu, posypte ji hladkou moukou. A olej musí být dost rozpálený.
přidávám další variantu na těstíčko: 10 g čersvého droždí, 4 lžíce teplé vody, 150 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 175 ml světlého piva, 1 bílek.