Recept Prasečí ouška
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na pracovní plochu prosejeme mouku s práškem do pečiva a uprostřed uděláme důlek. Tvaroh a máslo nakrájené na kousky vložíme do důlku a zpracujeme rukama do hladkého těsta. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále do obdélníku 30x60cm, dvakrát dvojitě přeložíme a zabalíme do folie. Přes noc necháme v lednici odpočinout. Vymastíme plech na pečení. Na vál dáme cukr a na něm vyválíme těsto do velikosti 22x50cm, přitom občas obrátíme, abychom cukr do těsta zaváleli stejnoměrně. Plát z úzké strany dvakrát přeložíme ke středu a potřetí přeložíme k sobě. Z tohoto 50cm dlouhého válečku nakrájíme 50 kusů 1cm širokých a položíme na plech. Troubu předehřejeme na 220°C. Prasečí ouška necháme na plechu 15 minut odpočinout a pak pečeme 10 minut, potom obrátíme, aby cukr zkaramelizoval i po druhé straně. Můžeme plnit máslovým vanilkovým krémem a a polít čokoládovou polevou, nebo naplnit dotuha ušlehanou šlehačkou. Škola pečení pro začátečníky i pokročilé - Knižní klub 1997
Recept je z kategorií: Moučníky
- 18.11.07 vloženo
- 12143x zobrazeno
Čas přípravy
- 45minut+odpoĂ„Ĺ
Počet porcí
- 50 porcí
Ingredience
- 250g hladké mouky
- 3 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
- 250g tvarohu
- 250g másla
- 250g cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.12.14 19:22
Vzpomínka na Nera - http://www.labuznik.cz/…aseci-ouska/
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Prasečí ouška
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Prasečí ouška
@daduja Nevim co se mu na tom nelibi, vzdyt to vypada presne jak to ma byt. Zkaramelizovany cukr a pekna svetle hneda barva.
1151 příspěvků 19.12.14 19:14
@exczech já vím
Manželovi se fotka nelíbí, moc se mu nelíbí, vypadají připáleně, ale je to zkaramelizovaný cukr focený večer, no, mně se taky nelíbí, takže dík za pochvalu

Mám tvaroh přímo z mlékárny, je to jiný level než kupovaný, takže na Silvestra budou pečené jednohubky
Odborne to jsou Palmiers a nebo take Elephant ears
Delane z listoveho testa. Moc pekne to mas
udelane.
1151 příspěvků 18.12.14 19:27
Z těsta se dají připravit i http://www.labuznik.cz/…ove-krachle/, nebo kremrole, paštičky… se slanou náplní, pokud nebudeme těsto vyvalovat v cukru
klidně přijeďte, jste vítáni, ale ode dneška nemám už ani tu varnou desku, takže tak za měsíc, jinak se mi tu zvrátíš
V srpnu uděláme nějakou trachtaci 
2904 příspěvků 19.7.09 03:31
Holka zlatá, teba som nevidela…ani nepamätám. A dokonca sme sa nestihli vykecať ani v Strachotíne…asi ťa zas prepadnem.
Robila som uši, ako popisuješ, ale neboli také pekné ako na obrázku.
Dnes som robila z tohto cesta taštičky s marmeládou. A sú jedlé aj na druhý deň, mám odskúšané.
Pekný večer!
vykrajuješ kolečka, nebo skládáš také uši?, plněné slanou nádivkou budou výborné k pivu, vínu …, díky za inspiraci
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Pred časom som odskúšala a zabudla pochváliť - doporučujem, ide to rýchlo a je to ako stvorené, ak chceme návšteve ponúknuť niečo ľahké a sladké ku káve.
Dandi, keď som to robila, až vtedy mi došlo, že presne z tohto cesta - iba slušne osoleného robím také malé rýchle pagáčiky, potieram vajcom a sypem sezamom, syrom. Ten recept tu tiež niekde bude určite.
Zdravím!
A.
je to rychlovka, ale dobrá
, já si právě vytiskla Korejské teriyaki , bude
zítra a už se těším
, hezký pozdrav a máš pravdu, odpoledne jsem
škytala, až jsem nadávala
D
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Dandi, prinajmensom by sa ti malo skitkutak, usi horiet -u nas sa hovori ak na niekoho spominame/chvalime a on o tom nevie tak mu horia usi-a poriadne ti v nich zvonit (pre zvonenie tiez plati predosle)…su fantasticke..velky pozdrav z treskucej zimy od nas k Vam a prijemny vecer..
uvádíš mě do purpurových rozpaků, mám tě ráda, pozdravuj Kvida
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Hihi, já z toho postupu vůbec nepochopila, že jde o tvarování jako u Palmiers, které se staly naším rodinným hitem. No, to mi zase spadlo sebevědomí. Ale máš bod Dandi, ale ty ho nepotřebuješ. Jsi anděl a hvězda (ale to už jsem ti psala).
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Danda, vďaka!
Tohle budu muset vyzkoušet. Díky. Zdravím.
musíš na Vladku, to je ten učitelka
obdivuji tě, jak zvládáš vkládání fotek a odkazů, to se snad nikdy nenaučím
. Dobrou noc. B.
a tady u babi je návod ještě krásnější
Měj se 
tak a snad se v tom Marmeládko vyznáš
Nechte si chutnat 
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji , Dando, až přijedou vnoučata, tak pro ně prasečí ouška připravím. Už se na to těším. Zdraví Libuše.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
na mě docela vysoká matematika, ale snad to chápu. To zas bude ten notebook upatlanej od těsta…:-)) O vlasech, které mi lezou do čela, ani nemluvě…
Tak vidíš, Tebe to nebolelo a já teď udělám jedno ťuknutí tužtičkou a už je v oblíbených, čekajících na vyzkoušení…
Díky, Dando, už ukládám.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dando, ty se v tom vyznáš? Já se ztratila po prvním přeložení
.