Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Poloviny nožiček svázat dohromady. Do velkého hrnce nalít víno s vývarem, vložit tam cibule se zapíchnutými hřebíčky, pepř, mrkve, bobkové listy, petrželku a tymián. Přivést do varu a přidat nožičky. Snížit teplotu a sbírat šum tak dlouho, až je vývar čistý. Nechat vše probublávat asi 2 1/2 hodiny. Až jsou nožičky uvařené, tak je vyjmout a nechat je mírně zchladnout. Odstranit provázek a v jedné vrstvě je položit na talíř a vyjmout velkou kost která jde k paznehtům. Nahoru položit destičku a tu zatížit. Nechat úplně vychladnout. (může se připravit den dopředu). Předehřát troubu na 220°C. V kastrolku rozehřát máslo. V široké ploché míse našlehat vejce a osolit a opepřit je. Strouhanku vložit do další ploché mísy. Půlky nožiček namočit do vajec a potom je obalit ve strouhance. Poskládat je na plech s okrajem a lžičkou na ně ze všech stran nalít máslo, nebo je máslem potřít. Plech vložit do trouby a nožičky péct tak dlouho, až lehce zhnědnou. Během pečení je každých 10 minut potírat máslem. Horké nožičky podávat s máslovým špenátem s červenými paprikami a malými rajčátky, tatarskou omáčkou a citronem. Et voilà!
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
vino
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Prasečí nožičky - Pieds de porc
Děvčata…já vám úplně závidím, jak si tu notujete a pochutnáváte…

Já vůbec nic neohlodávám..raději než kuřecí stehno si dám i žádné kuřecí stehno. Obírání kostí jen kdybych snad umírala hlady.. Jen placaté maso…Ale..kdybych to jedla, určitě by mi to chutnalo!
Wydro hezky píšeš o zážitku z ohlodávání, mohu podepsat, jedno z mých dítek stahuje maso z drůbeže vidličkou, nebere do ruky… vyjímku tvoří vepřové nožičky, ty hlodá, ohlodává velmi důkladně. Sice trochu kleje při mytí rukou, ale tváří se spokojeně
Kdyby se mi povedlo rozkrojit a vykostit, vyzkouším. Nožičky patří k pochoutkám. Dlouho jsem jen vařila, dnes i peču…proč ne i osmažit. hezký nápad:)
recept jsem napsala tak jak ma byt a to jsou vykostene nozicky. Ne, ne vzdycky je vykostuji, ale v tomto pripade to tak patri a duvod jsem jiz napsala, aby se lepe a stejnomerneji osmazily, proto se dokonce zatizi. Husi stehno vezmu take do ruky a ukusuji, jednoduse dovedu jist rukama tam, kde je to namiste…
A jsem po krasnem koncerte, jdu spat ! Dalsi hlodani ci ohlodavani az zase jindy!
Casino
Babi, kureci peceny stehynko si oberes a zpusobne jis priborem?
Kridylka nejis vubec pecena, zebra uzena, veprova… babi jis je jak?
…hlodavec?
No, wydra možná ohlodavec
wydricko, no jo, ja zapomnela, ty jsi hlodavec
Babi, o to prece nejde, ale o to ohlodavani , olizovani kustek ! samozrejme kdo to nerad, at si nozicku vykosti. Verim, ze je nas hodne, kterym by to vykostene ani nechutnalo, vis?
wydricko, vzdyt to neni zadny problem ty kosti vytahnout, alespon ty velke. Nejaka ta klizka tam zustane a tu manzel miloval. Vykostene a zatizene se trochu lepe a stejnomerne smazi
Dag, asi takhle - ja pamatuju kdyz prodavali na Smichove smazene teleci nozicky. Vetsi lahudku snad nepamatuju. Nasla jsem tady recept, ale ja vim, ze ty nozicky nebyly vubec vykostene, ohlodavala se spis lahodna strouhanka a klizky z nich. Takze na mne kdyby bylo, uvarim ty veprove viz
Smažené telecí nožičky ..........
Dobře očištěné telecí nožičky uvaříme v osolené vodě 2 - 3 hod. Měkké nožičky obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance a usmažíme je na rozpáleném sádle do červena)
Konecne kdyz to nebude dobre, oloupes strouhanku a nozicku pouzijes na neco jineho, ne?
To ohlodavani je fakt zazitek a je to moc dobre! Kdyz sezenes nekde teleci, nevahej ani chvilicku! Kdyz to vyzkousis, podel se o dojmy s nami!
dag, takovy recept je na Labu delsi dobu.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
pridavani obrazku je posledni dobou potiz, i ty ihned vymazane u receptu zustanou. Takze ten s okurkou je spravny obrazek. V prasecich nozickach se vyznam, diky jejich oblibe mym manzelem…
Četla jsem recept, kde se nožičky uvařily,celé vykostily, zatížily a po vychladnutí obalily jako řízky a usmažily.Nezkoušela jsem to, ale vždy, když vařím nožičky na sulc, tak na to myslím.
Nemá nějaký Labužník se smažením nožiček nějakou zkušenost? Děkuji.
používám totiž BBQ na plynovou bombu. Takže, teplotu si mohu regulovat a většinou griluji na nepřímém žáru, zvláště to delší grilování. Jinak pochopitelně radíš dobře s tím alobalem, a Mánek přitakává ;o).
Všechny Vás zdraví,
souhlas!
(Neměl jsem ještě tvůj příspěvek zobrazený).
Při grilování bych je ale (kromě toho předvaření, to je opravdu nutné) raději zabalil do alobalu. Pokud je dáš přímo nad uhlí, tak z nich bude zase škvarek. Snad by to bez přiškvaření šlo na hodně mírném žáru.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Pripadne je pred grilovanim pomasluj marinadou, zabal do alobalu a pak griluj za obcasneho otaceni , kdyz jsou skoro hotove, rozbal je (pripadne polej pivem) a ozehni, az dokud nemaji kurcicku. Ale to je spis postup vhodny pro chvile, kdy mezitim grilujes neco jineho. Jinak pouzij postup podle babi.
musí se před grilováním předvařit, tak jako třebas žebírka… Také se musí během grilování potírat…
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím,prosím, někde jsem slyšel, že prasečí nožičky se dají grilovat . Myslím venku na dřevěném uhlí. zkusil jsem to a byl z toho ošklivý tvrdý škvarek. Poradí mi někdo ? předem dík