Recept Prasečí nožičky - Pieds de porc

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Prasečí nožičky - Pieds de porc

Postup

Poloviny nožiček svázat dohromady. Do velkého hrnce nalít víno s vývarem, vložit tam cibule se zapíchnutými hřebíčky, pepř, mrkve, bobkové listy, petrželku a tymián. Přivést do varu a přidat nožičky. Snížit teplotu a sbírat šum tak dlouho, až je vývar čistý. Nechat vše probublávat asi 2 1/2 hodiny. Až jsou nožičky uvařené, tak je vyjmout a nechat je mírně zchladnout. Odstranit provázek a v jedné vrstvě je položit na talíř a vyjmout velkou kost která jde k paznehtům. Nahoru položit destičku a tu zatížit. Nechat úplně vychladnout. (může se připravit den dopředu). Předehřát troubu na 220°C. V kastrolku rozehřát máslo. V široké ploché míse našlehat vejce a osolit a opepřit je. Strouhanku vložit do další ploché mísy. Půlky nožiček namočit do vajec a potom je obalit ve strouhance. Poskládat je na plech s okrajem a lžičkou na ně ze všech stran nalít máslo, nebo je máslem potřít. Plech vložit do trouby a nožičky péct tak dlouho, až lehce zhnědnou. Během pečení je každých 10 minut potírat máslem. Horké nožičky podávat s máslovým špenátem s červenými paprikami a malými rajčátky, tatarskou omáčkou a citronem. Et voilà!

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 03.01.07 vloženo
  • 11012x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouha

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové nožičky rozkrojené podélce
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 2 celé mrkve
  • 2 celé cibule
  • 2 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • ! lžíce celých pepřů
  • 2 snítky petrželky
  • 1 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 120 g másla
  • 3 vejce
  • strouhanka podle potřeby
  • sůl a pepř podle chuti
  • dijónská hořčice

Doporučená příloha

  • vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prasečí nožičky - Pieds de porc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.12.10 09:34

Děvčata…já vám úplně závidím, jak si tu notujete a pochutnáváte… :mrgreen:
Já vůbec nic neohlodávám..raději než kuřecí stehno si dám i žádné kuřecí stehno. Obírání kostí jen kdybych snad umírala hlady.. Jen placaté maso…Ale..kdybych to jedla, určitě by mi to chutnalo! :mrgreen: :mrgreen:

2905
753 příspěvků 02.12.10 04:17

Wydro hezky píšeš o zážitku z ohlodávání, mohu podepsat, jedno z mých dítek stahuje maso z drůbeže vidličkou, nebere do ruky… vyjímku tvoří vepřové nožičky, ty hlodá, ohlodává velmi důkladně. Sice trochu kleje při mytí rukou, ale tváří se spokojeně :wink:

2905
753 příspěvků 02.12.10 04:06

Kdyby se mi povedlo rozkrojit a vykostit, vyzkouším. Nožičky patří k pochoutkám. Dlouho jsem jen vařila, dnes i peču…proč ne i osmažit. hezký nápad:) :palec:

babi
6360 příspěvků 02.12.10 01:37

recept jsem napsala tak jak ma byt a to jsou vykostene nozicky. Ne, ne vzdycky je vykostuji, ale v tomto pripade to tak patri a duvod jsem jiz napsala, aby se lepe a stejnomerneji osmazily, proto se dokonce zatizi. Husi stehno vezmu take do ruky a ukusuji, jednoduse dovedu jist rukama tam, kde je to namiste…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.12.10 00:22

A jsem po krasnem koncerte, jdu spat ! Dalsi hlodani ci ohlodavani az zase jindy! :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.12.10 00:21

Casino :potlesk:

Babi, kureci peceny stehynko si oberes a zpusobne jis priborem?
Kridylka nejis vubec pecena, zebra uzena, veprova… babi jis je jak? :-)

casino
4488 příspěvků 01.12.10 00:07

…hlodavec?
No, wydra možná ohlodavec :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 30.11.10 23:22

wydricko, no jo, ja zapomnela, ty jsi hlodavec :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.11.10 11:30

Babi, o to prece nejde, ale o to ohlodavani , olizovani kustek ! samozrejme kdo to nerad, at si nozicku vykosti. Verim, ze je nas hodne, kterym by to vykostene ani nechutnalo, vis? :-P

babi
6360 příspěvků 30.11.10 02:03

wydricko, vzdyt to neni zadny problem ty kosti vytahnout, alespon ty velke. Nejaka ta klizka tam zustane a tu manzel miloval. Vykostene a zatizene se trochu lepe a stejnomerne smazi 8-o

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.11.10 00:44

Dag, asi takhle - ja pamatuju kdyz prodavali na Smichove smazene teleci nozicky. Vetsi lahudku snad nepamatuju. Nasla jsem tady recept, ale ja vim, ze ty nozicky nebyly vubec vykostene, ohlodavala se spis lahodna strouhanka a klizky z nich. Takze na mne kdyby bylo, uvarim ty veprove viz

Smažené telecí nožičky ..........
Dobře očištěné telecí nožičky uvaříme v osolené vodě 2 - 3 hod. Měkké nožičky obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance a usmažíme je na rozpáleném sádle do červena)

Konecne kdyz to nebude dobre, oloupes strouhanku a nozicku pouzijes na neco jineho, ne?
To ohlodavani je fakt zazitek a je to moc dobre! Kdyz sezenes nekde teleci, nevahej ani chvilicku! Kdyz to vyzkousis, podel se o dojmy s nami!

babi
6360 příspěvků 30.11.10 00:22

dag, takovy recept je na Labu delsi dobu.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
pridavani obrazku je posledni dobou potiz, i ty ihned vymazane u receptu zustanou. Takze ten s okurkou je spravny obrazek. V prasecich nozickach se vyznam, diky jejich oblibe mym manzelem…

dag
543 příspěvků 03.03.10 15:20
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc.

Četla jsem recept, kde se nožičky uvařily,celé vykostily, zatížily a po vychladnutí obalily jako řízky a usmažily.Nezkoušela jsem to, ale vždy, když vařím nožičky na sulc, tak na to myslím.
Nemá nějaký Labužník se smažením nožiček nějakou zkušenost? Děkuji.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc - buraci,

používám totiž BBQ na plynovou bombu. Takže, teplotu si mohu regulovat a většinou griluji na nepřímém žáru, zvláště to delší grilování. Jinak pochopitelně radíš dobře s tím alobalem, a Mánek přitakává ;o).

Všechny Vás zdraví,

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc. - buraci,

souhlas!

(Neměl jsem ještě tvůj příspěvek zobrazený). :-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc.

Při grilování bych je ale (kromě toho předvaření, to je opravdu nutné) raději zabalil do alobalu. Pokud je dáš přímo nad uhlí, tak z nich bude zase škvarek. Snad by to bez přiškvaření šlo na hodně mírném žáru.

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc.

Pripadne je pred grilovanim pomasluj marinadou, zabal do alobalu a pak griluj za obcasneho otaceni , kdyz jsou skoro hotove, rozbal je (pripadne polej pivem) a ozehni, az dokud nemaji kurcicku. Ale to je spis postup vhodny pro chvile, kdy mezitim grilujes neco jineho. Jinak pouzij postup podle babi.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc - Muchacho,

musí se před grilováním předvařit, tak jako třebas žebírka… Také se musí během grilování potírat…

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Prasečí nožičky - Pieds de porc.

Prosím,prosím, někde jsem slyšel, že prasečí nožičky se dají grilovat . Myslím venku na dřevěném uhlí. zkusil jsem to a byl z toho ošklivý tvrdý škvarek. Poradí mi někdo ? předem dík

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz