Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anci Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Už jste někdy hostili třídu čerstvých maturantů? Já jo, vlastní spolužáky... (před 12 lety) Chlastu přehršel, jídlo žádný nepřinesli, tak jsem na poslední chvíli improvizovala. Pak jsem to zopakovala ještě na mnoha dalších velkých pařbách :-) Párečky nakrájíme na kratší kousky a na koncích roztřepíme stejně jako buřta na opékání, to je to prasátko. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na mašle (tak 2 cm na šíři, 10-15 na dél). Každé prasátko omotáme těstem, konce mašle i konce prasátek necháme čouhat. Poklademe na plech s pečícím papírem, lehce potřeme vajíčkem, posypeme třeba kmínem (paprikou, estragonem, kari...) a v rozpálené troubě pečeme. Podáváme horké rovnou z plechu, opilci se totiž stejně stáhnou do kuchyně, cože to tam voní :-) Připravená prasátka (než se pomatlají vajíčkem) se snadno zamrazí a v příhodnou chvíli zužitkují, dělávala jsem je i ze 3 kil párečků.
Recept je z kategorií: Chuťovky
jak pro koho, někteří už jen černý kafe
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Prasátka s mašlí
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Dobra rada nad zlato
..dik