Recept Avokadový brunch - pozdní snídaně/časný oběd Dia

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Avokadový brunch - pozdní snídaně/časný oběd

Úvod

…prohledla jsem lednici, avsak moc toho tam nebylo na to, abych pohostila pratele u pozdni snidane. Podruhe se mi vsak darilo s malymi obmenami o neco lip.

Bernaise omacka byla v lednici jako zbytek od vecere se steakem. Zde je vsak recept.

Krenova omacka byla v rychlosti blesku zhotovena z naslehane slehacky (mam doma kanistr na bombicky) a nastrouhaneho krenu dovnitr zamichaneho. Dala jsem trochu na kazde avokado, avsak vzhledem k tomu, ze bylo avokado horke, slehacka se roztikala. Je lepe ji dat do nadobky… tak jako jsem dala Bernaise omacku. Kdyz jsou pekne masite barevne papriky, pouzivam silnych platku misto avokada a rozklepnu do nich po vejci. Mohou se take pouzit krepelci vejce. Misto lososa, se muze pouzit sunka jak cerstva, tak vzduchem susena, ruzne uzeniny a podobne.

Spalicky chleba se mohou otoustovat s maslem, ale take nasucho. Ve Francii se jim rika mouillettes a v anglictine soldiers a jsou prakticke na namaceni do zloutku.

Postup

Avokado rozriznout v puli a vyjmout jadro. Z kazde pulky odkrojit tlusty plat a sloupnout slupku. Zbydou pouze konce plodu bez otvoru, kterych lze pouzit trebas na lososovou penu atd…

Na trosce oleje osmazit avokado na te strane, ktera bude na taliri nahore (s vetsim otvorem). Osmazit take platky citronu, pouzivate-li. Obratit platky avokada a do otvoru rozklepnout po vejci. Osmazit do te doby, nez bilek ztuhne, ale zloutek zustane tekuty. Obraceckou prendat na talire.

Otoustovat chlebove spalicky.

Ozdobit dle vlastni chute viz obrazky jako navod.

Recept je z kategorií: Snídaně


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.02.12 vloženo
  • 8351x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 avokado (mela jsem obrovske, jmenuje se Bruce Large)
  • trocha rostlinneho oleje
  • 4 platky citronu
  • 2 platky uzeneho lososa (nebo jine ryby)
  • nekolik oliv dle chuti
  • sul (pouzila jsem cernou uzenou na olsovem dreve)
  • pepr dle chuti
  • neco zeleneho na ozdobu (pouzila jsem pazitku)
  • kapary, chcete-li
  • chleb bez kurky nakrajeny na podlouhle spalicky a otoustovany, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

babi 11.10.12 21:40

Dostala jsem opet koupit velke avokado (ve srovnani s velkym vejcem) a tak jsem si zopakovala recept s castecnou zmenou…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Avokadový brunch - pozdní snídaně/časný oběd

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 12.02.12 01:47

Bento, dekuji za video. U nas se vesmes dostanou prave ty dva odrudy koupit bezne. Kousek ode me vsak je obchudek se zeleninou, kde maji trochu neobvyklejsi druhy ovoce a zeleniny. To avokado Bruce je dosti velke, avsak ne tak obrovske, ze by melo kilo. Take takove vsak nekdy vidim. U Vas v tropech rostou nejspis jine druhy…

 
Bento
794 příspěvků 11.02.12 05:35

babi ja som mal vcera v ruke take velke avokado na trhu bolo ako gula ( malo vyse po kila)a opytal som sa ,vola sa Reed malo kedy ich vidiet , predavac mi povedal ze to je jedno z druhov co nemeni farbu .Najznamensie su Haas tie co menia farbu.
 http://www.youtube.com/watch?…

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 22:44

wydri, mas pravdu, take sem tam potkam obrovske avokado a navic mas pravdu, ze kazde trosku odchylne chutna. Je take zajiste rozdil v chuti u nedozraleho, anebo prezraleho avokada, ale to je u kazdeho ovoce…

glamo, uz jsem to tak jakz tak opravila. Jeste jednou se Ti omlouvam a dekuji za pridani odkazu…

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 21:50

casino, nechci pochlebovat, avsak Vase misa je opravdu velice chutna. Diky za komentar i pridane foto…

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 21:29

sveva, to jste mi udelala opravdu radost! Jsem velice rada, ze chutnalo…takze dekuji a zdravim.

 
glama  10.02.12 21:19

Babi, asi chyba stisku…dalas dva stejné odkazy a navíc totožné s tím, který jsem dala už dříve já :-)

 
casino
4463 příspěvků 10.02.12 21:02

No, konečně se mi podařilo spářit PC s mobilem a přidat foto té oné nezapomenutelné snídaně :palec:

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 20:45

glamo, odpust prosim Te, jsem popleta :) Take vsak nedostanu koupit vsechny druhy avokada, ze vsech tech druhu co jsi ukazala, jenom nekolik.
S pozdravem :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 20:39

jago, to stejne jsem uz kdysi cetla take…

 
sveva
751 příspěvků 10.02.12 20:23

Tak já se vrátím k receptu. Zaujal mne, avocado jím často. Připraveno přesně podle receptu, jen jsem ukrojila docela malý plátek tak aby se nekolébal na pánvi. Vejce bylo čerstvé a dala jsem minimálně bílku. S citronem to bylo skoro vejce na ústřici. Moc dobré to bylo, krásná večeře. Děkuji za recept.

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 20:16

jolanko, diky za snahu veci uvest na spravnou cestu. Uplne s Tebou souhlasim :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.12 19:43

..to iste..:)..preco vsetko nahradzuju?..mam kamosku total vegetarian a k tomu vek..by si kukala ked sa zacne triast, len tak skakame aby sme ju dacim naladovali…jj­..priroda je mocna..a stacilo k danej veci bo teraz sa tu ozve kopec mudrlantov, ktori si myslia ze su mocnejsi..

 
Anitta
521 příspěvků 10.02.12 19:35

…Anitta uz kleci na hrachu… :cert:
Wydra se prece nemusi tolik certit, odpovidala jsem babi na otazku, s cim mam problem a verim, ze babi naprosto rozumela, nic nebylo ve zlem...... ;)

Jolana a co vegetariani? :D

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.12 19:19

no nazdar :mrgreen: …zdeneu, pozoooor.. tuky zivocisne potrebujes si nemysli.. a ak si dama tak uz len kvoli tomu aby ti nerastli fuzy a brada.. :P..a to naozaj…

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 18:46

svato, ta rajcata nejspis jsou nekde z Izraele a prezervovana pro dopravu. V tuto rocni dobu radeji pouzivam rajcata z konzervy a to cela nanejvys loupana 8)

 
wydra  10.02.12 18:36

Anitto, je tady mnoho receptu s rybou. Kdyz se mi recept libi, misto ryby dam jine maso, nebo rybu proste vynecham. A tak to jiste dela kazdy. Babi chutna pecene avokado a vajicko, tak se o to podelila.
Udelej si to po svem, nebo recept proste vypust, event. do diskuze napis, jak jsi to delala ty. Ne kazdy resi tuky, kalorie jako ty. Pokud muzu, jim to co mi chutna a dalsi neresim. Jini pocitaji kalorie, ty tuky . Ale ridit se podle sebe prece nebudem !

 
zdenneu
15 příspěvků 10.02.12 17:57
nápad

Já myslím, že všechny recepty na labužníkovi, které obsahují fat by měly být dány do kategorie „na vlastní nebezpečí“. A ty co dokonce obsahují nezdravý fat (sádlo?) by měly být okamžitě smazány.

 
Anitta
521 příspěvků 10.02.12 16:40

…s vejcem zasmazenym v avocadu babi, to vejce uz je tam nejak zbytecne, protein a zdrave tuky tam mas v lososu a avocadu. Cim mene se jidlo procesuje, tim vice se uchovaji jeho hodnoty, avocado bych tepelne neupravovala. :kytka:

 
babi
6360 příspěvků 10.02.12 01:07

Anitta, s cim mas problem? Vzdyt to ani neni recept, ale napad jak s urcitymi obmenami lze pripravit talir s ruznymi chutemi, ktere v tomto pripade jsou opatrne voleny a jdou dohromady. Uzeny losos, avokado, citron, vejce, tousty. Takrka vse ma urcite vyzivne hodnoty a to nejvetsi ma avokado, jehoz se zde pouziva 1/4 pro osobu. Na zaklade 100g, avokado ma 35% vice drasliku nez banany, je bohate na B a E vitamin a take vitamin K. Je bohate na vlakninu (75% nerozpustne oproti 25% rozpustne). 75% kalorii pochazi z tuku, ktery je vesmes monounsaturated. Predbezny vyzkum ukazal, ze casty prijem avokada snizuje hladinu cholesterolu. Predbezny laboratorni vyzkum ukazal moznost lecit hypertension, anebo diabetes mellitus prijmem avokada. Avakado se pouzilo v predbezne studii v proti rakovinovem vyzkumu. (vse prevzato z webu)

Je vsak nemozne se prizpusobit vsem Labuznikum a uspokojit jejich chute. Mne a mym hostum chutnalo. Mozna se najde nekdo dalsi jako casino a to je pro me to dulezite.

Příspěvek upraven 10.02.12 v 01:10

 
Anitta
521 příspěvků 09.02.12 23:33

Glama, tady byl nedavno recept na kefirovy zitny chlebicek a fakt dobry, ja uz ho upekla 4× a kdyz se namaznul kachnim sadlem..... :D , no rikaji, ze sadlo je zdravejsi nez maslo..... tak by to mohlo trosku pracovat, pokud se nesezere cely bochnik s kyblem mazani, ze jo… :D :cert:

 
glama  09.02.12 23:12

Anitto, nekaž mi radost :cert: !
Já už si představuji, jak si ke snídani dám chleba se sádlem a díky tomu zhubnu!!! :lol:
:mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 09.02.12 22:50

casino, ja takovou snidani take nemam casto. Byly vsak Vanoce, sli jsme na mraz do parku zpivat ceske koledy. Avsak nekdy jsem pozvana, anebo pozvu pratele na „Brunch“ a to obvykle je nekolik teplych jidel, casto z vajec jako je quiche, crepes a podobne nejlepe predem pripravenych.

 
jolana
5064 příspěvků 09.02.12 22:26

ked nie smazene tak je na labuzniku aj ..
http://www.labuznik.com/…kadovy-dort/

jago :potlesk: ..tak, tak, najlepsia na start rano je posna slaninka :lol: ..

 
Anitta
521 příspěvků 09.02.12 20:28

Jo doktori, ti toho napovidaji, ale dal od nich, zabijeji previti :cert:
No teply avocado me nelaka a smazeny Jolanko to radeji neeee… Ono je to, jak rika casino - chute jsou ruzne, ale na to je diskuse, abychom si to obkecali :D

 
jaga13
399 příspěvků 09.02.12 20:13
Tuky...

nedávno jsem četla, že začít den snídaní s tuky (což je tento případ) je zdravé…lékaři zjistili, že pokud sníme jako první, jídlo s větším obsahem tuků, „jede“ pak celý den i spalování tuků uložených v těle…

 
wydra  09.02.12 19:54

Nejlahodnejsi, nejvetsi, nej, nej nej avokada jsem videla a jedla ve Venezuele. Klidne avokado mohlo mit pres 3/4 kila !! Slupka hladka, sveze zelena. Zrejme avokado z nejake Krakonosovy, jihoamericke zahradky ? :D Maslove, ale ne kasovite, stavnate !! Jaky druh to byl? Skoda, foto nemam :-(

Příspěvek upraven 09.02.12 v 19:59

 
casino
4463 příspěvků 09.02.12 19:51

…zajímavé, jak se chutě různí :think:
Mně avokádo také chutná po vařeném žloutku; možná proto, že je jím zralé :) :mrgreen: …a znám osobu, kterou chytne žlučník, jen se na avokádo podívá :P

Vy dvě hvězdy, nepřeháníte to trošku s tím teoretizováním? :)
Podobně i tady
Uvařte, ochutnejte a ono vás ty akademické úúúvahy ani nenapadnou :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 09.02.12 19:44

Nahodou, s tekutym zltkom to musi byt lahoda..tam ide o to ho zohriat..ziadny nezmysel v tom nie je..na Labuzniku mame recept aj na vyprazane avokado..a myslim ze hockolko odrod tak kazde chuti rovnako..ories­kovo.....teda pokial v amerike a tam u vas nad morom nemaju daky zvlastny nad druh co chuti zloutkovo :mrgreen:..kto ho ma rad tak dobru chut :) na vsetky sposoby pripravy :)..pre zaujimavost podporuje aj dobru zdravu cinnost mozgu…avokado to obycajne.. :mrgreen:
 http://www.bylinky.eu/…tariany.html

 
glama  09.02.12 19:25

Tady se prodává…avokádo. Jednou má slupku hrubou zrnitou, jindy hladkou jemnou, od temně zelené, skoro dočerna, po jasně sytě zelenou, některé je tvarem hruškovité, jiné oválné jak ragbyový míč.
Ale vždycky je to jen.. avokádo, bez dalšího bližšího určení.
Takže se kupuje to, které právě je :-)
A stejně jsem nikdy neslyšela, že by chutnalo jako vejce..a ani mi to nepřipadá..
Ale chuť bych, kdybych musela, těžko popsala. Mně připomíná..trochu oříšky..s máslem, nebo olivovým olejem…spíš. Nevím, nedokážu…koupím, vyzkouším, prověřím, posoudím.. uvidím :-)
:mrgreen:

Právě jsem našla obrázky druhů avokáda zajímavé.. :-)

Příspěvek upraven 09.02.12 v 19:29

 
Anitta
521 příspěvků 09.02.12 18:52

Glama, ale ja rikam, ze obsahuje zdravy tuk, take ho jim skoro denne jen tak, nebo v salatech (nevarene) a avocad je vice druhu, nevim, co se u vas prodava, za komousu jsme ani nevedeli, ze existuje a dobre zrale avocado velice chuti pripomina naslehany vareny zloutek s maslem, to ti tady rekne kazdy. ;)
Samozrejme, talir vypada krasne, ale vse na nem je smazene, to jaksi neni moc zdravy. Dale dve veci chuti podobne spekat dohromady, je podle me nesmysl.
Jolano, „preboha“ samozrejme davam pozor, co jim, skoro vsechno, ale vseho jaksi s mirou, vejce na slanine treba nemusim. :kytka:

 
glama  09.02.12 18:09

Avokádo mám strašně ráda, dávám si ho občas..ale ještě nikdy mě nenapadlo, že by chutnalo po vejci.. To ani vzdáleně.. :think:

Tuk v avokádu je zdravý..(stejně, jako v olivách) To se takhle přece počítat nedá.. To nejsou škodlivé kalorie, tělo se bez tuku neobejde.
A v receptu je kromě avokáda jen kapka oleje pod vejce..a jde to i bez.
Zase zbytečné strašení… Když jich člověk nesní deset a obden, rozhodně po tomhle jídle neztloustne ;-)
:mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 09.02.12 17:26

Anitto, fakt mastne , hotove vajicka na slanine… :mrgreen: Avokado bastim a rada a musim sa priznat ze mi z neho az mast tecie po brade.. :mrgreen: …mastne na taliri :mrgreen: ..prehanej, prehanej..slusi ti to :hug: ..to avokado s vajcom je stokrat zdravsie a chudsie ako kopec inych kazdodennych veci co do seba clovek dokaze naladovat bez mihnutia oka len tak… ..preboha, ty vsetko pocitas na kalorie?..a ako inac zijes? :lol:

 
Anitta
521 příspěvků 09.02.12 16:32

Jolano, nevymyslaj? Stredni avocado (136g) 227 calorii, z toho 175 calorii fat (21g), chut podobna varenemu zloutku s maslem. I kdyz avocado obsahuje zdravy fat, tak je te mastnoty na jednom taliri trosku moc. :kytka:

 
jolana
5064 příspěvků 09.02.12 09:58

Anitto, prosim ta..nevymyslaj :mrgreen: ..odkedy sa avokado podoba na vajco chutovo 8o ..a mastne? :mrgreen: .. citron a ten nasucho opekany toast je k tomu isto lahodny … :mavam:

 
Anitta
521 příspěvků 08.02.12 23:59

Nevim, nevim, zda se mi to cele nejak moc premastene, avocado je tucne samo o sobe a chut podobna vejci, tahle kombinace se mi nezda… ;)

 
svato
1415 příspěvků 08.02.12 19:37

milé Casino, aj ja by som bola VEĽMI zvedavá z čoho sa dotyčné paradajky vyrábajú, nedávno som nejaké (olúpané) pridala do baranieho guláša a nerozvarili sa ani po niekoľkých hodinách.
Babi, ospravedlňujem sa, je to mimo mísu, ale nezdržala som sa, dúfam, že Ty takéto skúsenosti nemáš.

 
casino
4463 příspěvků 08.02.12 09:59

No, často si takovou luxusní snídani nedopřávám…
Lednička byla vybílená ještě od posledního čištění, jako sirotek tam bylo avokádo, takové to černé, svraštělé, půlka citronu, pár cherry rajčátek (ale ta by vydržela jistě do třešní, čert ví z čeho je vyrábějí), ale zase tam byly krásné oranžové žloutky, které mi zbývají od produkce makronek
Avokádu jsem napřed odkrojil obliny a teprve následně rozkrojil napůl (ač plod hruškovce přelahodného, tak PECKA vypadla sama).
Dosud jsem avokádo na pánvi neopékal, tak jsem jednu část nechal ve slupce; ukázalo se to jako zbytečné, i oloupaná část držela spolehlivě pokupě. Dál už jsem postupoval podle receptu…
Nakonec ani to maso co chybělo, tak nechybělo – byla to velmi, velmi povedená snídaně…, jak píši, LUXUSNÍ
:palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cuketové placky Cuketové placky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz