Recept Povidlové taštičky (pro Býky)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z prosáté mouky a vody s rozšlehaným vejcem i olejem vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. Potom z něho vyválíme asi 3 mm silný plát a rádýlkem pokrájíme na čtverečky o velikosti asi 6 cm. Do jejich středu vložíme lžičku povidel, okraje potřeme vodou, přeložíme a dobře stiskneme. Taštičky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut. Uvařené taštičky vyjmeme cedníkem, necháme okapat a upravíme na talíře. Posypeme nasucho opraženou strouhankou smíchanou s cukrem a pokapeme rozehřátým máslem. *Tip:* Místo nudlového těsta můžeme taštičky připravit z bramborového těsta. Rychle ho připravíme ze "sypké směsi":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=1212 na bramborové knedlíky. Do povidel můžeme vmíchat nahrubo pokrájené ořechy, strouhaný perník a mletou skořici. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 12.04.05 vloženo
  • 17399x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • asi 100 ml vody
  • 1 ČL oleje
  • švestková povidla na plnění
  • strouhanka a cukr na posypání
  • rozehřáté máslo na polití.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Povidlové taštičky (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Povidlové taštičky (pro Býky)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Povidlové taštičky (pro Býky)

jiná verze: 350 g hrubé mouky, 100 ml vody, 2 vejce, 25 g švestkových povidel, máslo, cukr
Na vále připravíme z mouky, vajec a vody nudlové těsto. Necháme chvíli odpočinout a potom tence vyválíme. Rozkrájíme na čtverečky o straně asi 10 cm. Do středu dáme povidla, okraje potřeme bílkem, přes rohy přeložíme a spojíme. Ponořená do vroucí vody vaříme asi 8 minut. Pak scedíme a na talíři pokapeme máslem se strouhankou a eventuálně pocukrujeme.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz