Recept Povidlová buchta

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Povidlová buchta

Postup

V míse dobře smícháme všehny ingredience, vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme. Vychladnutou buchtu potřeme marmeládou /dle chuti/ a polejeme čokoládovou polevou.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 27.04.05 vloženo
  • 13989x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35-40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • 1/2 l mléka
  • 250 g mletého cukru
  • 4 PL oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 ČL sody bicarbony
  • 2 PL kakaa
  • 150 g povidel
  • 2 vejce
  • Poleva:
  • 160 g hery
  • 160 g mletého cukru
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL maizeny
  • 2 PL mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.08.12 18:15

Chuťově vynikající… ale plný počet hvězdiček dát nemohu, protože jsem musela upravovat:
Půllitr mléka??? Já dala polovinu toho množství a těsto bylo řídké až až! Dát tam plnou dávku uvedenou v rozpisu, asi bychom měli povidlovou polévku… ;)
To samé poleva… já tedy nedávala heru, ale máslo, ale tuším, že reagují oba tyto tuky na oko stejně (máslo má samozřejmě lepší chuť, to ví každé malé dítě a pokud jde o krémy či polevy, platí to stonásobně…
Ale… chybí postup…
Soudě podle názvu v rozpisu („poleva“) jsem udělala jako klasickou čokoládovou polevu. Nu, toho másla by to sneslo též polovinu uvedené dávky. Ale naštěstí to nevadilo tolik, jako kdybych se spoléhala na ten půllitr mléka ;)

Pod polevu jsem namazala Švestkovou nutelu (zhotovenou podle jednoho ze zdejších receptů), ozdobila bílou „polevou“ z obchodu, ale tu už nikdy nekoupím… oproti údaji na sáčku se ani po půlhodině ráchání v probublávající vodní lázni merozpustila a výsledkem byl „podlouhlý trhaný bílý bobál“ - jak to nazval synovec, když to viděl :)

Ale chuť moučníku následně odškodnila všechny „útrapy“ a zdatně vylepšila skóre receptu ;)
Takže nakonec putuje k oblíbeným, protože velký plech této dobroty zmizel během čtvrt hodinky, ani se nestihlo dopít kafe :)
Ještě k pečení: pozor, těsto je velice rychle pečené, doporučuju hlídat, do 20 minut by to měla zmáknout i ta „nejlínější“ trouba (trouba jako spotřebič, ne kuchař/ka)
Těsto je pěkně nadýchané, křehké, ale přesto se po vychladnutí moc dobře porcuje a servíruje…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Povidlová buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Povidlová buchta

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povidlová buchta, Scarletka,

už dávnejšie som odskúšala a súhlasím s marmeládkou, že je veĺmi chutná. A jej obrovskou prednosťou je určite aj všestranná nenáročnosť - suroviny, postup, čas prípravy.
Pozdravujem!
A.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povidlová buchta

Vřele doporučuji tuhle buchtu. Právě vychladla a hned sklidila velkou pochvalu od všech ochutnávajících. Buchta je měkkounká, jemná v chuťově vyvážená. Zařazuji mezi ty, které budu opakovat.

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povidlová buchta

Jsem ráda, že Tě můj recept zaujal

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povidlová buchta - Scarlet
  • po vyzkoušení povidlové bábovky z Labužníka se určitě pustím i do tohoto receptíku, vypadá to velice chutně a svátečně. ;-)))))
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz