Recept Povensálské hovězí

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí nakrájíme na kostky 4×4, cibuli a mrkev na kolečka, žampiony slijeme.
Použijeme velký nejlépe litinový hrnec, do něj začneme skládat cibuli, maso, koření, sůl, žampiony a mrkev.
Pěkně stlačujeme a pokračujeme až není co…
Zelejeme vínem, pokud není vše ponořeno otevřeme další láhev a zbytek během vaření dopijeme…
Na plynový hořák dáme plotýnku a na nejmenším plameni vaříme nepřikryté, pomaloučku cca 5 hodin.
Nemícháme!!!
Jíme s chlebem, bílým francouzským, ale i naším obyčejným českým selským, zapíjíme nedopitou Frankovkou.
Ideální je připravit si hrnec večer, rano postavit na plotnu a jít třeba na zahrádku a občas kouknout, jak to vypadá…

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.04.08 vloženo
  • 5062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut a 5 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí zadní, kližka nebo z krku
  • 1/2 kg mrkve
  • 1/2 kg cibule
  • 1 plechovka zavařených celých žampionů
  • 1 litr červeného kvalitního vína - osvědčila se moravská Frankovka
  • 3 bobkové listy
  • 5 celých pepřů
  • 5 nových koření
  • sůl
  • svazek čerstvého tymiánu - může být i sušený

Doporučená příloha

  • Chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Povensálské hovězí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Povensálské hovězí

v pomalém hrnci je to bezvadné jídlo, ale šťáva je světlá, jako by tam nepřišla lahvinka Modrého portugalu. Jen je potřeba mírně zahustit, nebylo to úplně ono. Pravděpodobně odkryté se to připravuje kvůli odpaření tekutiny.
Spisere, bohatě stačí konzerva žampionů o obsahu 400 ml (i s nálevem).

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povensálské hovězí

já znám něco podobného, ale dělám v troubě a zakryté. Asi 2 - 2,5 hod. Mohou se dát různé druhy masa, i mleté, rajčata, paprika , atd atd. U nás se to dělává na Silvestra na půlnoc.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povensálské hovězí

Yoko, je nějaký důvod k tomu, že se nemá hrnec přikrývat? Myslím, že se pak jídlo shora zbytečně ochlazuje, ale třeba to nějaký význam má, ráda se nechám poučit. S tou rýží by mi to sedělo. B.

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Povensálské hovězí-spisere

napadlo mne to, co tebe. Nemám hovězí, myslím, že stejně dobré bude krůtí maso. Zítra bude k obědu, že bych k tomu podala rýži? Nebo co myslíte, že se lépe hodí místo chleba. To už by snad byla lepší bageta.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Povensálské hovězí

Yoko!
Tento recept je jak stvorený na to, aby se konvertoval na pomalý hrnec. Muzes mi uvést kolik je „jedna plechovka zavarených celých zampionu“? U nás je to jinak nez v Cesku. Dekuji predem!
V názvu je gramatická chyba, urcite tam má být „provensálské“. Je to malickost ale radeji to oprav.
Díky za recept!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Květáková polévka Květáková polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz