Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
yoko Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí nakrájíme na kostky 4x4, cibuli a mrkev na kolečka, žampiony slijeme. Použijeme velký nejlépe litinový hrnec, do něj začneme skládat cibuli, maso, koření, sůl, žampiony a mrkev. Pěkně stlačujeme a pokračujeme až není co... Zelejeme vínem, pokud není vše ponořeno otevřeme další láhev a zbytek během vaření dopijeme... Na plynový hořák dáme plotýnku a na nejmenším plameni vaříme nepřikryté, pomaloučku cca 5 hodin. Nemícháme!!! Jíme s chlebem, bílým francouzským, ale i naším obyčejným českým selským, zapíjíme nedopitou Frankovkou. Ideální je připravit si hrnec večer, rano postavit na plotnu a jít třeba na zahrádku a občas kouknout, jak to vypadá....
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Povensálské hovězí
v pomalém hrnci je to bezvadné jídlo, ale šťáva je světlá, jako by tam nepřišla lahvinka Modrého portugalu. Jen je potřeba mírně zahustit, nebylo to úplně ono. Pravděpodobně odkryté se to připravuje kvůli odpaření tekutiny.
Spisere, bohatě stačí konzerva žampionů o obsahu 400 ml (i s nálevem).
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
já znám něco podobného, ale dělám v troubě a zakryté. Asi 2 - 2,5 hod. Mohou se dát různé druhy masa, i mleté, rajčata, paprika , atd atd. U nás se to dělává na Silvestra na půlnoc.
Yoko, je nějaký důvod k tomu, že se nemá hrnec přikrývat? Myslím, že se pak jídlo shora zbytečně ochlazuje, ale třeba to nějaký význam má, ráda se nechám poučit. S tou rýží by mi to sedělo. B.
napadlo mne to, co tebe. Nemám hovězí, myslím, že stejně dobré bude krůtí maso. Zítra bude k obědu, že bych k tomu podala rýži? Nebo co myslíte, že se lépe hodí místo chleba. To už by snad byla lepší bageta.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Yoko!
Tento recept je jak stvorený na to, aby se konvertoval na pomalý hrnec. Muzes mi uvést kolik je „jedna plechovka zavarených celých zampionu“? U nás je to jinak nez v Cesku. Dekuji predem!
V názvu je gramatická chyba, urcite tam má být „provensálské“. Je to malickost ale radeji to oprav.
Díky za recept!