Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Medjo Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hrnci na malém ohni rozpustíme 100% tuk s čokoládou, přidáme cukr a necháme spojit. Do mísy dáme lupínky, polijeme ještě teplou směsí a pořádně promícháme, aby se lupínky všude obalily. Pak na plech s potravinářskou fólií děláme hromádky a necháme v chladu ztuhnout. Pozn.: S čokoládou se dá experimentovat - hořká, mléčná, bílá; nám nejvíce chutná s pralinkovou čokoládou. (Ve Francii oblíbený recept, který připravují děti s učitelkami v mateřských školách.)
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pouštní růže (roses de sable)
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za recept…je hotovo…rychlé, jednoduché a dokonce jsem to ochutnala (já totiž sladké vůbec nemám ráda) a je to i dobré docela hezké:-)
Díky za vyvětlení, budu experimentovat
. B.
145 příspěvků 25.1.09 03:43
V Čechách je to pralinková náplň uvnitř v čokoládě. Vidíš čokoládu a po rozlomení vidíš náplň. Ve Francii to je jedna tabulka, která v sobě žádnou náplň nemá, prostě jsou ty hmoty nějak promíchané, prodává se to mezi čokoládami, i když technicky to prý čokoláda není.
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem mela pravdu na ceskem webu Milky ji maji pod nazvem " Milka Amavel Mousse au Praline". Na Orion webu ji nemuzu najit, ale treba ji delaji…))).
580 příspěvků 25.1.09 03:43
To je cokolada co je naplnena naslehanou liskooriskovou naplni. Na lomu ani nepoznate co je cokolada a co je napln…na prvni pohled ta napln vypada jako cokolada. V CR je bezne k dostani. Najdete ji hlavne mezi importovanymi cokoladami ( neni vubec draha), ale mozna ji taky uz dela Orion. A myslim, ze jsem v lete videla , ze ji v CR jiz bezne prodava i Milka.
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak, ve Francii to kupujeme jako pralinoise. V Čechách jsem ještě na tu správnou nenarazila, podle mě jsou v té čokoládě lískové oříšky, ale jemně rozemleté, takže cítíš chuť, ale mezi zuby nic nekřoupe. Nugátová není ono, ta má jen více tuku a cukru. Tady se nám osvědčily pro experimenty takové ty speciálnější čokolády od firmy s fialovou kravičkou.
Prosím, můžeš mi objasnit, jaká je pralinková čokoláda? Jinak se mi recept taky moc líbí, opravdu vidím před sebou pouštní růže
. B.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Ať žije krása jednoduchosti
Dávám do oblíbených a určitě
vyzkouším.