Recept Poulet à èpinard

Mrakoplas Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme na půlkolečka nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a špenát. Stehýnka osolíme a vložíme do pekáčku. Posypeme pepřem, kmínem a Provensálským kořením. Podlijeme 1dl vody a pečeme při 200 °C. Postupně přiléváme Portské víno a výpekem poléváme maso. Upečená stehýnka vyjmeme, do výpeku vmícháme šlehačku, polovinu nastrouhaného Ementálu a případně zahustíme jíškou. Vrátíme stehýnka, poklademe je proužky sušené šunky, zasypeme sýrem a krátce zapečeme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 2893x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 spodních kuřecích stehýnek
  • 2 menší šalotky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 10 dkg čerstvého špenátu
  • 5 dkg sušené šunky
  • 15 dkg Ementálu
  • 1,5 dl šlehačky
  • 1,5 dl Portského vína
  • 7 dkg másla
  • drcený pepř 4 barev (lžička)
  • Provensálské koření (lžička)
  • mletý kmín (1/2 lžičky)
  • světlá jíška
  • Pozor!!! Provensálské koření je směs tymiánu, rozmarýnu, majoránky a saturejky (případně levandule). U nás prodávané směsi mají vesměs jiné složení.

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Poulet à èpinard

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květáková polévka Květáková polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz