Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z husího krku stáhneme opatrně kůži a uvaříme krk, kůži i drůbky, Potom pokrájíme 2 žemle na drobné kostky, spaříme je horkou polévkou a naškrábeme syrová játra, ostatní maso z krku jemně nasekáme, srdce a žaludek drobně nakrájíme, promícháme s namočenou houskou, přidáme utřený česnek, trochu mletého pepře, majoránky, zázvoru, něco pokrájených pistácií, na maličké kostičky pokrájenou slaninu a tolik polévky, aby nádivka byla hustá jako prejt do jitrnic, Vařenou husí kůži zatím máčíme v bílém víně. Kůži vyndáme, touto nádivkou nacpeme, z obou stran zašijeme, uvaříme v polévce a potom ještě opečeme na tuku, necháme do druhého dne vychladnout a studené krájíme.
Recept je z kategorií: Husa
nářezová mísa
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Posvícenský husí salám
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…ty strivka omotane ale okolo kosticky alebo rebierka alebo plnene hroznovymi plnenymi listami alebo ryzou s masom ale jahnacie sa robia na blizkom vychode …
Plněný husí krk pamatuji také z války a moc děkuji za to, že je tady na něj pořádný recept, protože to byla moc velká dobrota. Bedlo - ta střívka na pařátech jsem v mládí jedl a pamatuji si, že mi to chutnalo. Jen bych doporučoval slabším náturám, aby zavřely oči.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
hoaj
Nevím zda na posvícení, ale podobný pokrm tvořila moje tchýňka v letech válečných a poválečných, ještě k tomu pekla husí pařáty omotané vyčištěnými střívky, ale to znám jenom z jejího povídání, nikdy jsem to nejedla.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
No jo, ale kde seženu husí krk? Když koupím husu, je ten krk uříznutý a svlíknutý. Leda že by v železářství, ale ten by se špatně pekl.
Vypadá to velmi jedle, ale obávám se, že by jeden husí krk u nás způsobil válku. Ale určitě zkusím.