Recept Posvícenský husí salám

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z husího krku stáhneme opatrně kůži a uvaříme krk, kůži i drůbky, Potom pokrájíme 2 žemle na drobné kostky, spaříme je horkou polévkou a naškrábeme syrová játra, ostatní maso z krku jemně nasekáme, srdce a žaludek drobně nakrájíme, promícháme s namočenou houskou, přidáme utřený česnek, trochu mletého pepře, majoránky, zázvoru, něco pokrájených pistácií, na maličké kostičky pokrájenou slaninu a tolik polévky, aby nádivka byla hustá jako prejt do jitrnic, Vařenou husí kůži zatím máčíme v bílém víně. Kůži vyndáme, touto nádivkou nacpeme, z obou stran zašijeme, uvaříme v polévce a potom ještě opečeme na tuku, necháme do druhého dne vychladnout a studené krájíme.

Recept je z kategorií: Husa



Nahlásit recept

  • 07.11.07 vloženo
  • 3569x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4hodiny a jeden den

Ingredience

  • 1 husí krk
  • 2 žemle
  • polévka
  • syrová játra
  • maso z krku
  • srdce, žaludek
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • zázvor
  • něco pistácií
  • slanina
  • bílé víno
  • tuk na opečení

Doporučená příloha

  • nářezová mísa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Posvícenský husí salám

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

…ty strivka omotane ale okolo kosticky alebo rebierka alebo plnene hroznovymi plnenymi listami alebo ryzou s masom ale jahnacie sa robia na blizkom vychode …

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

Plněný husí krk pamatuji také z války a moc děkuji za to, že je tady na něj pořádný recept, protože to byla moc velká dobrota. Bedlo - ta střívka na pařátech jsem v mládí jedl a pamatuji si, že mi to chutnalo. Jen bych doporučoval slabším náturám, aby zavřely oči.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

hoaj

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

Nevím zda na posvícení, ale podobný pokrm tvořila moje tchýňka v letech válečných a poválečných, ještě k tomu pekla husí pařáty omotané vyčištěnými střívky, ale to znám jenom z jejího povídání, nikdy jsem to nejedla.

 
Trilian
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

No jo, ale kde seženu husí krk? Když koupím husu, je ten krk uříznutý a svlíknutý. Leda že by v železářství, ale ten by se špatně pekl.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Posvícenský husí salám.

Vypadá to velmi jedle, ale obávám se, že by jeden husí krk u nás způsobil válku. Ale určitě zkusím.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz