Recept Posvícenská husička
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Očištěnou,vykuchanou a omytou husu osušíme, povrch i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablek, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalovat, a proto ho odebíráme. Husu s jablky pečeme zvolna, aby šťáva z jablek nekaramelizovala(některé prameny uvádějí, že šťáva má karamelizovat?!). Dozlatova upečenou husu vyjmeme, na prkénku ji naporcujeme, jablka vyhodíme, vypečenou šťávu zbavenou z větší části sádla slijeme, do pekáče vlijeme trochu vody, uvolníme výpečky ze stran, vlijeme slitou šťávu a společně povaříme. V některých krajích vypečenou šťávu zahušťují lžičkou mouky. Husu podáváme se sladkým nebo kysaným dušeným zelím a s houskovými knedlíky.
Recept je z kategorií: Drůbež
- 15.03.04 vloženo
- 5089x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 mladá husa
- sůl
- kmín
- několik jablíček
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Posvícenská husička
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Posvícenská husička
jako přílohu lze doporučit i různé knedlíky ze syrových brambor…čili chlupaté knedlíky, klouzáky, střapáčky…atd.atd.......typická česká kalorická bomba!