Recept Portugalské fazole..

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit fazole ve studené vodě do druhého dne. Slít fazole a dát je stranou. Ve velkém těžkém kastrole osmažit slaninu do křupava. Osušit ji na hnědém papírovém sáčku a dát stranou. Slít tuk až na 2 - 3 lžíce, přidat cibuli a osmažit ji do tmavohněda. Přidat česnek a smažit do té doby, kdy se začíná barvit. Přidat fazole, vodu, rajskou pastu, chorizo, lupínky papričky a papriku. přikrýt a dusit 1 1/2 - 2 hodiny, nebo až jsou fazole měkké. Sem tam je zamíchat, aby se nepřipálily. Rozdrobit slaninu do fazolí a ochutit solí a pepřem. Ještě na deset minut podusit a potom ihned podávat. Dobré jsou s "Confit z vepřového":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=25611 . P.S. Portugalci podávají tento fazolový pokrm k vepřovému, kuřeti, rybě i hovězímu. Každý kuchař má ten ¨nejlepší¨ recept. Fazole se vaří podle jejich velikosti a také stáří a doba vaření může být velice rozdílná.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 6158x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g bílých fazolí, propraných a přebraných
  • 225 g slaniny
  • 1 velká cibule posekaná
  • 3 stroužky česneku utřené
  • 1 litr vody
  • 170 g konzerva rajské pasty
  • 500 g chorizo klobásky, nebo podobné nakrájené na 7 mm plátky
  • 1/2 lžičky lupínků červené chile papričky, nebo podle chuti
  • 1 lžíce mleté papriky
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Portugalské fazole..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Portugalské fazole..

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Portugalské fazole - kolibříku,

zajisté to je zbsolutně dostačující pokrm a s chlebem výborná večeře, jenom jsem Vám zde předala způsob podávání v Portugalsku ;o) Někdy to dělám jako Ty, zasypu sýrem a zapeču, nebo ještě přidám nudle a je z toho výborný kastrůlek ;o) Musím jít k večeři…

Přeji Ti příjemný večer!

kolibrik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Portugalské fazole...

Dělala jsem to maličko jinak. Fazole nejdříve uvařím a potom teprve smíchám s pří:,–(ami a chvilku ještě povařím.
Dáváme to jako hlavní jídlo a přílohou je chléb.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz