Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sbohemrozume Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přesný opis výstřižku z prvorepublikových novin
Napodobeninu portského vína pro domácí potřebu můžeme si zhotoviti sami. Do čtvrtlitru čistého, prvotřídního lihu namočíme tenkou slupku ze tří velkých pomerančů. Za týden nalejeme do toho litr bílého dobrého vína, svařeného s 25 dkg cukru, a necháme opět celý týden stát. Po týdnu můžeme již ochutnati „nepravé“ portské, které, ne-li více, má alespoň příjemnou vůni drahého vína.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Portské víno
no jo, omlouvám se......psal jsem rychleji než četl,ale to je moje alergie na „alá“
41 příspěvků 8.3.10 04:30
… to víš, že je to levnější a rychlejší, a zcela jistě to bude i portské víno

To byl jen pohled do minulosti a do kuchyní prapraprababiček, které se snažily nahradit chybějící
je hezké podívat se na recepty staré skoro sto let… i v těchto dobách se dělala všemožná falešná, a to se můžeme vztekat, jak chceme (já se tedy většinou vztekám, když mi někdo nabídne falešná husí játra, falešný kaviár a pod.) Ale poslední věta receptu říká vše a vyvolává u mě úsměv - „víno, které, ne-li více, má alespoň příjemnou vůni drahého vína“. Staví vše na zem a vlastně přiznává, že to nikdy portské nebude.

551 příspěvků 8.3.10 02:13
S portskym vinom to nema nic spolocne, ale „kridla labuznika“ bez problemov aj takyto recept prichylia
Je - li recept označený jako (PRA) jedná se o nahlédnutí pod pokličku našim předkům
129 příspěvků 7.3.10 21:09
Proti gustu žádný dišputát!
No nevím, ale není levnější a rychlejší koupit si portské v obchodě??