Recept Portobello Parmigiana Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Portobello Parmigiana

Postup

Pri nasom experimentovani s tradicnym parmigiana receptom sme experimentovali dalej a k tofu sme pridali aj vyborne hriby Porobello ( babi ich popisala:
https://www.labuznik.cz/…kas-obrazky/.

1- Hriby sme len utierkou ocistili a odkrojili stopku.

2-Osusene Hriby som pouzil cca 10 cm ochutil sol kodrvene korenie koern a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Podobny ako klasicke cesko- slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene hriby som obalil v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.

2-Tak isto ako s tofu dal som si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane hriby som poukladal stedru davku struhanej mozzarelli a dal zapiect.

3-Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.

4-Sevirovali sme to ako teply salat predjedlo poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajek.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 25.10.10 vloženo
  • 7839x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g, hriby Portobello
  • 2 vajce
  • 1 hrncek múka
  • 3 lyzice parmezán strúhaný
  • 100 g mozzarella
  • 3 lyzice petržlenová vňať
  • 4 lyzice strúhaný parmezán
  • 5 paradajky cherry
  • 400 ml paradajky vo vlastnej šťave drvene
  • 1 malá cibuľka
  • 1strucik cesnak
  • 1 lyzicka oregano sušené
  • 1 lyzica bazalka čerstvá
  • sol,mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyzice olivovy olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Portobello Parmigiana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 04.11.10 08:03

Bento,
Tvoje recepty jsou pro mně velice inspirativní, poslední výborné jídlo byly smažené portobello plněné masovou směsí na sicilské purpetti…
jsi jeden z mála, co tu ještě zbyli, kvůli nimž stojí zato na labužníka ještě chodit, je smutné sledovat to marné volání po starém labužníkovi, majitelé jsou neprůstřelní a nepotopitelní :cry:

babi
6360 příspěvků 26.10.10 15:58

Bento, a mozna take nejchutnejsi…

Příspěvek upraven 26.10.10 v 15:59

Bento
794 příspěvků 26.10.10 13:30

Babi mas uplne pravdu , z tych hribov z obchodu tieto su asi najlepsie .

babi
6360 příspěvků 26.10.10 00:59

Bento, ty houby takrka nahradi maso a pro vegeteriany jsou naprosto vyborne. Ja je osobne take velice rada pouzivam, mam hodne receptu a to proto, ze mne chutnaji :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz