Recept Pórkové smaženky Dia Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórkové smaženky

Úvod

Váhala jsem, přiložit jako komentář k jinému receptu nebo jako nový. Ale je tak jiný…
Volná variace na smaženky Yotama Ottolengiho z knížky „Hojnost“.
Nepatrně zjednodušeno, ale ne zas moc.

Postup

Pórek a cibuli nakrájíme nahrubo a na másle dusíme do skoroměkka, krátce před koncem dušení přidáme koření kromě petrželky. Necháme vychladnout, pak teprve přidáme petržel.

Prosátou hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce a mléko, vymícháme husté těsto.
Přidáme do pórkové směsi.

Na malé vrstvě oleje smažíme smaženky, cca 3 minuty na každé straně, odložíme na ubrousky odsát tuk.

Podáváme s omáčkou dle chuti, já dnes labneh s malým stroužkem česneku zakápnutý citronovým oliváčem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.01.16 vloženo
  • 1268x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g pórku
  • 1 malá cibule nebo šalotka
  • nasekaná hladkolistá petržel- hrst
  • 1/4 KL kurkumy
  • 1/4 KL mleté skořice
  • 1/4 KL římského kmínu
  • malá feferonka bez semínek
  • sůl
  • máslo cca 1 vrchovatá PL
  • 60 g hladké mouky
  • 1 malé vejce
  • trochu kypřícího prášku
  • mléko cca 5 PL
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.01.16 12:59

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pórkové smaženky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2137 příspěvků 28.01.16 17:21

@Eja Určitě vyzkouším, ta kniha mě láká :)

 
Uživatel je onlineEja
3811 příspěvků 28.01.16 16:36

Proti originálu - patří tam ještě trocha mletého koriandru, ten mi došel.
Všechno koření dává autor do vychladlé směsi - přijde mi, že chutě se lépe rozvoní ještě na horkém tuku. Do pórkové směsi přidává ještě sníh z jednoho bílku a k mouce ještě rozpuštěné máslo. K vynechání přispěla moje lenost - šlehat sníh z jednoho bílku 8o.
Mám v plánu další recepty - pro ty, co nemusí maso pořád, kuchařku doporučuji, kombinace s masem možné, Ottolenghi kupodivu není vegetarián. I když by to podle této knížky tak vypadalo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cibulačka Cibulačka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz