Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Váhala jsem, přiložit jako komentář k jinému receptu nebo jako nový.
Ale je tak jiný…
Volná variace na smaženky Yotama Ottolengiho z knížky „Hojnost“.
Nepatrně zjednodušeno, ale ne zas moc.
Pórek a cibuli nakrájíme nahrubo a na másle dusíme do skoroměkka, krátce před koncem dušení přidáme koření kromě petrželky. Necháme vychladnout, pak teprve přidáme petržel.
Prosátou hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce a mléko, vymícháme husté těsto.
Přidáme do pórkové směsi.
Na malé vrstvě oleje smažíme smaženky, cca 3 minuty na každé straně, odložíme na ubrousky odsát tuk.
Podáváme s omáčkou dle chuti, já dnes labneh s malým stroužkem česneku zakápnutý citronovým oliváčem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
@Eja Určitě vyzkouším, ta kniha mě láká
Proti originálu - patří tam ještě trocha mletého koriandru, ten mi došel.
.
Všechno koření dává autor do vychladlé směsi - přijde mi, že chutě se lépe rozvoní ještě na horkém tuku. Do pórkové směsi přidává ještě sníh z jednoho bílku a k mouce ještě rozpuštěné máslo. K vynechání přispěla moje lenost - šlehat sníh z jednoho bílku
Mám v plánu další recepty - pro ty, co nemusí maso pořád, kuchařku doporučuji, kombinace s masem možné, Ottolenghi kupodivu není vegetarián. I když by to podle této knížky tak vypadalo.