Recept Pórkové smaženky Dia Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórkové smaženky

Úvod

Váhala jsem, přiložit jako komentář k jinému receptu nebo jako nový. Ale je tak jiný…
Volná variace na smaženky Yotama Ottolengiho z knížky „Hojnost“.
Nepatrně zjednodušeno, ale ne zas moc.

Postup

Pórek a cibuli nakrájíme nahrubo a na másle dusíme do skoroměkka, krátce před koncem dušení přidáme koření kromě petrželky. Necháme vychladnout, pak teprve přidáme petržel.

Prosátou hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce a mléko, vymícháme husté těsto.
Přidáme do pórkové směsi.

Na malé vrstvě oleje smažíme smaženky, cca 3 minuty na každé straně, odložíme na ubrousky odsát tuk.

Podáváme s omáčkou dle chuti, já dnes labneh s malým stroužkem česneku zakápnutý citronovým oliváčem.

Nahlásit recept

  • 28.01.16 vloženo
  • 1363x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g pórku
  • 1 malá cibule nebo šalotka
  • nasekaná hladkolistá petržel- hrst
  • 1/4 KL kurkumy
  • 1/4 KL mleté skořice
  • 1/4 KL římského kmínu
  • malá feferonka bez semínek
  • sůl
  • máslo cca 1 vrchovatá PL
  • 60 g hladké mouky
  • 1 malé vejce
  • trochu kypřícího prášku
  • mléko cca 5 PL
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.01.16 12:59

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pórkové smaženky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
2228 příspěvků 28.01.16 17:21

@Eja Určitě vyzkouším, ta kniha mě láká :)

 
Eja
3831 příspěvků 28.01.16 16:36

Proti originálu - patří tam ještě trocha mletého koriandru, ten mi došel.
Všechno koření dává autor do vychladlé směsi - přijde mi, že chutě se lépe rozvoní ještě na horkém tuku. Do pórkové směsi přidává ještě sníh z jednoho bílku a k mouce ještě rozpuštěné máslo. K vynechání přispěla moje lenost - šlehat sníh z jednoho bílku 8o.
Mám v plánu další recepty - pro ty, co nemusí maso pořád, kuchařku doporučuji, kombinace s masem možné, Ottolenghi kupodivu není vegetarián. I když by to podle této knížky tak vypadalo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz