Recept Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

Postup

Na pórku (cibuli) ponecháme i kus zelené natě (zarovnáme na délku cca 12 - 15 cm). V osolené vodě pak pórky velmi krátce povaříme (max. 5 minut), vyjmeme a necháme okapat. Z vajíčka, piva, hladké mouky a soli si připravíme těstíčko jako na palačinky. V něm namáčíme připravené pórky tak, aby zelený konec zůstal nenamočený. Rychle osmažíme v oleji - zelené konce se osmaží, ale nesmí se spálit! Omáčky připravíme smícháním příslušných surovin a dáme vychladit. Brambory zbavené slupek nakrájíme na menší kousky - tvary podle libosti. Kolečka silná cca 7 mm, hranolky, osminky, segmenty různého tvaru ale přibližně stejně silné, atd. Pokrájené brambory osolíme, posypeme kmínem, přelijeme trochou oleje. Promícháme a dáme na pekáčku do horké trouby upéct. Servírujeme se všemi omáčkami a nebo necháme strávníky, aby si omáčku přidali podle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.11.13 vloženo
  • 1576x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • pórkové tyčky:
  • 12 ks mladého tenkého pórku (nebo cibulky s natí)
  • vejce
  • pivo
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej na smažení
  • studená omáčka koprová:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 2 PL sekané koprové natě
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • studená omáčka křenová:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 1 PL strouhaného křenu
  • 1 PL hodně silného masového vývaru nebo šťávy z pečeně
  • sůl
  • Studená omáčka rajská:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 1 PL rajského protlaku
  • 2 nadrobno pokrájená minirajčátka
  • mleté chilli
  • mletý pepř
  • střik balsamikového octa
  • sůl
  • Příloha - pečené brambory:
  • brambory
  • olej
  • mletý nebo drcený kmín
  • sůl

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.11.13 14:57

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

birkana
1723 příspěvků 27.11.13 07:39

Tempura? Něco na ten způsob 8o Máček mělo být původně 5 - jako rozcvička před vánočně-silvestrovskou žranicí :mrgreen: A při tom jejich příprava je velejednoduchá :lol:

@Eja, sýr nic nezkazí :mavam:

Eja
3883 příspěvků 26.11.13 20:18

Jo, tempura. Ty zelené ocásky :potlesk:

casino
4497 příspěvků 26.11.13 18:04
Tempura?

Ale že si s máčečkama vyhrála, že? :mavam:

Eja
3883 příspěvků 26.11.13 17:43
Moc hezké

Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.

Eja
3883 příspěvků 26.11.13 17:41
Moc hezké

Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz