Recept Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

Postup

Na pórku (cibuli) ponecháme i kus zelené natě (zarovnáme na délku cca 12 - 15 cm). V osolené vodě pak pórky velmi krátce povaříme (max. 5 minut), vyjmeme a necháme okapat. Z vajíčka, piva, hladké mouky a soli si připravíme těstíčko jako na palačinky. V něm namáčíme připravené pórky tak, aby zelený konec zůstal nenamočený. Rychle osmažíme v oleji - zelené konce se osmaží, ale nesmí se spálit!

Omáčky připravíme smícháním příslušných surovin a dáme vychladit.

Brambory zbavené slupek nakrájíme na menší kousky - tvary podle libosti. Kolečka silná cca 7 mm, hranolky, osminky, segmenty různého tvaru ale přibližně stejně silné, atd. Pokrájené brambory osolíme, posypeme kmínem, přelijeme trochou oleje. Promícháme a dáme na pekáčku do horké trouby upéct.

Servírujeme se všemi omáčkami a nebo necháme strávníky, aby si omáčku přidali podle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.11.13 vloženo
  • 1221x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • pórkové tyčky:
  • 12 ks mladého tenkého pórku (nebo cibulky s natí)
  • vejce
  • pivo
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej na smažení
  • studená omáčka koprová:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 2 PL sekané koprové natě
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • studená omáčka křenová:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 1 PL strouhaného křenu
  • 1 PL hodně silného masového vývaru nebo šťávy z pečeně
  • sůl
  • Studená omáčka rajská:
  • 100 g zakysané 16% smetany
  • 1 PL rajského protlaku
  • 2 nadrobno pokrájená minirajčátka
  • mleté chilli
  • mletý pepř
  • střik balsamikového octa
  • sůl
  • Příloha - pečené brambory:
  • brambory
  • olej
  • mletý nebo drcený kmín
  • sůl

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.11.13 14:57

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 27.11.13 07:39

Tempura? Něco na ten způsob 8o Máček mělo být původně 5 - jako rozcvička před vánočně-silvestrovskou žranicí :mrgreen: A při tom jejich příprava je velejednoduchá :lol:

@Eja, sýr nic nezkazí :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 26.11.13 20:18

Jo, tempura. Ty zelené ocásky :potlesk:

 
casino
4463 příspěvků 26.11.13 18:04
Tempura?

Ale že si s máčečkama vyhrála, že? :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 26.11.13 17:43
Moc hezké

Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.

 
Eja
3788 příspěvků 26.11.13 17:41
Moc hezké

Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chléb s celerem Chléb s celerem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz