Recept Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na pórku (cibuli) ponecháme i kus zelené natě (zarovnáme na délku cca 12 - 15 cm). V osolené vodě pak pórky velmi krátce povaříme (max. 5 minut), vyjmeme a necháme okapat. Z vajíčka, piva, hladké mouky a soli si připravíme těstíčko jako na palačinky. V něm namáčíme připravené pórky tak, aby zelený konec zůstal nenamočený. Rychle osmažíme v oleji - zelené konce se osmaží, ale nesmí se spálit! Omáčky připravíme smícháním příslušných surovin a dáme vychladit. Brambory zbavené slupek nakrájíme na menší kousky - tvary podle libosti. Kolečka silná cca 7 mm, hranolky, osminky, segmenty různého tvaru ale přibližně stejně silné, atd. Pokrájené brambory osolíme, posypeme kmínem, přelijeme trochou oleje. Promícháme a dáme na pekáčku do horké trouby upéct. Servírujeme se všemi omáčkami a nebo necháme strávníky, aby si omáčku přidali podle vlastního výběru. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Zeleninová jídla
- 26.11.13 vloženo
- 1867x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- pórkové tyčky:
- 12 ks mladého tenkého pórku (nebo cibulky s natí)
- vejce
- pivo
- hladká mouka
- sůl
- olej na smažení
- studená omáčka koprová:
- 100 g zakysané 16% smetany
- 2 PL sekané koprové natě
- sůl
- mletý bílý pepř
- studená omáčka křenová:
- 100 g zakysané 16% smetany
- 1 PL strouhaného křenu
- 1 PL hodně silného masového vývaru nebo šťávy z pečeně
- sůl
- Studená omáčka rajská:
- 100 g zakysané 16% smetany
- 1 PL rajského protlaku
- 2 nadrobno pokrájená minirajčátka
- mleté chilli
- mletý pepř
- střik balsamikového octa
- sůl
- Příloha - pečené brambory:
- brambory
- olej
- mletý nebo drcený kmín
- sůl
Doporučená příloha
brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pórkové ocásky se třemi omáčkami a pečenými bramborami
Tempura? Něco na ten způsob
Máček mělo být původně 5 - jako rozcvička
před vánočně-silvestrovskou žranicí
A při tom jejich příprava je
velejednoduchá 
@Eja, sýr nic nezkazí
Jo, tempura. Ty zelené ocásky
Ale že si s máčečkama vyhrála, že?
Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.
Trocha strouhaného třeba pecorina do těstíčka, hm…Já bez třetí omáčky bych si to dala hned.