Recept Pórková polévka s taveným sýrem
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do vývaru dáme vařit nakrájený pórek, pepř a kari koření. Osolíme, do horké polévky přidáme tavené sýry a necháme rozpustit. Dochutíme vegetou. Podáváme s vařeným vejcem.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
- 13.04.14 vloženo
- 4891x zobrazeno
Ingredience
- 1 pórek
- 1 l vývaru z kostky
- 4 zrnka pepře
- 1 lžička kari koření
- sůl
- 2 tavené sýry
- vegeta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pórková polévka s taveným sýrem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pórková polévka s taveným sýrem
@Eja,

@birkana Naprosto souhlasím. Jsem kukla do kuchyně, v šuplíku zeleninové Natur kostky od Vitany, světlá jíška od Knorru, kromě Rajah Tandoori Masala žádné směsky koření, v lednici selské jogurty ( jeden kape v cedníku),Gervais s ředkvičkami ( to je moje úchylka). V mrazáku nakrabičkované vývary, hovězí, kuřecí, uzený - ten poletí za chvíli na plotnu pro kluky zítra do práce, maso v něm je, přidám vajíčko.
@Eja, nic se nemá přehánět (na tu či druhou stranu). Takže občas se uchýlit k průmyslovému výrobku (pečlivě vybranému) není tak velký prohřešek. Nemělo by se tak dít často. Hysterie okolo „éček“ je kapitola sama pro sebe
@birkana
a zcela sebekriticky jsem přihodila svůj
recept 10 let starý ( teď už by to nešlo, taveňák, párek a Masox bych
doma marně hledala)- mimochodem srovnání receptů v čase je někdy docela
zajímavé čtení.
Já jsem jen chtěla připodotknout, že pórkových polévek je tady neúrekom
Ale pórkovka je oblíbená, skoro nejradši nejjednodušší - pórek, kousek mrkve, brambora, voda, sůl, pepř, uvařit doměkka, prohnat tyčákem do ne úplně hladka. Do talíře dle chuti jedlíků - proužky orestované slaniny, ztracené vejce, chlebové krutonky a strouhnout čedar či jiný sýr, lžíce zakysanky a zakápnout oliváčem, možností je hodně…
@birkana každý dle svého gusta.
@ucitelas, není třeba, polévka ze sáčku (gulášová) je zde vložena již 10 let
Tehdy zde vládl velmi vytříbený vkus
pravých labužníků

@Dadooa má pravdu, to sem můžete dávat i polévky z pytlíku.
ta je nejvíc podobná
69 příspěvků 13.4.14 19:46
Dadooa, pozor, nedýchat! Kyslík je E 948!!
@Dadooa, když se jedná o ingredience (nikoli o vyvážení bílé na fotce); není uveden masox, ale vývar z kostky (možná je to biokostka
), vegeta = jakákoli! sušená zelenina (třeba
domácí
), taveňák může být též domácí
bezfosfátový (vyrábím téměř pravidelně). Každý podle svých
možností, že 
268 příspěvků 13.4.14 16:03
Hmm.. vegeta, masox, tavenaky… To bomba recept, to to tady fakt pozvedne. At ziji spojene chemicky!

Každý není absolventem fotokroužku
Aspoň trocha do mlýna chcípajícího
Labužníka 
WB = White Balance.