Recept Pórková polévka s bramborou podle Moneta Veg Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórková polévka s bramborou podle Moneta

Úvod

  • Soupe aux poireaux et pommes de terre- je název tohoto receptu.


Monet zanechal mnoho zápisků receptů a údajně rád vařil.

Postup

Rozpustit 1/4 hrnku (4 lžice) másla v hrnci a podusit pórek. Ohřát 1 l vody se solí do bodu varu. Přidat vodu k pórku. Přikrýt a pomalu dusit po 45 min. Přidat brambory a přikryté vše vařit po 20 min. Přidat zbytek másla před podáváním.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 30.04.02 vloženo
  • 9883x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 lžic másla
  • 5-6 tenkých pórků, jenom bílá část, nakrájené na 1 cm plátky
  • 1 lžička soli
  • 4 velké brambory na plátky nakrájené
  • krutonky a posekaná petrželka pro podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pórková polévka s bramborou podle Moneta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pórková polévka s bramborou podle Moneta

babi
6360 příspěvků 29.10.10 19:14

mrtvolko, jaksi jsem si nevsimla, ze tvuj komentar je dvojdilny a tak zde k te druhe casti. Renoire knihu take mam a verim, ze jsem pridala i nejaky ten recept k Labu receptum a take mam knihu Henri de Toulouse-Lautrec , avsak jeho recepty jsou vesmes na alkohol…existuje vsak vic knih receptu od znamych umelcu.

rampepurda3
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.10 09:34

test

Kecal
126 příspěvků 28.10.10 03:15

spammer2 pise:
„Přátelé, přečtěte si podmínky užití …“
Tak jsem si je precetl. Jsou vicemene v souladu s beznymi pravidly blogu na celem svete.
spammer2 pise:
„máte maximálně tak právo držet hubu“
To je hrube prekrouceni toho co je v podminkach napsano.
spammer2 pise:
„právo nevymazání příspěvku ani po žádosti autora je obzvláště veselé“
Zapomnel(a) jste dodat které nenesou povahu autorského díla - například diskusní příspěvky. Ja se za sve nestydim.
spammer2 pise:
„A to nemluvím o reklamě …“
No a? Bez ni by Labuznik nebyl.

Do teto discuse prispeli ctyri uzivatele anonymne. Tri z nich „to zkouseli“, a okamzite se identifikovali. Ctvrty/ctvrta vyuzil(a) anonymity na z valne casti neopravneny utok.

spammer2
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.10 09:36

Přátelé,

přečtěte si podmínky užití … Tam je víceméně na všechno odpověď. O sběr dat jde v první řadě, o jejich další zpracování bůhvíkde v druhé řadě, o to, že jaksi máte maximálně tak právo držet hubu (právo nevymazání příspěvku ani po žádosti autora je obzvláště veselé), že se Labu bude unifikovat, aby to bylo co nejméně práce a ve které řadě jde o recepty ?
A to nemluvím o reklamě …
Co se stalo s oblíbenou stránkou ? Inu, byla prodána …

di
2451 příspěvků 26.10.10 21:00

No, tak to je bomba (časovaná), ach jo. Co se to probůh stalo s naší oblíbenou stránkou?

napoleon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.10 19:51

Aha, tak Napoleon Bonaparte je moc dlouhé, jde jenom Napoleon :D

napoleon_bonaparte
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.10 19:50

To jsem já mrtvola, ale nedá mi, nezkusit si toho Napoleona :)).
Polífka je úžasná, dnes jsem vyzkoušela (díky této diskusi) a měla jsem celou večeři.
Krásné umělecké recepty uvádí i Jean Renoir v knize o svém otci, nazvané Renoir.

Kecal
126 příspěvků 25.10.10 00:36

Samozrejme spammer = Kecal.
Jo, odeslo to pod falesnym jmenem a falesnou adresou.
Nevim jestli mam plakat nebo se smat.

spammer
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.10.10 00:31

Zkouska prispevku bez prihlaseni.

Zkousim odeslat prispevek pod falesnym jmenem a falesnou e-mailovou adresou.

jolana pise: „Okienko totizto ukazuje uz dopredu vypisany moj nickname, aj moj mail aj ked nie som prihlasena.“
Ano, vypada ze tomu tak je.
To mi pripada jako dost velky bezpectnostni problem.

1. K posilani prispevku neni treba prihlaseni. To je raj pro spammery.
(Omlouvam se za pouziti anglickeho vyrazu. Slovnik navrhuje „spammer - zasílatel nevyžádaných e-mailů“, coz mi nepripada zcela vystizne.)

2. I po odhlaseni je videt muj nick, a jeste hure, moje e-mailova adresa.
Pritom v „Nastaveni“ je nam slibeno ze „Vas e-mail nebude nikde zobrazen, slouzi pouze pro prihlaseni“.
Vim ze mohu z prohlizeciho programu vymazat historii, ale to zpusobi vic problemu nez vyresi.
A tez vim ze problem nastane jenom na pocitace na kterem se prihlasim. To ale muze byt v internetove kavarne!

(babi, Vas prispevek prisel zatimco tohle pisu. Zkousim pridat vice podrobnosti, a take to pridam do „Zpravy tvurcum serveru“.

babi
6360 příspěvků 25.10.10 00:28
8-o :oops:
gmp
1603 příspěvků 25.10.10 00:26

Babi, jsem mladý a perspektivní synek, vlnění na mě působí… :oops:

babi
6360 příspěvků 25.10.10 00:17

Vazeni, jolanko a Kecale! Coz pripoha, to je jeden z nedostatku jako ze odstranili PRA, ale to, ze se kdokoliv muze prihlasit a komentovat inkognito to se mi zda trochu horsi…

jolana
5066 příspěvků 24.10.10 14:15

Kecale, :mrgreen: .. som sa skoro uchechtala . :palec:

Babi, nechcelo sa mi prihlasovat, tak som skusila tu moznost.Bola som zvedava. Okienko totizto ukazuje uz dopredu vypisany moj nickname, aj moj mail aj ked nie som prihlasena. Kedze to tam uz mas tak ododles koment. Neodosle a vrati ti ho, zahlasi ze pod takym nickname nemozes. Ked vymazes svoj vlastny nickname aj mail (stale pisem ako neprihlasena), vymyslis si nove , natisnes to tam a odosles..potom mozes byt aj Napoleon Bonaparte nielen obycajna jolana :D

Pekny den :)

Kecal
126 příspěvků 24.10.10 13:38

babi pise:
„u vsech mych receptu (Nero si stezoval na stejny problem), chybi vyplnena priloha“

To se da snadno napravit. Udelejte to co ja.

1. Postezujte si adminum ze v receptu chybi doporucena priloha.
2. Zkontrolujte druhy den. Priloha tam bude.
3. Admini Vam napisi zpravu z ktere vyplyne ze nechapou na co si stezujete.
4. Vratte se k bodu 1) pouzivaje dalsiho receptu.

Viz muj prispevek datovany 22.10.10 01:40
http://www.labuznik.com/…amety-42563/

Jediny problem ve Vasem pripade je ze vzhledem k poctu Vasich receptu tento process skonci az za nekolik let.

V te dobe uz mozna budou fungovat denicky, tak nam o tom budete moci napsat.

Příspěvek upraven 24.10.10 v 14:26

babi
6360 příspěvků 24.10.10 01:20

Milosi, obdivuji Tvoji krasomluvu a vlnim se zde…

Jolanko, to je presne kniha, kterou mam a vzadu je cast s recepty…

Zajimalo by me, jestli admini o tomto problemu vedi?

babi
6360 příspěvků 24.10.10 01:04

casino, u vsech mych receptu (Nero si stezoval na stejny problem), chybi vyplnena priloha. Recept je jeden z mych prvnich pridanych na Labu a musim se Vam priznat, ze jsem mela problem se slovosledem vic nez dnes, coz zde jasne vidite, tak jako s kucharskymi terminy v cestine. Mela jsem snad rict ‚lehce probublavat‘ nebo neco takoveho? Cestina v mnoha pripadech ani nema odpovidajici vyraz. Lepsi se to vsak :-P

casino
4491 příspěvků 22.10.10 01:54

babi, no vida, stačí do receptu doplnit „… polevka podava s krutony a posekanou petrzelkou“ a v tu ránu je můj podiv nad fotečkou jaksi mimo mísu :mrgreen:
A co že se mi na receptu nelíbí? Pominu-li to množství másla (asi Mistrova úprava, ve většině receptů se uvádí 30 g másla) tak jen takové drobnosti. Ale možná je to jen otrocky přeloženo: „Ohřát 1 l vody se solí do bodu varu“,
nebo „Přikrýt a pomalu dusit po 45 min“ No, když „…pochopitelne clovek pouziva mlade porky a ne stare a prerostle“ 5 až 6 ks a k tomu dáte litr vody, tak těžko budete DUSIT!!!
Omlouvám se za tu hrubku (ůůůplně), ale myslím že di by taková drobnost nevytočila :mrgreen: Opravuji tedy: úůůplně :-) :-D :lol: :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.10.10 v 01:58

jolana
5066 příspěvků 22.10.10 00:04

:mrgreen:
Monetus som bola ja :oops: aby sme nehadzali po dakom zlym ockom.. Moneta mam sice v laske menej ako Cezana - preto ho mam na chladnicke , ale nedalo mi pre zvedavych udat nazov knihy, ze pan ma ozaj dochovane recepty…:)

gmp
1603 příspěvků 21.10.10 23:48

Nikolivěk, nikolivěk, ctná krasavice! Jen mě to tak zaujalo, tak jsem to hned vyzkoušel jestli to funguje tak jak by nemělo. Naše adminy to stejně nechá chladnými neb dalekáť cesta jejich - marné naše volání.

babi
6360 příspěvků 21.10.10 23:26

Milosi, ja si toho vsimla uz driv, ale nebyla jsem si naprosto jista. Tak jako na priklad ‚monetus‘, tos psal Ty? I kdyz to je nejaka spriznena duse :-D

babi
6360 příspěvků 21.10.10 23:18

glamo, s tim namalovanim to je dobry napad, pak nevim co bude vic zmatene, to vis od umelce :roll:

babi
6360 příspěvků 21.10.10 23:07

casino, recept odzacatku udava, ze pochazi ze zapisku malire. Polevku jsem mnohokrate varila a nevim co se Vam nezda na postupu, anebo co je na postupu zmateneho, holt to neni z Moravy, ale z Francie. Ne, lzice kupodivu v polevce nestoji, pochopitelne clovek pouziva mlade porky a ne stare a prerostle.
Obrazek patri k receptu a nechapu co se Vam na nem nelibi! Do receptu jsem uvedla, ze se polevka podava s krutony a posekanou petrzelkou, kdyby nahodou byl jeste nekdo jiny jako Vy a divil se. Mohu Vas ujistit, ze polevka je vyborna…
A jeste, opravte si to ‚ůplně‘, nez prijde opravarka di!

Příspěvek upraven 21.10.10 v 23:14

monetus
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.10 22:09

Les Carnets de Cuisine de Monet

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.10 21:51

A já bych panu Chytrému doporučila, aby si polévku uvařil…a pak zkusil něco namalovat…třeba to klapne… :wink:
Někdo by třeba mohl být rád i jen za tu lžíci… :wink:

To jen konstatuji a nechci tím nic ani jen naznačit … :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

casino
4491 příspěvků 21.10.10 21:33

„…autenticky recept primo ze zapisku pana Claude Moneta“ Tím se mnohé vysvětluje :-) Ten postup mi přijde poněkud zmatený… No jo umělci :-)
Možná by stálo za napsání, zda má lžíce v polévce „stát“… To množství vody na to nevypadá, ale po hodině na plotně z toho možná bude krém :-)
Znovu mi to nedá nezeptat se na obrázek, zda souvisí s uvedeným receptem? Ty krutonky chápu, také je k pórkové podávám. Ale co to množství toho zeleného… :-)

babi
6360 příspěvků 21.10.10 21:05

casino, to Vam mohu rict, Claude Monet zemrel na rakovinu plic, nejspis diky te jeho neodmyslitelne fajfky…

Příspěvek upraven 21.10.10 v 21:07

babi
6360 příspěvků 21.10.10 21:00

Aneto, autenticky recept primo ze zapisku pana Claude Moneta. Na osobu 2 lzice = 30 g masla. Polevka je v mem repertoaru…

casino
4491 příspěvků 21.10.10 20:36

No, nikde jsem nenašel, na co Monet zemřel. Podle množství másla bych řek´, že na aterosklerózu :-) …chutná pórková polévka se dá uvařit i ůůůplně bez tuku… To jen konstatuji a nechci tím nic ani jen naznačit :-)

Aneta sýkorová
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.10.10 15:54

Trochu lechkej recept ne? :potlesk:

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pórková polévka s bramborou podle Moneta - přidán obrázek

díky Babi :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz