Recept Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Úvod

Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo bravcove pecene „pork roast“.Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou „crackling“. Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.

Postup

1-Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat. Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza. 2-Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali . Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky. Cele sme zrolovali. 3-Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom. Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol. 4-Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu. Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne "nepopraska". Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut. V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback. Recept je uz tu prilozeny. https://www.labuznik.cz/recept/harmonikove-brambory/ 5-Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo. Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 31128x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • s kozou bravčové karé
  • plnka:
  • chlieb biely
  • marhule sušené
  • drvené nesolené orechy pistáciové
  • rozdrvený cesnak
  • nasekaná
  • cibuľa
  • cerstvy rozmarín
  • cerstva petžlenová vňať
  • mlieko
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej
  • vajce
  • zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 20.01.13 09:59

Do chrumkava zdravo sa da spravit aj bucek :-)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 25.12.11 20:45

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 31.12.10 06:23

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 21.01.13 14:58

Zebulon, :kytka: dakujem len sa mi zdalo ze tu je az moc vela zdravych receptov a treba sem tam zhresit :cert:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.13 11:14

Nadherny recept, krasny zpracovani! Bento, ty jsi umelec!

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.12.11 22:00

Tak jak je to s tou kozou? Je tam nebo mééééééééééé? Totiž neéééééééé. Jsem z toho jelen daněk a srnec dohromady. :think:

Bento
794 příspěvků 25.12.11 20:45

:palec: robili sme znova, je to velmi vdacny recept aj ked plnka bola ina, ( susene slivky a mandle a nakladany slany citron na drobno nakrajany atd.).
Servirovane s dvoma rozlicnymi caponatami , jedna z pecenych paprik a druha z lilku a rapikoveho zeleru. :wink:

esmeralda
4813 příspěvků 17.12.11 22:35

Jolano, i já jsem četla v některých receptech že se může kůže napřed uvařit, ale nejsem si jistá jestli se z uvařené vyškvaří to sádlo.
Máš s tím zkušenosti? A co vy Labužníci? Poraďte.

jolana
5066 příspěvků 17.12.11 00:52

Esme, to je inspiracia! :palec: ..vdaka :)…to isto iste skusim.. kozu mam odlozenu v mrazaku kvoli wolfg recept na lunchemeat..to som zvedava..a namacala si ju? alebo netreba… namacam take veci (aj neudene)ako nozicky, koleno alebo bocik najprv aspon na noc , lepsie sa varia a maso aj vcetne koze je chutnejsie…

esmeralda
4813 příspěvků 17.12.11 00:39

Bento, i ten tvůj druhý recept vypadá náramně.
Já potřebuji k životu pořádný kus masa.
Na vánoční cukroví se mohu jen dívat a obdivovat.
Vždy se musím smát když píšeš že něco pečeš „s kozou“. Hádej co mě napadá?
Me e e éééééééé… :-D

Bento
794 příspěvků 17.12.11 00:21

:lol:esmeralda aj tento rok bude , vcera som bol kupit, lenze nebudem rolovat len zviazem, pride viac ludi -nestiham ,treba aj ine robit a zena robi aj 24.12.
Spravim taku kombinaciu s tymto lenze pouzijem 'pork loin" -kare s kozou :twisted: s kuzi :oops:
http://www.labuznik.com/…-roast-pork/

Příspěvek upraven 17.12.11 v 00:23

esmeralda
4813 příspěvků 16.12.11 21:56

Alis, crackling nemusí mít pečeni. Jde jen o tu křupavou kůrčičku.

Bento, včera jsem vyráběla pouze Crackling pro dnešní hosty, jak to ukazovali
v pořadu New Idea Test Kitchen.
Vepřovou kůži jsem nakrájela na kousky cca 30×60 mm posypala hojně hrubou solí, přidala trochu oleje aby se sůl přilepila, řádně promíchala a dala na suchý pekáč. Vložila jsem to do trouby vyhřáté na 250°C na zhruba 30 minut. Pěkně to zezlátlo a na straně kůže se udělaly puchýřky.
(BTW, škvarky jsou Scratchings.)

Och, to byla dobrota.
Hádej kdo dnes musí znovu do Woolies pro novou kůži?

Alis
2617 příspěvků 31.12.10 07:43

Bento - „vepřová křupavá pečeně“ ? :-)

Bento
794 příspěvků 31.12.10 06:26

Na anglicke slovo „crackling“ neviem slovensky nazov , vsade to preklada oskvarky , a to nie su.
Inac kupit bravcove kare s kozou , tak skor v malom masiarstve na objednavku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz