Recept Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Úvod

Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo bravcove pecene „pork roast“.Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou „crackling“. Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.

Postup

1-Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat. Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza.

2-Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali . Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky. Cele sme zrolovali.

3-Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom. Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol.

4-Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu. Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne „nepopraska“. Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut. V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback. Recept je uz tu prilozeny.
 https://www.labuznik.cz/…ve-brambory/

5-Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo. Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 29379x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • s kozou bravčové karé
  • plnka:
  • chlieb biely
  • marhule sušené
  • drvené nesolené orechy pistáciové
  • rozdrvený cesnak
  • nasekaná
  • cibuľa
  • cerstvy rozmarín
  • cerstva petžlenová vňať
  • mlieko
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej
  • vajce
  • zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 20.01.13 09:59

Do chrumkava zdravo sa da spravit aj bucek :-)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 25.12.11 20:45

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 31.12.10 06:23

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavá vepřová pečeně - Pork Roast a crackling

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 21.01.13 14:58

Zebulon, :kytka: dakujem len sa mi zdalo ze tu je az moc vela zdravych receptov a treba sem tam zhresit :cert:

 
zébulon  20.01.13 11:14

Nadherny recept, krasny zpracovani! Bento, ty jsi umelec!

 
Drobek  25.12.11 22:00

Tak jak je to s tou kozou? Je tam nebo mééééééééééé? Totiž neéééééééé. Jsem z toho jelen daněk a srnec dohromady. :think:

 
Bento
794 příspěvků 25.12.11 20:45

:palec: robili sme znova, je to velmi vdacny recept aj ked plnka bola ina, ( susene slivky a mandle a nakladany slany citron na drobno nakrajany atd.).
Servirovane s dvoma rozlicnymi caponatami , jedna z pecenych paprik a druha z lilku a rapikoveho zeleru. :wink:

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.12.11 22:35

Jolano, i já jsem četla v některých receptech že se může kůže napřed uvařit, ale nejsem si jistá jestli se z uvařené vyškvaří to sádlo.
Máš s tím zkušenosti? A co vy Labužníci? Poraďte.

 
jolana
5064 příspěvků 17.12.11 00:52

Esme, to je inspiracia! :palec: ..vdaka :)…to isto iste skusim.. kozu mam odlozenu v mrazaku kvoli wolfg recept na lunchemeat..to som zvedava..a namacala si ju? alebo netreba… namacam take veci (aj neudene)ako nozicky, koleno alebo bocik najprv aspon na noc , lepsie sa varia a maso aj vcetne koze je chutnejsie…

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.12.11 00:39

Bento, i ten tvůj druhý recept vypadá náramně.
Já potřebuji k životu pořádný kus masa.
Na vánoční cukroví se mohu jen dívat a obdivovat.
Vždy se musím smát když píšeš že něco pečeš „s kozou“. Hádej co mě napadá?
Me e e éééééééé… :-D

 
Bento
794 příspěvků 17.12.11 00:21

:lol:esmeralda aj tento rok bude , vcera som bol kupit, lenze nebudem rolovat len zviazem, pride viac ludi -nestiham ,treba aj ine robit a zena robi aj 24.12.
Spravim taku kombinaciu s tymto lenze pouzijem 'pork loin" -kare s kozou :twisted: s kuzi :oops:
 http://www.labuznik.com/…-roast-pork/

Příspěvek upraven 17.12.11 v 00:23

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.12.11 21:56

Alis, crackling nemusí mít pečeni. Jde jen o tu křupavou kůrčičku.

Bento, včera jsem vyráběla pouze Crackling pro dnešní hosty, jak to ukazovali
v pořadu New Idea Test Kitchen.
Vepřovou kůži jsem nakrájela na kousky cca 30×60 mm posypala hojně hrubou solí, přidala trochu oleje aby se sůl přilepila, řádně promíchala a dala na suchý pekáč. Vložila jsem to do trouby vyhřáté na 250°C na zhruba 30 minut. Pěkně to zezlátlo a na straně kůže se udělaly puchýřky.
(BTW, škvarky jsou Scratchings.)

Och, to byla dobrota.
Hádej kdo dnes musí znovu do Woolies pro novou kůži?

 
Alis
2617 příspěvků 31.12.10 07:43

Bento - „vepřová křupavá pečeně“ ? :-)

 
Bento
794 příspěvků 31.12.10 06:26

Na anglicke slovo „crackling“ neviem slovensky nazov , vsade to preklada oskvarky , a to nie su.
Inac kupit bravcove kare s kozou , tak skor v malom masiarstve na objednavku.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz