Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pórek očistíme a nakrájíme na dlouhé kusy - cca 20 cm, nebo je necháme tak dlouhé, jak veliký je průměr kastrolu, ve kterém je budeme vařit. Uvaříme do měkka v osolené vodě, snažíme se s pórkem moc nemanipulovat, aby se neponičil. Opatrně vyjmeme a necháme okapat a vychladit. Olej, ocet, pepř, sůl důkladně prošleháme, přidáme cibulku pokrájenou na drobno, co nejvíc najemno posekané pažitky a petrželky, měla by vzniknout hustá omáčka. Pórky poskládáme na oválnou mísu, omáčku přelijeme do omáčníku. Každý stolovník si pórek polije na svém talíři omáčkou.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
čerstvá bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pórek po francouzsku
máš pravdu, také jsem to tak zpočátku dělala, ale pak jsem zjistila, že se mi pórek nerozpadá i bez převázání. Ale ten pařák je skvělý nápad, určitě příště pařím
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Kdyz chceme, aby porek vypdal co nejlip, je nejlepsi svazat vzdy par porku k sobě jednim dlouhym listem rozkrojenym na tenky prouzek nebo kuchynskou niti. Pak je polozit na parak, lehounce osolit a uvarit v pare.