Recept Pórek po francouzsku Veg

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pórek očistíme a nakrájíme na dlouhé kusy - cca 20 cm, nebo je necháme tak dlouhé, jak veliký je průměr kastrolu, ve kterém je budeme vařit. Uvaříme do měkka v osolené vodě, snažíme se s pórkem moc nemanipulovat, aby se neponičil. Opatrně vyjmeme a necháme okapat a vychladit. Olej, ocet, pepř, sůl důkladně prošleháme, přidáme cibulku pokrájenou na drobno, co nejvíc najemno posekané pažitky a petrželky, měla by vzniknout hustá omáčka. Pórky poskládáme na oválnou mísu, omáčku přelijeme do omáčníku. Každý stolovník si pórek polije na svém talíři omáčkou.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 28.06.08 vloženo
  • 4165x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 pěkných pórků
  • 10PL dobrého olivového oleje
  • 3 PL octa balsamico
  • 2 šalotky nebo 4-6 jarních cibulek
  • čertvá pažitka
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • bílý pepř

Doporučená příloha

  • čerstvá bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pórek po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pórek po francouzsku, Myško,

máš pravdu, také jsem to tak zpočátku dělala, ale pak jsem zjistila, že se mi pórek nerozpadá i bez převázání. Ale ten pařák je skvělý nápad, určitě příště pařím :-))

myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pórek po francouzsku

Kdyz chceme, aby porek vypdal co nejlip, je nejlepsi svazat vzdy par porku k sobě jednim dlouhym listem rozkrojenym na tenky prouzek nebo kuchynskou niti. Pak je polozit na parak, lehounce osolit a uvarit v pare.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz