Recept Porchetta podle Florentyny
Florentyna Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Na náplň rozehřejeme v pánvi 2 lžíce olivového oleje a podusíme na něm cibuli doměkka. Přidáme rozmarýnu, bobkový list, sůl, pepř a polovinu množství česneku, fenyklu a hřebíčku. Ještě asi minutu mícháme na plameni, odstavíme a necháme vychladnout. 2. Vychladlou náplň rozetřeme po plátu masa a lehce vmasírujeme. Srolujeme do rolády a pevně svážeme nití. 3. Smícháme zbývající česnek, fenykl a hřebíček se zbytkem oleje a směs vetřeme do povrchu rolády. Dobře zabalíme do fólie a necháme 24 hodin marinovat v lednici. Tím končí složitější část přípravy. 4. Alespoň 45 minut před pečením vyjmeme roládu z lednice. Troubu předehřejeme na 180°C (nedoporučuji používat horkovzduch, maso se tak vysušuje), roládu vybalíme z fólie, přendáme na plech a pečeme 4 hodiny. V průběhu pečení maso nepřelévejte, maximálně podlévejte, aby se výpek na plechu příliš nepřipaloval. Pokud maso ke konci hnědne příliš, zakryjte alobalem. 5. Po upečení necháme asi hodinu odpočívat nepřikryté. Nakrájíme na neskromné plátky a použijeme jako náplň do rozříznutých ciabatt. *Ideální jako výtečné jídlo pro větší společnost, veškerá příprava se odbude den předem, pak stačí již jen upéci, což se děje víceméně samo a bez velkých nároků na pozornost. A taky to vším tím kořením neskutečně dobře voní, takže je poměrně náročné ubránit maso odpočívající po upečení před okamžitým zkonzumováním :-)*
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
- 17.03.05 vloženo
- 14591x zobrazeno
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 2 kg vepřové plece (případně krkovice), rozříznuté na cca 2-2,5 cm vysoký plát jako na roládu
- Na aromatickou náplň:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, pokrájená najemno
- 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
- 2 lžíce fenyklových semínek (lze nahradit koriandrovými a vice versa)
- 2 čerstvé větvičky rozmarýny, stáhnuté a nasekané najemno
- 4 čerstvé nasekané bobkové listy (příp. sušené, předem namočené do vody)
- 1 lžíce hřebíčku, čerstvě rozdrceného
- 8 zrnek černého pepře, čerstvě rozdrceného
- 1 lžička soli
- na podávání cca 8-10 italských bílých housek - ciabatt
Doporučená příloha
příjemná návštěva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.2.17 19:23
Výborné Příloha: http://www.labuznik.cz/…ne-brambory/
Chutnala i studená k večeři.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům4.2.17 13:01
Pomalé pečení provoní celý byt…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Porchetta podle Florentyny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Porchetta podle Florentyny
124 příspěvků 18.2.17 06:17
Dlouho jsem se odhodlávala. Fenykl v mase, chm, chm. Já ho nerada. Tak jsem zvolila navrhovaný koriandr. A můžu říct slovy manžela-nezvyklé, ale výborné.
Budeme rozhodně opakovat.
1151 příspěvků 4.2.17 13:29
@Eja, voní to až sem
, ve čtvrtek jdu pro pěkný kousek plecka 
Voňavou náplní naplněné a srolované plecko odpočívá v lednici, přidala jsem pár strouhnutí citronové kúry. Ráno půjde do pece na 140!!! stupňů tak na tři hodinky, není to nijak velký macek.
Flo tady tu teplotu trochu přehnala, v jejích čtvrtečních e-mailových receptech je už pomalé pečení. Už se na tu vůni těším. Foto zítra.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
určitě… Bylinky i koření v receptu uvedené se budou zcela jistě hodit i na krůtí maso. A pak už opravdu nepotřebuješ nic, než bílý chléb, zeleninový salát a hodně strávníků
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc se mi to líbí, už putuje do oblíbených. Někdy v budoucnu vyzkouším, ale asi z krůtího, my vepřové neradi - Flo, šlo by to?
185 příspěvků 25.1.09 03:43
No tak toto vyzerá neskutočne dobre!