Recept Porchetta podle Florentyny

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Porchetta podle Florentyny

Postup

1. Na náplň rozehřejeme v pánvi 2 lžíce olivového oleje a podusíme na něm cibuli doměkka. Přidáme rozmarýnu, bobkový list, sůl, pepř a polovinu množství česneku, fenyklu a hřebíčku. Ještě asi minutu mícháme na plameni, odstavíme a necháme vychladnout. 2. Vychladlou náplň rozetřeme po plátu masa a lehce vmasírujeme. Srolujeme do rolády a pevně svážeme nití. 3. Smícháme zbývající česnek, fenykl a hřebíček se zbytkem oleje a směs vetřeme do povrchu rolády. Dobře zabalíme do fólie a necháme 24 hodin marinovat v lednici. Tím končí složitější část přípravy. 4. Alespoň 45 minut před pečením vyjmeme roládu z lednice. Troubu předehřejeme na 180°C (nedoporučuji používat horkovzduch, maso se tak vysušuje), roládu vybalíme z fólie, přendáme na plech a pečeme 4 hodiny. V průběhu pečení maso nepřelévejte, maximálně podlévejte, aby se výpek na plechu příliš nepřipaloval. Pokud maso ke konci hnědne příliš, zakryjte alobalem. 5. Po upečení necháme asi hodinu odpočívat nepřikryté. Nakrájíme na neskromné plátky a použijeme jako náplň do rozříznutých ciabatt. *Ideální jako výtečné jídlo pro větší společnost, veškerá příprava se odbude den předem, pak stačí již jen upéci, což se děje víceméně samo a bez velkých nároků na pozornost. A taky to vším tím kořením neskutečně dobře voní, takže je poměrně náročné ubránit maso odpočívající po upečení před okamžitým zkonzumováním :-)*

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 17.03.05 vloženo
  • 11232x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 kg vepřové plece (případně krkovice), rozříznuté na cca 2-2,5 cm vysoký plát jako na roládu
  • Na aromatickou náplň:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, pokrájená najemno
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 2 lžíce fenyklových semínek (lze nahradit koriandrovými a vice versa)
  • 2 čerstvé větvičky rozmarýny, stáhnuté a nasekané najemno
  • 4 čerstvé nasekané bobkové listy (příp. sušené, předem namočené do vody)
  • 1 lžíce hřebíčku, čerstvě rozdrceného
  • 8 zrnek černého pepře, čerstvě rozdrceného
  • 1 lžička soli
  • na podávání cca 8-10 italských bílých housek - ciabatt

Doporučená příloha

  • příjemná návštěva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 11.02.17 19:23

Výborné :-) Příloha: http://www.labuznik.cz/…ne-brambory/

Chutnala i studená k večeři.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 04.02.17 13:01

Pomalé pečení provoní celý byt…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Porchetta podle Florentyny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esk
124 příspěvků 18.02.17 06:17

Dlouho jsem se odhodlávala. Fenykl v mase, chm, chm. Já ho nerada. Tak jsem zvolila navrhovaný koriandr. A můžu říct slovy manžela-nezvyklé, ale výborné. :potlesk:
Budeme rozhodně opakovat.

daduuja
1145 příspěvků 04.02.17 13:29

@Eja, voní to až sem :-), ve čtvrtek jdu pro pěkný kousek plecka :mavam:

Eja
3858 příspěvků 03.02.17 19:48

Voňavou náplní naplněné a srolované plecko odpočívá v lednici, přidala jsem pár strouhnutí citronové kúry. Ráno půjde do pece na 140!!! stupňů tak na tři hodinky, není to nijak velký macek.
Flo tady tu teplotu trochu přehnala, v jejích čtvrtečních e-mailových receptech je už pomalé pečení. Už se na tu vůni těším. Foto zítra.

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Porchetta podle Florentyny - di,

určitě… Bylinky i koření v receptu uvedené se budou zcela jistě hodit i na krůtí maso. A pak už opravdu nepotřebuješ nic, než bílý chléb, zeleninový salát a hodně strávníků :-)))

di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Porchetta podle Florentyny

Moc se mi to líbí, už putuje do oblíbených. Někdy v budoucnu vyzkouším, ale asi z krůtího, my vepřové neradi - Flo, šlo by to?

luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Porchetta podle Florentyny

No tak toto vyzerá neskutočne dobre!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz