Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Popeluchy, jídlo mého mládí a neskutečná dobrota. Cibuli nakrájíš na proužky, hodíš do velké pánve na olej, osmažíš, přihodíš nasekaný česnek. Pak nasypeš starý chleba krájený na kostičky (o hraně tak 12 mm), promícháš, opečeš. Zaprášíš celou směs sladkou paprikou. A to je celý. Podává se k večeři se zeleninovým salátem nebo i bez něj. Vážně to zkuste, je to ohromný. Obzvlášť mlsní mohou chleba osmažit zvlášť a až pak přimíchat k cibuli (že se jako ten chleba líp opeče). Těch popeluchových večírků na koleji...! zaslala:Renee Popelucha je oblíbené jídlo mého muže, sám si ho připravuje. Používá sádlo škvařené v mikrovlnce, moc dobrá rada od Esmeraldy. Chleba se mám takto často nedostává. Doporučuji - stojí za vyzkoušení.
Recept je z kategorií: Toasty a topinky
určitě dobře vychlazené pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Popelucha od Renee *
5068 příspěvků 25.1.12 23:59
..tuna tiez nieco od chleba
..sa oplati pozriet recepty od Vali 
2904 příspěvků 8.10.08 03:01
to víš, že když si to dělá dědouš, tak to má parádně mastné, já bych to nejedla ani náhodou, uměla bych to udělat dietněji, ale když mu to nevadí…ať si dopřeje
právě dnes odpoledne jsem si pořídila ActiFry fritovací hrnec a tam by se určitě ten chlebík dal udělat dokřupava a jen na jedné lžíci oleje a ještě bych na to použila můj oblíbený zdravý Palmový tuk, taky ho už mám doma zásobu…to by bylo, abych nebyla zdravější než ta moje „drahá“ polovička…
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
nechcela by som, aby moja otázka vyznela kacírsky, ale nie je to moc mastné? V podstate každá kostička musí byť do chrumkava opečená na oleji? Ja si to skúšam predstavovať, už dávno sa na to chystám…(alebo prídem na to zas k Vám do Čiech?)
Príjemný deň!
A.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Děláme, podobně jako Miloš, pečený chleba v troubě. Ochutíme navíc ještě pepřem a solí, lze i posypat vegetou. Je to výborné zobání namísto brambůrek, ale uchovávám to i např. do česnečky. Zužitkovávám tak veškerý zbylý chleba, který by se jinak vyhodil.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
to, čo spomínaš, že robievaš-je to príloha k niečomu, alebo niečo ako chipsy, teda k vínu, alebo?
A.
Vali moc se mi libi tve recepty i denicek
dekuji za skvele inspirace
Dělám něco podobného, chleba na kostičky na pekáček do trouby, jen tak na sucho, až je pěkně křupavý tak utřený česnek do misky , přidat olej, nasypat chleba a protřepat, aby se to všechno do sebe zapasovalo.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, to mi dělával táta, když jsem byla úplně malá holka. Prý se to naučil u skautů a říkal tomu Kanada. Voní mi to dětstvím a báječnými vodáckými dovolenými s tátou.
Dík, že sis na to vzpomněla.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali děkuji!!!!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento opečený chléb dělám také,hlavně,když nám tvrdne chleba,ale bez papriky,zkusím určitě příště papriku přidat.Také to máme s manželem rádi i k TV jako chuťovku.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle zkusím hned dnes večer. Ještě jsem o tom nikdy ani neslyšela, ale dobré by to být mohlo.