Recept Popelka-Makmura

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Prisady na pastu na kurca zmiesame dokopy a poriadne nou vydrhneme kuriatko zdnuka aj zvonka. Mozeme nechat odpocivat v chlade cez noc - a nemusime.

2. Kus kus pripravime podla navodu akurat pridame hrozienka(alebo oprazene piniove oriesky a nechame vychladnut a nechame vychladnut).

3. Plnku do kurata poprasime vodou a premiesame. Ma byt vlhka!

4. Plnkou naplnime kuriatko do dvoch tretin(nic nesijeme), zabalime dobre tesno do alobalu a dame na plech.

4. Umyte zemiaky dame kazdy zvlast do alobalu, osolime stipkou soli a zabalime.

5. Dame vsetko na plech a dame do rury piect.
Original normalne zahrabeme do uhlikov a hotovo.

Priprava Matovej omacky:
Na oeji oprazime cibulku do zlatava, pridame vsetko okrem paradajkoveho pretlaku a maty. Miesame az vsetko zvadne a ako tak sa spoji. Nakoniec primiesame par, pretlak. Trosku oprazime. Zalejeme vodou. Nechame pomaly prebublavat az trosku zhustne. Uplne nakoniec pridame matu . Nechame trosku prebublat a hotovo.

Podavame poliate omackou.
Zemiacky rozbalime, narezeme nozom na brusku hlbsi kriz ale nie velky, stlacime na oboch koncoch zemiacik ku sebe a zaroven potiahnutim od seba -otvori sa nam do takej pusinky.

Makmura je ludove jedlo v Egypte, ktore sa predava skoro na kazdom rohu aj v malinkych restauraciach. Original sa pripravuje z holubkov plnene Freekeh…

(pozri tu:https://www.labuznik.cz/recipe.php?…)

..tak, ze freekeh sa trosku oprazi na masle/ghee, osoli, okoreni stipkou skorice a mleteho noveho korenia, zaleje vodou alebo vyvarom a uvari ako ryza.
Druha varianta v Egypte je uvarenou a okorenenou ryzou s orieskami. Mozno pridat aj trosku vopred oprazeneho mleteho maska.

Kazdu plnku pred plnenim pokropime vodou aby bola vlhkejsia!

Nemusime robit matovu omacku, kludne daky salat..ale odporucam vyskusat..:)

Dobru chut!

Len tak pre zaujimavost..v ur­citych extra hoteloch napr.Ritz vam to podaju ako extra specialitku..;-)) …akurat za inu sumu ako doma alebo v Egypte dakej zastrcenej malilinkatej nevzhladnej a zvacsa turistom obidenej restauracii..;-)

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.10.08 vloženo
  • 5997x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • 1 male kurca v originale 1 holubok alebo krepelka
  • Pasta na kurca:
  • 2-3 PL olej
  • 1KL mleta paprika paliva
  • 1/2 Kl rimsky kmin
  • 1/2 KL sol
  • 1/2 KL mlete nove korenie alebo skorica (nie je podmienkou)
  • 1/3 KL koriander mlety(nie je podmienkou)
  • 1/2 KL citr.stava (nie je podmienkou)
  • Plnka:
  • 1/2 salka kuskus
  • 2-3 PL maslo/ghee
  • sol
  • trosku skorice(nemusi byt)
  • hrozienka
  • stipka kurkum/safran
  • pistaciove oriesky
  • Plnka II: Pozri recept
  • Sos Nana / Matova omacka (nie je podmienkou):
  • 3 PL oleja
  • 1 velka cibula nasekana na jemno
  • 1 KL cesnak
  • 2-4 paradajky narezane na male kocky
  • sol
  • 1/2 nove korenie
  • stipka kmin mlety
  • 3- 5 PL par.pretlak
  • 1 salka vody
  • 3-4-5 KL mata sucha drvena

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Popelka-Makmura

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3815 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Dobrý bílý jogurt lehounce přisolený se spoustou čerstvé máty - mňam. Mátu můžu.

 
jolana
5064 příspěvků 15.10.08 03:14
Re: Popelka-Makmura

Ejo, podla mna nic sa nestane.. nasekat cerstvu na jemnunko a dat uuplne nakoniec. Nech sa dari a chuti..;))..hezkej den..:))
Ozaj, kto matu nerad a daku omacku rad tak omacka je chutna aj bez maty…;-)

 
Eja
3815 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Jolano, voní to až sem, to je nádhera. Sušenou mátu nemám, co když tam až při servírování dám trochu čerstvé ? Malé kuře čeká od včera v lednici co s ním podniknu, takže je to jasné, ostatní koření mám.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz