Recept Popelka-Makmura

jolana Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Prisady na pastu na kurca zmiesame dokopy a poriadne nou vydrhneme kuriatko zdnuka aj zvonka. Mozeme nechat odpocivat v chlade cez noc - a nemusime. 2. Kus kus pripravime podla navodu akurat pridame hrozienka(alebo oprazene piniove oriesky a nechame vychladnut a nechame vychladnut). 3. Plnku do kurata poprasime vodou a premiesame. Ma byt vlhka! 4. Plnkou naplnime kuriatko do dvoch tretin(nic nesijeme), zabalime dobre tesno do alobalu a dame na plech. 4. Umyte zemiaky dame kazdy zvlast do alobalu, osolime stipkou soli a zabalime. 5. Dame vsetko na plech a dame do rury piect. Original normalne zahrabeme do uhlikov a hotovo. Priprava Matovej omacky: Na oeji oprazime cibulku do zlatava, pridame vsetko okrem paradajkoveho pretlaku a maty. Miesame az vsetko zvadne a ako tak sa spoji. Nakoniec primiesame par, pretlak. Trosku oprazime. Zalejeme vodou. Nechame pomaly prebublavat az trosku zhustne. Uplne nakoniec pridame matu . Nechame trosku prebublat a hotovo. Podavame poliate omackou. Zemiacky rozbalime, narezeme nozom na brusku hlbsi kriz ale nie velky, stlacime na oboch koncoch zemiacik ku sebe a zaroven potiahnutim od seba -otvori sa nam do takej pusinky. Makmura je ludove jedlo v Egypte, ktore sa predava skoro na kazdom rohu aj v malinkych restauraciach. Original sa pripravuje z holubkov plnene Freekeh... (pozri tu:https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=22711) ..tak, ze freekeh sa trosku oprazi na masle/ghee, osoli, okoreni stipkou skorice a mleteho noveho korenia, zaleje vodou alebo vyvarom a uvari ako ryza. Druha varianta v Egypte je uvarenou a okorenenou ryzou s orieskami. Mozno pridat aj trosku vopred oprazeneho mleteho maska. Kazdu plnku pred plnenim pokropime vodou aby bola vlhkejsia! Nemusime robit matovu omacku, kludne daky salat..ale odporucam vyskusat..:) Dobru chut! Len tak pre zaujimavost..v urcitych extra hoteloch napr.Ritz vam to podaju ako extra specialitku..;-)) ...akurat za inu sumu ako doma alebo v Egypte dakej zastrcenej malilinkatej nevzhladnej a zvacsa turistom obidenej restauracii..;-)

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.10.08 vloženo
  • 6669x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • 1 male kurca v originale 1 holubok alebo krepelka
  • Pasta na kurca:
  • 2-3 PL olej
  • 1KL mleta paprika paliva
  • 1/2 Kl rimsky kmin
  • 1/2 KL sol
  • 1/2 KL mlete nove korenie alebo skorica (nie je podmienkou)
  • 1/3 KL koriander mlety(nie je podmienkou)
  • 1/2 KL citr.stava (nie je podmienkou)
  • Plnka:
  • 1/2 salka kuskus
  • 2-3 PL maslo/ghee
  • sol
  • trosku skorice(nemusi byt)
  • hrozienka
  • stipka kurkum/safran
  • pistaciove oriesky
  • Plnka II: Pozri recept
  • Sos Nana / Matova omacka (nie je podmienkou):
  • 3 PL oleja
  • 1 velka cibula nasekana na jemno
  • 1 KL cesnak
  • 2-4 paradajky narezane na male kocky
  • sol
  • 1/2 nove korenie
  • stipka kmin mlety
  • 3- 5 PL par.pretlak
  • 1 salka vody
  • 3-4-5 KL mata sucha drvena

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Popelka-Makmura

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Popelka-Makmura

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Dobrý bílý jogurt lehounce přisolený se spoustou čerstvé máty - mňam. Mátu můžu.

jolana
5068 příspěvků 15.10.08 03:14
Re: Popelka-Makmura

Ejo, podla mna nic sa nestane.. nasekat cerstvu na jemnunko a dat uuplne nakoniec. Nech sa dari a chuti..;))..hezkej den..:))
Ozaj, kto matu nerad a daku omacku rad tak omacka je chutna aj bez maty…;-)

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Jolano, voní to až sem, to je nádhera. Sušenou mátu nemám, co když tam až při servírování dám trochu čerstvé ? Malé kuře čeká od včera v lednici co s ním podniknu, takže je to jasné, ostatní koření mám.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz