Recept Popelka-Makmura

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Prisady na pastu na kurca zmiesame dokopy a poriadne nou vydrhneme kuriatko zdnuka aj zvonka. Mozeme nechat odpocivat v chlade cez noc - a nemusime.

2. Kus kus pripravime podla navodu akurat pridame hrozienka(alebo oprazene piniove oriesky a nechame vychladnut a nechame vychladnut).

3. Plnku do kurata poprasime vodou a premiesame. Ma byt vlhka!

4. Plnkou naplnime kuriatko do dvoch tretin(nic nesijeme), zabalime dobre tesno do alobalu a dame na plech.

4. Umyte zemiaky dame kazdy zvlast do alobalu, osolime stipkou soli a zabalime.

5. Dame vsetko na plech a dame do rury piect.
Original normalne zahrabeme do uhlikov a hotovo.

Priprava Matovej omacky:
Na oeji oprazime cibulku do zlatava, pridame vsetko okrem paradajkoveho pretlaku a maty. Miesame az vsetko zvadne a ako tak sa spoji. Nakoniec primiesame par, pretlak. Trosku oprazime. Zalejeme vodou. Nechame pomaly prebublavat az trosku zhustne. Uplne nakoniec pridame matu . Nechame trosku prebublat a hotovo.

Podavame poliate omackou.
Zemiacky rozbalime, narezeme nozom na brusku hlbsi kriz ale nie velky, stlacime na oboch koncoch zemiacik ku sebe a zaroven potiahnutim od seba -otvori sa nam do takej pusinky.

Makmura je ludove jedlo v Egypte, ktore sa predava skoro na kazdom rohu aj v malinkych restauraciach. Original sa pripravuje z holubkov plnene Freekeh…

(pozri tu:https://www.labuznik.cz/recipe.php?…)

..tak, ze freekeh sa trosku oprazi na masle/ghee, osoli, okoreni stipkou skorice a mleteho noveho korenia, zaleje vodou alebo vyvarom a uvari ako ryza.
Druha varianta v Egypte je uvarenou a okorenenou ryzou s orieskami. Mozno pridat aj trosku vopred oprazeneho mleteho maska.

Kazdu plnku pred plnenim pokropime vodou aby bola vlhkejsia!

Nemusime robit matovu omacku, kludne daky salat..ale odporucam vyskusat..:)

Dobru chut!

Len tak pre zaujimavost..v ur­citych extra hoteloch napr.Ritz vam to podaju ako extra specialitku..;-)) …akurat za inu sumu ako doma alebo v Egypte dakej zastrcenej malilinkatej nevzhladnej a zvacsa turistom obidenej restauracii..;-)

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.10.08 vloženo
  • 5970x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • 1 male kurca v originale 1 holubok alebo krepelka
  • Pasta na kurca:
  • 2-3 PL olej
  • 1KL mleta paprika paliva
  • 1/2 Kl rimsky kmin
  • 1/2 KL sol
  • 1/2 KL mlete nove korenie alebo skorica (nie je podmienkou)
  • 1/3 KL koriander mlety(nie je podmienkou)
  • 1/2 KL citr.stava (nie je podmienkou)
  • Plnka:
  • 1/2 salka kuskus
  • 2-3 PL maslo/ghee
  • sol
  • trosku skorice(nemusi byt)
  • hrozienka
  • stipka kurkum/safran
  • pistaciove oriesky
  • Plnka II: Pozri recept
  • Sos Nana / Matova omacka (nie je podmienkou):
  • 3 PL oleja
  • 1 velka cibula nasekana na jemno
  • 1 KL cesnak
  • 2-4 paradajky narezane na male kocky
  • sol
  • 1/2 nove korenie
  • stipka kmin mlety
  • 3- 5 PL par.pretlak
  • 1 salka vody
  • 3-4-5 KL mata sucha drvena

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Popelka-Makmura

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3805 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Dobrý bílý jogurt lehounce přisolený se spoustou čerstvé máty - mňam. Mátu můžu.

 
jolana
5064 příspěvků 15.10.08 03:14
Re: Popelka-Makmura

Ejo, podla mna nic sa nestane.. nasekat cerstvu na jemnunko a dat uuplne nakoniec. Nech sa dari a chuti..;))..hezkej den..:))
Ozaj, kto matu nerad a daku omacku rad tak omacka je chutna aj bez maty…;-)

 
Eja
3805 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Popelka-Makmura

Jolano, voní to až sem, to je nádhera. Sušenou mátu nemám, co když tam až při servírování dám trochu čerstvé ? Malé kuře čeká od včera v lednici co s ním podniknu, takže je to jasné, ostatní koření mám.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz