Recept Pomsta šílené perníkářky :-)

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomsta šílené perníkářky :-)

Úvod

1. perníkový cheesecake
2. perníčky - perníková drť pro cheesecake
3. perníkové muffiny/cupcakes

Kvůli těmto receptům jsem si poprvé koupila (a také ochutnala) melasu. Ta se dá nahradit medem, ale přišli byste tak o úžasnou karamelovou chuť. Například perníčky mě připomínají ty malé karamelové sušenky, co dávají v kavárnách k hrnku kafe.

(Původní recept najdete na Martha Stewart)

Postup

1. Předehřejte troubu na 175°C.

2. Připravte si těsto na perníčky. Rozdělte na ½ . Vyválejte placku o tloušťce 0,5cm a přendejte ji na plech vyloženým pečícím papírem. Pečte 9-10 minut.

3. Vyndejte z trouby a opatrně placku rozkrájejte na větší kusy. Ještě vraťte na 2-3 minuty do trouby. Pak nechte perník chladit přímo na plechu.

4. Když už je perník zchladlý natolik, že ho můžete vzít do ruky, nasypte ho do robotu nebo do sáčku a rozdrťte válečkem. Odměřte si 2 hrnky a zbytek si dejte v uzavřené sklenici do lednice napříště :-) (nebo si můžete udělat nějaké nepečené cukroví). K drti přimíchejte změklé máslo a cukr.

5. Připravte si dortovou formu s odnímatelným dnem (průměr 22cm) a obalte ji 2 velkými archy alobalu – po každé manipulaci s formou zkontrolujte, jestli alobal nedošel újmy. Pokud máte doma větší formu, přidejte množství všech ingrediencí alespoň o ½. Nasypte perníkovou směs do formy. Zatřepte formou, abyste perníkový mix rovnoměrně rozptýlili. Pomocí sklenice s rovným dnem nebo něčím podobným, natlačte mix a stejnoměrně uhlaďte dno i boky. Nesnažte se vyhnat boky příliš do výšky, hrozí to zhroucením. Pečte 10 – 15 minut při 175°C. Nechte vychladit.

6. Snižte teplotu na 160°C.

7. Ve větší míse třete sýr (tvaroh) dohladka. Přisypte cukr a opět dobře promíchejte. Přidejte vanilku a vejce. Nakonec koření a melasu. Myslím, že příště raději vynechám melasu a nahradím jí hnědým cukrem. Přišlo mi, že chuť melasy přehlušila všechny ostatní chutě a zmizela tak i příjemně karamelová příchuť perníkové drtě.

8. Opatrně nalijte krémový mix na předpečenou krustu. Dejte formu do nějaké větší nádoby (pekáčku) a nalijte tam horkou vodu - asi do poloviny výšky. Pečte asi 40 minut při 165°C. Po této době vypněte troubu a nechte tam cheesecake ještě hodinu – neotvírejte dvířka.

9. Za hodinu vyndejte formu a nechte cheesecake stát na chladící mřížce při pokojové teplotě 1-2 hodiny. Pak dejte do lednice, přinejmenším na 8 hodin, lépe však přes noc. Podávejte vychlazené.

10. Ozdobte šlehačkou a perníčky.

Poznámky:

  • na krustu použít ½ dávku receptu na perníčky. Z druhé poloviny vykrájejte perníčky různých tvarů.


**krémový sýr vyndejte z ledničky přinejmenším 20-30 minut před přípravou perníčků a náplně.

Recept je z kategorií: Dorty


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.05.12 vloženo
  • 5562x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience na krustu:
  • 2 hrnky perníkové drtě (šlo by nahradit karamelovými sušenkami)
  • ¼ hrnku změklého másla
  • 1 ½ lžíce hnědého cukru
  • Ingredience na náplň:
  • 225g krémového sýru** (tvarohu)
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ¾ lžičky vanilkového extraktu (vanilkový cukr)
  • 3 vejce
  • 3 lžíce melasy
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • ¾ lžičky muškátového oříšku
  • ¼ lžičky hřebíčku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 09.05.12 13:28

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pomsta šílené perníkářky :-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 09.05.12 22:00

boogie, ked vidim nazov hned usmievam sa od ucha po ucho …moooc libi…:) a urcite aj tak chuti :mavam:

 
boogie007
65 příspěvků 09.05.12 13:36
Perníkové muffiny/cupcakes

12ks: 1 ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku hnědého cukru, ¼ hrnku změklého másla, ½ hrnku vody, 3 lžíce melasy, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, ¾ lžičky skořice, ½ lžičky nového koření, ¼ lžičky hřebíčku

1. Předehřejte troubu na 160°C. Vyložte si muffinovou formu papírovými košíčky. Ve středně velké míse spolu utřete máslo a cukr. Přidejte mouku, vodu a melasu. Dobře promíchejte. Přidejte vejce, sodu a koření. Opět dobře zpracujte.

2. Pomocí lžíce rozdělte těsto do košíčků. Když je budete chtít ozdobit nějakým krémem, plňte je do ¾, ne víc! Pokud chcete jen obyčejné muffiny, naplňte je skoro po okraj. Pro ozvláštnění jsem do každého košíčku dala na lžíci těsta čtvereček čokolády s třešňovou náplní, a pak překryla dalším těstem.

3. Pečte je při 160°C 18-20 minut nebo zkuste propečení párátkem.

4. Ozdobte šlehačkou, krémem nebo svoji oblíbenou polevou. Navrch můžete ještě dát perníček.

(Originál najdete na: Land O Lakes)

 
boogie007
65 příspěvků 09.05.12 13:32
Perníčky

3 hrnky hladké mouky, ½ lžičky jedlé sody, ¼ lžičky prášku do pečiva, ½ hrnku změklého másla, ½ hrnku hnědého cukru, 1lžička nového koření, 2 lžičky skořice, ¼ lžičky zázvoru, ½ lžičky hřebíčku, ½ lžičky pepře (nepovinné), ¾ lžičky soli, 1vejce, ½ hrnku melasy (nakombinovala jsem s ½ medu)

1. Do středně velké mísy prosejte mouku, sodu a prášek do pečiva. Ve větší nádobě utřete máslo s hnědým cukrem. Přidejte koření, sůl, vejce a melasu. Postupně vmíchejte moučný mix. Dobře zpracujte.

2. Rozdělte na poloviny. Každou porci zformujte do koule, a pak stlačte do silnější placky. Zabalte do potravinové fólie nebo do sáčku. Nechte vychladit – minimálně 1 hodinu. Těsto můžete mít připravené dopředu několik dnů nebo i měsíců – to pak skladujte v mrazáku.

3. Než začnete pracovat s těstem, tak ho vyndejte 15-30minut dopředu. Předehřejte troubu na 180°C. Těsto vyválejte na placku vysokou 0,5cm. Vykrajujte různé tvary a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem – 2,5 cm od sebe.

4. Plech dejte na 15 minut (minimálně 10) do lednice. Pečte 12 minut nebo až začnou hnědnout okraje. Po vytažení z trouby nechte perníčky ještě 1-2 minuty odpočinout přímo na plechu, až pak je přendejte na talíř.

(Původní recept z Martha Stewart)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz