Recept Pomerančový džem - 2
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Citrusové plody chemicky neočištěné důkladně omyjeme horkou vodou, rozkrájíme je na čtvrtky, vyjmeme všechna jádra a vložíme je do mísy s vodou tak, aby byly vodou zakryty. Zakryjeme a necháme v chladnu 24 hodin. Pak ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou, seřízneme kůru a zbavíme ji úplně bílé dužiny – nesmí zůstat ani kousek. Odstraníme rovněž bílou blánu. Čistou kůru a kousky ovoce drobně pokrájíme - kůru na jemné nudličky. Vložíme vše zpět do vody, v níž se ovoce máčelo. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme jednu hodinu. Pak k ovoci přidáme cukr a společně vaříme tak dlouho, až zhoustne. Džem je hotov, když do něho položíme lžíci, vytáhneme a džem neodkapavá, ale tvoří jakousi “celistvou záclonu.” Džem plníme do čistých horkých skleniček – z uvedené dávky bude asi 6 malých skleniček. Pomerančový džem bude osobitým drobným dárkem, opatříme-li skleničku etiketou s nápisem, pěkně ji zabalíme a ovážeme stuhou.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
- 27.06.04 vloženo
- 9244x zobrazeno
Ingredience
- 6 menších pomerančů
- 3 citrony
- 11 šálků vody (á 2 dl)
- 6 šálků krupicového cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pomerančový džem - 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pomerančový džem - 2
4 příspěvky 25.7.12 10:01
Znám chuť z Anglie. Určitě zkusím.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
je vyborny, doporucuji