Recept Pomerančová zmrzlina
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je vedro, ale to asi víte ...
Postup
Pomeranče a limetku dobře omyjeme a osušíme. Z jednoho pomeranče opatrně ostrouháme kůru (nemáte-li jemně mletou sušenou kůru, ostrouhejte pomeranče dva ... nebo i tři). Ze všech pomerančů a limetky vymačkáme šťávu, přidáme do ní pomerančovou kůru a cukr a opatrně ji svaříme (redukujeme) asi na polovinu původního objemu. Necháme vychladnout. Vychladlou redukovanou štávu velmi dobře rozšleháme v zakysané smetaně. Tu potom opatrně vmícháme do pevně vyšlehané šlehačky a ve vhodné nádobě dáme mrazit. Pokud si vzpomenete, můžete zmrzlinu několikrát promíchat ... ale protože jsme vodu z pomerančové šťávy redukovali a použili tučné mléčné výrobky, jehličky ledu se ve zmrzlině netvoří. A i kdyby ...
- 14.08.18 vloženo
- 3839x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina a mražení
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 3 ks pomerančů
- 1 ks limetky
- 1 kelímek tučné zakysané smetany (190 g)
- 2 kelímky 40% šlehačky (400 ml)
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 špetka velmi jemně mleté sušené pomerančové kůry (nemusí být)
- kulaté medové oplatky, máta a plátky pomeranče na parádu
Doporučená příloha
medová oplatka, máta a pomeranč
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.8.18 08:16
Stejný systém - tentokrát se šťávou z granátových jablek. Svůj recept nehodnotím, ale je to velmi podnětné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Pomerančová zmrzlina
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pomerančová zmrzlina