Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
4 čtverce alobalu silně vymažeme máslem. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a znovu složíme do původního tvaru na alobal. Alobal sbalíme kolem pomeranče a nahoře necháme otvor. Do otvoru nalijeme na pomeranče sirup smíchaný s likérem, přidáme ještě malý plátek másla a alobal uzavřeme. Pečeme na grilu nebo v troubě asi 12-15 minut. Opatrně zbavíme alobalu, naskládáme ozdobně na talířky a podáváme ozdobené sladkým tvarohem nebo šlehačkou a s kouskem meduňky.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomeranče v javorovém sirupu
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Pekný recept, už je v obľúbených.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Meisje, citrony sa u nas jedia na vsetky sposoby, dokonca aj len tak ako jabko o)) Moj syn ich miluje hociako. My mame hrusky ale zasa nemame amlu-tu mam len ako olejcek na vlasy..
..pekny den 
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko…ty jsi to delala i z citronu? Citrony u nas mame pekne......)))). Hrusky zadne, ale mame „amlu“ ))).
Tulinko…diky za odpoved, asi zkusim jine ovoce, protoze ty pomerencane jsou u nas fakt bidne ((((.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem to zatím dělala jen s pomeranči, ale díky tobě taky asi zkusím i jiné ovoce
, takže taky děkuju za inspiraci.-)))
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..a je to dobrunke a lahodneee Tulinko…ja to spachala a cvrkla tam Vimto ( taky fajnovy sirup ) nemam liker…a vsetko sa to oblizovalo-moj synator totalne. Urobila som poramance aj citrony aj jablka aj hrusky ..zmes o))..a navrch sme nedavali nic. Skusili, nie ze nie, ale takto same to chutilo viac..dik
krasny vecer ..jo.. a voni to
prekrasne 
353 příspěvků 25.1.09 03:43
já tento dezert dělám z normálních oranžových pomerančů, co jsou tady běžně k dostání- ani ti nepovím, jaká je to odrůda, my rozdělujeme pomeranče pouze na sladké a kyselé. Ale přiznám se, že žluté pomeranče Mosambic ani neznám. Vzpomínám si, že se tady dříve dala koupit i druh kubánských pomerančů a z těch se taky používala většinou jen šťáva, ale v posledních letech už v obchodech nejsou. Možná, že někdo poradí, jak je to s těmi odrůdami?
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Boze.....to vypada bajecne !!! Jen mam dotaz musi to byt nejaka specialni odruda pomerancu, u nas je k dostani jen odruda „Mosambic“ a ty jsou takove zlute az nevabne na povrch a delame z nich jenom dzus, nejsou vhodne na jidlo. Nebo na tom nezalezi, myslim jako, ze tim upecenim se rozdilnosti v odrudach ztrati )))). Asi je to blbost co…na co ted ptam.........ja to vymazu...........ale necham to tady, protoze me to zajima. U nas nejsou k dostani takove ty krasne oranzove pomerancove koule ((((.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem ráda, že se ti recept líbí, věřím, že s nějakým dobrým masíčkem to bude fakt lahůdka. Tak dobrou chuť!
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, to naozaj vyzera lahodne.. takto sa mozu dat urobit aj ako priloha k masku-daku dobru marinadu a sup do pece..hned zajtra ich robim..a mozno aj vecer, kto vie?
..dik 
17 příspěvků 25.1.09 03:43
To musí být dobrůtka:-)) Uložím si to!